My Journey as a Hockey Player

Aku start main hockey time aku form 1. Under my first coach, "pak" aku belajar cara pegang kayu hoki. Cara memukul dengan tepat dan score! Pak byk bagi stamina building. Tekan tubi, lari sekeliling padang, macam2 lagi lah. Semua stamina building tu ditingkatkan dari hari ke hari. Spt tekan tubi contohnye, hari ni 20. Besok 30, lusa 40..tapi taklah hari2 naik. Mau pengsan kat situ gak la. Hahaha. Taktikal die bagi penekanan last sket.

Tapi yang aku sedar, mmg stamina kena tinggi. Barulah fit and can catch up with the game pace. Tapi kejap je die ajar..sbb mase aku form 2, ade cikgu sejarah aku gatal2 amek alih. Die tak tau ape. Yg tau nak bg arahan je. memang kitorang "jem" abes la! Pencapaian terbaik team sekolah aku time aku main tu ialah third place dlm kejohanan daerah. Tapi aku jadi pemain gantian je. Hehehe..

Time aku form 4 & 5 aku kat mrsm. Tahu tak kawan2? Hoki lelaki takde! Hoki perempuan ade sangat! Ceh! Berkubur bakat aku. Chewah~ Ngeh3..

Masuk mmu. Yeay! Ade hoki. Hepinye. Aku pun masuklah team hockey mmu. From my first year lagi tau. Kat sini ade coach namenye Mr. Bala. Sape kenal? Angkat tangan! Budak2 hoki mmu mesti kenal. Hehehe. Setakat aku training ngan die. Takde stamina building gila2 lah. Sikit2 je. Kadang2 tak buat langsung. Passing bola sket, pastu terus match. Yang dah teror main hoki boleh la. Ade kawan2 aku yang wakil daerah la, negerilah. Bolehla..tapi aku? Takpe. Aku main je! Mula dari bawah. Lame2 ok lah.

When I was in my first year, kejohanan first sekali yg aku sertai ialah Inter-faculty. Of course lah aku main untuk Fosee. Kitorang junior wei. Kena belasah la ngan team2 yg senior. Hehehe. Pastu aku pergi ke Usm penang, masuk Kejohanan hoki kat sana. Tak kemana pun team mmu. Yela..lawan yang teror2 sume. Uniten, TNB, byk lagi lah. Time tu tau tak aku jadi ape? Aku jadi substitute je! Kuang3~

My Hockey Stick

My second year. Aku tak aktif sgt. Tak masuk ape2 pun kejohanan. When I was in third year, kejohanan yang aku masuk, yang kat Usm tu lah. Masum ade. Tapi tak pernah masuk. Yela. Buat time sem 3. Dah la busy. Hmm..setakat itu sajalah my journey as a hockey player setakat ini. Now, I'm in the 4th year. How would it be for this sem? Nak main lagi ke? Ntah. Sekarang ni tengah pikir nak main lagi. Nak lebih baik dari previous. Mungkin juga tahun last aku mempunyai kesempatan untuk bermain hoki..kat mmu nih. Yela..nanti bile dah final year, busy lah. Industrial training, final year project.

Inspired by a football quote by adidas:
"Don't try to be a new Kaka or new Messi.
Because you cannot be. You cannot be the new.
You must be yourself!!"

Viva la Vida!


Esh pote de durghski ti amof --> sape faham?aku blanje kfc!

Coldplay recently has launched their new album entitled Viva la Vida! or death and all his friends.
The concept of this album is really different from their previous album. The idea of this album is about - anti violent,cruel politics that "hidden" in this world. I mean, something like America and it's violences.

Violet Hill - Coldplay

Was a long and dark December
From the rooftops i remember
There was snow
White snow

Clearly I remember
From the windows they were watching
While we froze down below

When the future's architectured
By a carnival of idiots on show
You'd better lie low

If you love me
Won't you let me know?

Was a long and dark December
When the banks became cathedrals
And the fog
Became God

Priests clutched onto bibles
Hollowed out to fit their rifles
And the cross was held aloft

Bury me in armor
When I'm dead and hit the ground
A love back home unfolds

If you love me
Won't you let me know?

I don't want to be a soldier
That a captain of some sinking ship
Would stow, far below

So if you love me
Why'd you let me go?

I took my love down to violet hill
There we sat in snow
All that time she was silent still

So if you love me
Won't you let me know?

If you love me,
Won't you let me know?

Hear a Preview!