RamaDhan - I LoVE

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

"Ahlan Wasahlan Ramadhan kareem"

Alhamdulilah..sekali lagi kita telah memasuki bulan yang mulia dan penuh berkat ini - Ramadhan. Tidak payah mengungkapkannya lagi, kita tahu setiap ibadah yang kita lakukan walaupun sedikit mana sekalipun, ganjaran pahala yang kita perolehi sangat banyak. Oleh itu, sama2lah kita memperbanyakkan amal ibadah.. kata jauhari "Beribadatlah kita dibulan Ramadhan ini seolah2 ini adalah Ramadhan yang terakhir bagi kita. Hargailah setiap detik dibulan ini dengan melakukan sebanyak mungkin perkara2 yang baik seiring dengan hati yang ikhlas dan takut mengadap-NYA".



Kalau dulu mungkin kite ade salah silap ngan sesaper, mintalah maaf. Andai dulu kita selalu memikirkan keduniaan, kurangkanlah.. sesungguhnya berkat dibulan Ramadhan ini sangat banyak. Malam Lailatul Qadar...usahakan. Jangan malas nak beribadat.


____________________________________________________________________


Hmm...final exam dah dekat. 3 minggu rase macam dekat. Persediaan masih belum buat... kena rajin..huhu. Tapi setakat ni..aku rase boleh study tapi semangat tu tak ade sangat. Sekadar study je.. tapi takde perasaan nak study "mati2an". H0h0!

Juga..aku maleh nak pikir pasal benda lain..rase cam takde mase/ruang nak pikir masalah2 orang lain..dan masalah2 yang tak penting. Everything is going plain....zzzzz... Maybe Ramadhan kott..tenang and steady.

Tapi aku teringatkan kat salah seorang "member" aku yang aku kenal kat hospital. (apakah??)
Hari tu ujan...kalau member aku yg sorang lagi tu tak kenalkan aku kat die, tak kenal la...ape lagi? Haha.. But..I hope she's doing well...



Selamat Berpuasa~Buang yang keruh, ambil yang jernih. Yang buruk itu datang dari kelemahan kita sendiri dan yang baik itu datangnya daripada Allah s.w.t. Marilah perbanyakkan ibadat..

Wassalam wbt...

8 comments:

sy yg mude lg~:D said...

alhamdulillah~
slamat berpuasa :)
smoga Ramdhan kali ini membawa seribu makna dan keberkatan kpd atOok, 'membe' atOok itu dan juge sy (^^,)v
sy mcm knl jek sp 'membe' atOok 2..
die yg wat plastic surgery kat idOng 2 eh? :p (jgn mare ye kpd org yg berkenan :D)
dah nak dkt final xm..
oOh~ TIDAKKK!!!
study,study gak..dah jmpe AA ke blOm??hhe..
slamat study ye atoOk..
tarawikh jgn dilupekan..
:D

~rukia_chan said...

selamat berpuasa.. puasa bkn stakat menahan diri dr mkn dan minum, tp tahanlah diri dr bnda2 lagha dan merugikan..

p/s: bila nk blanja grg pisang?? haha

.::aMaD::. said...

oit..maKCik~
camna anda tau die wat plastic surgery?oo..ye tak ye jugakkan?
len kali jgn bgtau..biar org len menekanye..hehe. sorry ye kpd yg berkenaan~

aa dari mggu 4 aritu dah jumpe..hehe.
takpe2..selamat study kalian!
all da best for this Ramadhan..

selamat berpuase sume~

p/s: rukia, aku tak tau nak beli katne yg sedap la..haha

~rukia_chan said...

kalo x dpt blanja grg pisang, murtabak pon ok..!! hehe

~rukia_chan said...
This comment has been removed by the author.
.::aMaD::. said...

erm..murtabak je?
mintak la roti kurasan ke..
nasi kerabu ke..
kebab ke..hahaha..

Anonymous said...

erk....hurm.....

sy yg mude lg~:) said...

hurm~
nasi kerabu satu!! :p
lapanyee..
dah lme xmkn nasi kerabu..
blanje la sy atoOk..
hhee~