My 20's year! Alhamdulillah..

Demam!!

Aku dah naik demam sebab busy sangat minggu ni..mggu depan pon perkara same akan berlaku. Bak kate org..I'm running through busy time for this whole sem..tido? Ntah nak kate cukup ke tak. Mkn? Ntah okey ke tak..tapi yg pasti hari2 mengadap buku. Yela..as a student, mmg busy..Skg ni ape boleh buat ialah - bertahan,berusaha,bertawakkal.. insyALLAH. :)

Hmm...sebenarnye akhir2 ni, aku semakin elok dari bab2 belajar ni. Nak tahu camne?? Senang je..buang yg keruh amik yg jernih, dlm erti kate lain, fokus memainkan peranan penting dalam mencapai sesuatu.. Aku ingat lagi kate2 penceramah mane ntah..lupe dah..hehe.. die kate "sebab utama kite tidak mencapai yang kite hajati. ialah kerana kite banyak sangat fokus...yakni fokus utk mendapat lebih daripada satu perkara dlm satu mase.." Sebenarnye..mmg la kite ade macam2 target. Nak itu la..inilah..tapi bile kite realize the most important target(sepatutnye ade satu je), kite akan berjaya mencapai target2 yang lain..kan?kan?tak caye? Btol tak caye? Ish..nak kene sekeh ngan aku ka? Haha..takdela.. Camni ar..cube korang praktikkan dlm idop korang.. cube2..

Hurm...ni aku nak tujukan kepada salah seorang member aku... Okayla..Sorry bebanyak...Bukan merajuk atau dah lupe..I'm still the same..cume dah letih layan karenah diri sendiri yg khayal2 ni..yela..pikiran2 yg dulu masih menghantui(u know about it already la.....) and I've learned byk bende dlm mendewasakan diri. Sesuatu yg kite semua belajar jugak... belajar dari kesilapan diri sendiri. Belajar mengerti nilai sebuah persahabatan, mengerti maksud persabatan dan menjaga sesebuah persahabatan. Tidak lupe jugak memahami "instinct" diri sendiri dan "instinct" org di lain..and the precious ever is learn to love ur self first before loving someone...


Oi!oooo..ya oi!Hari ni besday aku wei! Hahaha.. Huhu..sedihnye..takde sape nak wish..hua..hua..

p/s: ayatku berbelit2 ka?Hahaha...gomenasai!


4 comments:

sy yg mude lg~;) said...

oOyeahh!!
sy sOkong 120% hehu~
atOok rajin blaja la skrg..
alhamdulillah~
bagus2..ni kne contohi atOok ni..
dah tue2 pn seda dri lg..
sy yg mude ni kdg2 t'lupe gak..
haih~
moge atOok sukses2 slalu :)

~rukia_chan said...

hepi 20th bday.. (belated)
bkn tanak wish, telupa ke apa.. mmg xtau bday anda..huhu gome ne!

~moga umur yg bertambah seiring dgn amal soleh
~wishing u all da best in life!

p/s : anugerah pjg umur itu adalah anugerah dr Tuhan utk hambaNya untuk memberi peluang kpd si hamba agar dpt menyebut syukur..

Anonymous said...

Nampaknya anda masih rajin berkarya lagi yek.Huhu, aku nak tulis sumting tapi macam malas jer.
Selamat hari jadi lagi diucapkan :)

Dr: Aimar Aya (p/s: Malas Sket nak login blogspot nih :P)

Amad said...

tenkiu everyone~
ni yang rase nak blanje asam pedas ni..hahaha..
semoga kite hidup dlm ketakwaan..amin~

ganbatte ne!!