it ENDS with a BIG dot!

yeAyhh!!!! Alhamdulillah...

.::Somethin' that started has come to an ending::.

At last, this semester is coming to an end. Whatever happen for this whole semester is just "one of obstacles" ahead that we muss surpass...the CGPA, the lecturers, notes, homeworks and even friends..is the "ingredient" of it. Awal2 sem hari tu, agak kelam kabot aku. Dengan laptop yg kena hujan cam dah boleh dikategorikan "direndam dlm air"..dgn bayaran sewa apartment lagik.

Haish..tensyen! Tapi, what goes around will come around, yg itu dah setel, tapi masalah lain akan terus timbul. Well, we should know that kite cannot escape from all problems we’ll encounter in life. Sebab pa? Sebab.. benda2 inilah antara pengajaran2 yg akan mendewasan kite to be a better person in da future. Kan? Kan?

Hmm…
Study? Hurm..cube kite pikir balik. Berjayakah kite mencapai pencapaian yg baik? Kalo tak,cube tgk balik cara kite study. Ade org study giler2 tapi result tak giler2, siuman2 je..hahaha..takdela. Result biase je..even time final exam pun terpinga2. Macam aku nih..huhu. Ade lak yg jenis study sikit je, tapi result gempaq. ooOO0.. oi..Oi...lu bikin manyak tensi sama gua. Huhu..tapi :

"Allah tidak akan membebankan hamba-NYA selain beban yg mampu ditanggungnya" dan "Allah akan membalas amal kebaikan, setimpal dengan kebaikan yg dilakukan oleh hamba-NYA"..

Oleh itu rakan2, same2lah kite memajukan diri kite lagik dimasa hadapan ye? Ganbatte kudasai!!!
Raye2~
Wei..mung taknak raye ke?Haha..
Org tak cukup pose takleh duit raye. . bluewk!! (^O~)!

Dikesempatan ini, pakcik nak mintak ampun bebanyak kat sesaper je yg prnh pakcik wat silap ye? Mohon ampun byk2. Sume kesalahan2 korang sume aku ampunkan. Same2lah kite menyanyangi antara satu sama lain..terutamanye saudara seagama kite. Semoga dunia akan menjadi semakin aman damai... Saye SAYANG kamu!! Hik3.. (~_^)


Selamat Hari Raya~! Maaf Zahir & Batin~!

mahal sangat lew..HAHA

Heh2..hujan!(time aku tulis blog ni)Yeepi~

Ade satu perbicaraan nak kongsi nih..

Disuatu petang yang indah...2 org sahabat duk sembang2..

Mamat tanya" Awat ang tak dapat2 lagik ni? Dah berkurun da..janggut aku dah beratus2 kali trim..hahaha".
Karim jawab " Uih..nak wat camna lagik? Orang jual mahal sgt. Perit2..huhu".
Mamat tak puas hati, die pun komen " Oh..lagu tu lak? Ang tu tak try btol2".
" Alaa..aku takdak modal la...nak beli mahal sgt lew",keluh Karim..
Mamat tanya lagi " Habih, pahni ang nak watpa? Modal tak cukup, pahtu..?".
"Pahtu apa lagik? Kena kerjalah dulu..cari pitih dulu..kena cukupkan modalnye. Baru pikir nak sara anak orang" balas Karim.

"Uih..ang ni bijakla..tapi aku rase modalnye patut masuk skali agama..ilmu..haa..baru ade modal besaq! Tak gitu?" cadang Mamat.
"Haaa....betol3", kata Karim..


Kesimpulannye..kenalah ade "modal" yg besaq dulu, kalo nak beli yang mahal2..kan?kan? Betol3.. hehehe.. ;p

Peace!