USM 34th Hockey Festival

Last week (14-16 Dec) aku pergi ke USM. Watpe ye? Jalan2? Takdela..aku masuk USM hockey festival kat sana. Bagi yg tak tahu ape2, ni aku nak bagitau nih..

MMU Melaka telah menghantar 2 team - 1 team junior, 1 team senior.. Kedua2nye masuk under open- category (mane2 team kat m'sia ni bole masuk). Kalo nak tahu name2 besar dalam hockey, antaranye ialah Kuittho(tak reti nak eja), Uniten, Maybank, Kilat..byk lagi la.. Format game ialah group and knockout dimana setiap group ade 3 team.

Aku main utk team junior. Yang senior2 tu diorang dah nak grad dah sem dpn. Name pun junior, kami mmg byk timba pengalaman la.. Achievement 4 junior team tak jauh la. First game we lost 3-0 (to UTM) and then draw 0-0 (with UiTM). Pastu tak dapat advance la ke knockout stage. Faktor kekalahan? Sedang dianalisa..hehehe.

For senior team, diorang bagus skit la. First game lost 0-1, pastu menang 4-0. Layak ke 2nd round (menang 1-0) tp tersekat kat 3rd round (1-2). It's okay la for MMU right? They all tried their best to win but they just can go until 3rd round b4 reaching quater - final. Be proud MMuians!

Yang byk dpt complain ialah mutu pengadilan. Bukan team kitorang je tau, team2 lain pun berang ngan mutu pengadilan. Ade yg dgr sampai gaduh2 ngan pengadil. Apela..tak professional langsung. Kejohanan yg besar camni sepatutnye takde masalah ni. Yang paling jelas bagi kami ialah pengadilan mase game 4 senior team. Yg kalah 1-2 tu tau tak knape? Gol kedua lwn tu mmg sgt kontroversi la. Ape tak nye, bola jelas2 dah keluar garisan (out) tp pengadil ckp carry on game. Huhu..sbb tu la antara faktor kekalahan game tu.

Team yg diorang lwn tu ialah team - USM. Org ckp USM antar byk team, sume tersingkir awal dan harapan terakhir diorang ialah team yg senior team MMU lwn tu. Sbb tu pengadil berat sebelah kot... Sorry ye 4 sape2 USM supporter..gomen2..tp ni diorang (team senior) ckp la.. I'm just "salurkan" pendapat diorangla..


Balik la awal kami haritu lepas kepenatan..

Well, achievement tu okay la. Kalo nak bandingkan ngan team MMU Cyber. Group stage pun tak lepas (a fact). Kontroversi, konflik dan macam2 lagila..sume tu "lumrah" kejohanan2 kan? Ape2 pun kitorang will improve our self 4 better performance in the next tournament we'll enter. The neasrest is MASUM. Support ye? Hehe..

p/s: takde gamba nak ditunjukkan ye..huhu.. gomenne.

2 comments:

~rukia_chan said...
This comment has been removed by the author.
~rukia_chan said...

ko kira bagus sket dr aku.. aku pegang kayu hoki pon x reti..haha mmg xtau pape..zero.. =p

nways, well done, leh improve lg.. next time pastikan menang kay.. kalo dpt msk semi final aku blanje kfc.. serius ni, x tipu..hehe