Perutusan oleh YAB Amad


Ya tuan2 dan puan2, dalam 2jam lagi kita akan menyambut tahun baharu 2009!

Poyo je..hehe. Em. First of all, post ni merupakan post ke 52 aku untuk tahun ni. Nasib baik dapat surpass 51 post tahun lepas. Huh. Tahun baru dah dekat. Sama2lah kite beristifar sejenak ok.

Tahun 2008.

365 hari = 8760 jam = 525600 minit = 31536000 saat! Satu hari kita rasa lambat. Tapi secara tidak sedar, satu hari tu akhirnya menjadi 365 hari. Rugilah kepada mereka yang tidak menyedari. Setiap saat itu kita perlu pergunakan sebaiknya. Hargailah masa lapangmu sebelum masa susahmu. Tahun 2008 ini pasti kita ade kenangan pahit manisnya..kan? Sendirilah tahu. Mungkin ada yang orang lain tak perlu tahu..atau rahsia..who know? Tapi kalau rasa nak kongsi, dipersilakan komen nanti ya.



Tahun 2009.

Alhamdulillah, Allah yang maha kaya mengurniakan kita umur yang panjang. Untuk kita nikmati kehidupan ini tetapi dalam pada waktu yang sama tidak lupa untuk beribadat kepada-Nya. Untuk tahun baru ini, kawan2 ada azam baru tak! Mine is I want to do my best to fullfil my obligation as a slave to Allah, son to my parents, student, friend to my friends and lover to my love. What next is to have a damn good tough determination and not just half way determination! That's my azam. So yours are?

Suddenly I found something to share with you guys:
- People always tend to forget where they come from, who are they.
- Positive attitude give influence to your future
- Negative thinker?Nah..try to erase it okay
- Ego is nothing! "Muhasabah" your self. Ego make you suffer.
- Give more, expect less. Always be forgiving.
- Don't badmouth someone if you jelous his/her greatness. Instead, try to be one.
- Be friends to everyone. Accept them.
- Live your Life to the Fullest!!

4 comments:

~rukia_kuchiki said...

YAB? dun mana? dun ixora ke?haha

moga tahun 2009 masihi/1430 hijrah ni menjadikan kita seorang yg jauh lebih baik dr yg sblmnya =)

wafaa~:) said...

atoOk!!
hepy new year 1430H & 2009M:D
smoga azam thn baru tercapai..
smoga sntiasa diberkati ALLAH:)
sy dah tgk video presentation korg aritu..
hua3:P
sy hampir jd penonton yg dok dpn skali tau aritu tp malangnya sy mengantuk+ade keje nk buat:P
oke..
all the best in finals..
daa~

::aMaD:: said...

YAB adun K.Trg la..yang baru dilantik. muahahaha..

makcik ni nyibuk je nk tgk presentation kite. Tp rugi woo tak dtg. Lec kate kitorg plg bestttt! =p
Makcik tak dtg takde banner kt dpn tu kate hidup kitorg!hehehe..ape2la =p

Litt[L]E`StAr said...

Happy New Year amad kun!!
=D
and all the best for your final exam!!
nnt cuti bley la blanje saye~
ahaha