i'm sad..why?

chears!!!

friend are angels..
a true friends are the who who touch your heart..
great friends always forgiven..
friends are meant to be appriciated..
if u broke ur friends heart, u broke u too..


akhir2 ni aku sering menghayati makna "friends". Mmg benar kata org, kawan bile senang mmg ramai..tapi bile sedih gak, sapelah yg nak dengar? Kite hidup kat dunia ni saling memerlukan. Sesiapa yg boleh berdikari tanpa org lain adalah "unik tahap cipan".

Saling mamaafkan. Itulah sahabat yang terbaik. Mungkin kita tak sengaja melukakan hatinye, atau mgkn jg sengaja..tp bagi seorang sahabat, andai yg berlaku itu adalah kelemahannye dan kelemahan kita sendiri, forgiven bukan lah satu masalah.

Bersahabat biar beribu..lagi ramai lagi happy idup kite. Tapi diantara sahabat2 yg kite kenali tu, sape yg betol2 iklas bersahabat? Mmg susah nak kite teka..tp bile kite realised, appreciate it.
Dan org kata, takkan wujud persefaham kalo kite tak jugak memahami org len. Betol...mmg betol. Jadi, same2 lah kite menjadikan dunia ni tempat yg penuh ngan kasih sayang~

amin~~

2 comments:

~rukia_chan said...

Beauty of friendship is based on RESPECT,
joy of friendship is based on TRUST,
and strenght of friendship is based on LOVE TO ALLAH..


p/s : Kita tak perlu menjadi seorang manusia yang sempurna untuk menjadi teman sejati, cukuplah sekadar mempunyai seorang teman sejati, yang menjadikan kita seorang manusia yang sempurna apabila bersamanya..

Amad said...

thanks 4 da beautiful words..
life is wonderful...lala~