aBOuT bEinG NuMbeR TwO

Disaat ade assignment agama nak buat, dengan rajinnye aku menulis blog..ahaha~

Life~
It's not easy as we grown up..that we realize about what we are, whom we are and what we ought to be. My life have become "more-to-thinking" currently. What I realize is that my "level"..I mean my achievements and my limits are not happen as I wish for.

Here I'll explain..
As example...in sports. I'd claim myself to be a good player that has the will to success. In reality, football, hockey, badminton and what so on, I'll never become one of "successful" player. Some of my friends got good skills on certain games, but I got "skills" on many games. But the "skills" that I've got won't be enough to show everyone how good I'd become. The matter of this may happen due to lack of training and focus..maybe. But the problem won't settle easily as training and focus, the will of heart, the confession to beat the other players are also essential.
~aku tak berbakatkah? Atau aku tidak sesuai utk sesetengah sports?~

There are many other thing I would talk about..but the reason I post this blog is to just let some of u know about me - that I'm capable of doing anything..but the ability for me to that "those" everything always become to number two. Which mean what I have won't be sufficient enough to stand aside the "champions".

But, among of what happen in life such as sports, guitarist's, relationship, love, understanding, leadership, driving, eating, drinking, sleeping or even fishing (hahaha...) only two things that I believes everyone could be number one, that is education and religion. Cause both of it surely only depends on us - we chose whatever the path that we want ourself.

My 20's year! Alhamdulillah..

Demam!!

Aku dah naik demam sebab busy sangat minggu ni..mggu depan pon perkara same akan berlaku. Bak kate org..I'm running through busy time for this whole sem..tido? Ntah nak kate cukup ke tak. Mkn? Ntah okey ke tak..tapi yg pasti hari2 mengadap buku. Yela..as a student, mmg busy..Skg ni ape boleh buat ialah - bertahan,berusaha,bertawakkal.. insyALLAH. :)

Hmm...sebenarnye akhir2 ni, aku semakin elok dari bab2 belajar ni. Nak tahu camne?? Senang je..buang yg keruh amik yg jernih, dlm erti kate lain, fokus memainkan peranan penting dalam mencapai sesuatu.. Aku ingat lagi kate2 penceramah mane ntah..lupe dah..hehe.. die kate "sebab utama kite tidak mencapai yang kite hajati. ialah kerana kite banyak sangat fokus...yakni fokus utk mendapat lebih daripada satu perkara dlm satu mase.." Sebenarnye..mmg la kite ade macam2 target. Nak itu la..inilah..tapi bile kite realize the most important target(sepatutnye ade satu je), kite akan berjaya mencapai target2 yang lain..kan?kan?tak caye? Btol tak caye? Ish..nak kene sekeh ngan aku ka? Haha..takdela.. Camni ar..cube korang praktikkan dlm idop korang.. cube2..

Hurm...ni aku nak tujukan kepada salah seorang member aku... Okayla..Sorry bebanyak...Bukan merajuk atau dah lupe..I'm still the same..cume dah letih layan karenah diri sendiri yg khayal2 ni..yela..pikiran2 yg dulu masih menghantui(u know about it already la.....) and I've learned byk bende dlm mendewasakan diri. Sesuatu yg kite semua belajar jugak... belajar dari kesilapan diri sendiri. Belajar mengerti nilai sebuah persahabatan, mengerti maksud persabatan dan menjaga sesebuah persahabatan. Tidak lupe jugak memahami "instinct" diri sendiri dan "instinct" org di lain..and the precious ever is learn to love ur self first before loving someone...


Oi!oooo..ya oi!Hari ni besday aku wei! Hahaha.. Huhu..sedihnye..takde sape nak wish..hua..hua..

p/s: ayatku berbelit2 ka?Hahaha...gomenasai!


arigatou!

I got this from a friend...thanks!!I hope kite akan sentiasa spt yg digambarkan di bawah...

Saat kau senyum dan ketawa, fikirlah walau sesaat tentang sahabatmu. Barangkali saat dan ketika kau menikmati keindahan langit biru, hatinya sedang terluka dan diselubungi awan mendung. Setelah kau sedari betapa bernilainya dirimu kepadanya, janganlah kau tinggalkannya sendirian.Tika sahabat melukai hatimu, tulislah ia di atas pasir, biar angin kemaafan menghembus membawa bersama kelukaanmu itu. Sebaliknya tika sahabat membuat kebaikan padamu, maka tulislah ia di atas batu hatimu agar terpahat utuh walau dilanda badai...."bila menjalin ukhuwwah hanya keranaNya pasti ada ujian dariNya kerana Dia mahu melihat sejauh mana keikhlasan hati hamba2Nya"

ps/:apply to all my friends..whatever u are, whenever u are, whoever u are.. :D