mahal sangat lew..HAHA

Heh2..hujan!(time aku tulis blog ni)Yeepi~

Ade satu perbicaraan nak kongsi nih..

Disuatu petang yang indah...2 org sahabat duk sembang2..

Mamat tanya" Awat ang tak dapat2 lagik ni? Dah berkurun da..janggut aku dah beratus2 kali trim..hahaha".
Karim jawab " Uih..nak wat camna lagik? Orang jual mahal sgt. Perit2..huhu".
Mamat tak puas hati, die pun komen " Oh..lagu tu lak? Ang tu tak try btol2".
" Alaa..aku takdak modal la...nak beli mahal sgt lew",keluh Karim..
Mamat tanya lagi " Habih, pahni ang nak watpa? Modal tak cukup, pahtu..?".
"Pahtu apa lagik? Kena kerjalah dulu..cari pitih dulu..kena cukupkan modalnye. Baru pikir nak sara anak orang" balas Karim.

"Uih..ang ni bijakla..tapi aku rase modalnye patut masuk skali agama..ilmu..haa..baru ade modal besaq! Tak gitu?" cadang Mamat.
"Haaa....betol3", kata Karim..


Kesimpulannye..kenalah ade "modal" yg besaq dulu, kalo nak beli yang mahal2..kan?kan? Betol3.. hehehe.. ;p

Peace!

3 comments:

~rukia_chan said...

Allah kurniakan kita 3 nikmat terbesar iaitu iman, islam, dan ihsan. peliharalah ia. nescaya akan bahagia di dunia dan akhirat. insya-allah~

p/s :hmm.. hebat sggh perbualan rakan2 kita tuh.. mmg rojak ah, nk kata bhs tanjung x jugak, sbb ada unsur2 budu dlm percakapan depa..haha ada krisis identity kah? =

.::aMaD::. said...

thanks 4 da advices,

p/s:mmg hebat sggh perbualan itu. haha..tapi serojak mane pun, takda krisis2 identitynye.merojak2kan bahasa.. belajaq bahasa len supaya dpt mkn mee rojak!hehehe..

nimza said...

setiap irg tu ada modal dia tensendiri, tak suma org nmpk, sestgh ja. yang nmpk tu la akan hargai kita. jgn kata diri kita takdak modal, kita mmg tak nmpk, orang lain lebih nmpk kita. jgn risau smp masa adala org yang nmpk. tapi ingat, jgn dok saja tanpa usaha. peringkatkan diri dan ilmu, tapi yg iman islam dan ihsan tu tak dpt dinafikan. plz dun b a loser before u loose.