I Love Ramadhan!

Salam semua!

Alhamdulillah. Dah 2 hari kite berpuasa ye. Best tak puasa! Di bulan puasa ni, pahala mencurah2 datangnya, cuma kite sahaja yang perlu rajin menadahnye. :D

Puasa mmg mmberikan kite ketenangankan? Banyak masa yg terluang dibulan Ramadhan ni. Dalam masa2 yg terluang tu, jgnlah kite sia2kan..byk2kan lah ibadat ye. Mungkin hari ini kite buat sikit2 dulu, tapi besok lusa kite gandakan lagi. Ingat pesan Rasulullah s.a.w. , dalam beribadat kite perlu istiqamah yakni berterusan. Barulah sentiasa mendapat keberkatan-Nya disamping iman kite pun semakin bertambah2kan?

Oklah. Saye nak mintak maaf kalo ade salah silap ye...silap kate ke, perbuatan ke, tak blanje korang makan ke..hehehe. Moga kite lalui bulan Ramadhan ni dengan tabah, istiqamah dan penuh bertaqwa kepada-Nya. Segala yang baik datang drpd Allah s.w.t. Kite hanya hamba-Nya yang lemah. Dia lah tempat kite memohon perlindungan. :D

1 comment:

~rukia_kuchiki said...

selamat menambah amalan di bulan puasa..

ustaz aku kata, kalo nk tau puasa kita masa bln ramadhan berkat ke x, cuba teliti semula apakah aktiviti/ bnda baik yg kita buat masa bln ramadhan yg kita tros continue buat walopon ramadhan dh abes...??

contohnye solat tahjud. kalo masa bln puasa kita buat hr2.. and after dh abes puasa pon kita still buat berterusan sbb dh terbiasa, itu menunjukkan keberkatan yg tuhan beri tanpa kita sedari.

mari sama2 cr keberkatan di bulan mulia ini..!!

p/s : tengah pikir apakah amalan yg aku still continue buat smpai skrg walopon dh betahun2 puasa..huhu