Selamat Hari Raya =D

Hari ni saye balik kawan2!

Balik ke kampung tercinte. Dah dekat 2 bulan tak balik. Sape tak rindu? Tapi lepas raye nanti ade final exam! Waaaaaa..apekan daye. Balik cuti ni kenalah study2. Bagi kawan2 seangkatan, jgnlah malas sgt ye. Raye tu raye jugak. Study tu future kite. Jgn abaikan ye.

Dikesempatan ini, saye nak mintak maap kalau ade salah dan silap saye sama kamu semua. Terkasar bahase ke, tersilap perlakuan ke..secare sedar atau sengaja. Mintak maaflah ye. Semoga kite berjumpe lagi di masa akan datang.


Selamat Hari Raya! Maaf zahir & batin.

Hanya Kau..

Lagu: Hanya Kau yang Mampu
Penyanyi: Aizat

Ku cuba redakan relung hati,
Bayangmu yang berlalu pergi,
Terlukis di dalam kenangan,
Bebas bermain di hatiku..

Cerita tentang masa lalu,
Cerita tentang kau dan aku,
Kini tinggal hanya kenangan,
Kau abadi di dalam hatiku..

Harusnya takkan ku biarkan kau pergi,
Membuat ku terpuruk rasa ingin mati,
Derita yang mendera kapan akan berakhir,
Hanya engkau yang mampu taklukkan hatiku

Aku cinta ooohhh..
Aku cinta oooo…

Lirik die spt ckp die sgt perlukan seseorang dalam hidupnye. Seseorang yg sgt die cintai.. hanya dengan seseorang itu die mampu berubah,mampu hidup kembali dengan semangat baru..

Hari ke-17

Pejam celik pejam celik dah masuk hari ke 17 kita puase ye. Makin dekat nak abes bulan yg pernuh berkat ni. Hm. Marilah kite perbanyakkan ibadat2 kite dekat2 nak akhir Ramadhan ni. Kan org selalu ckp, bile makin akhir Ramadhan, makin byk keistimewaannye..spt malam lailatuqadar..n so on. Jgnlah kite busy sgt nak sambut raye smpai lupe nak ibadat. Semoga kite sentiasa dilimpahi rahmat-Nya. Ameen.




To my MMUians student,

The "cuti raya" is near. Tak sabar2 kan! But, after that we will facing the "final exam raya". Huhu. So during this period of time, make use all your free time to prepare for the final exams. Finish up that "bunch of assignments" fast! So that you get a lot of free time. Don't malas2 ye. Puasa is not to make we weak, instead it will make us stronger. Show up to your self! You can do it!



Rindu kat mak!

Alhamdulillah...dah 10 hari kite puase ye. Kawan2 ade yg tinggal puase tak? Well, kalo kite sumbunyi pun, Allah ttp mengetahuinye. Puase bkn kerana ikot org, ikot bulan, ikot kebiasaan, tapi kite puase kerana Allah.. Kite patut rase jiwa kite dekat dengan-Nya. Semoga kite mendapat keberkatan-Nya. Aminn.

Ade 2 mggu lebih lagik budak2 MMU akan cuti raye. Tak sabar weh! Aku dah rindu sgt kat kampung ni..family and suasananye. Bukak pose kat sini mmg lain kat kg kan? Kat kg suasana lagi lain..sbb yela..kg halaman sendiri, pastu berbuke ngan family lak. Waaaa..rindunye aku! Sbb tu tak sabar2 nak balik nih! Dapat puase 5,6 ari kat kg pon jadilah. Hehe..

Tapi yg tak bestnye, raye 3 hari je..pastu kena dtg MMU balik, sbb ade final exam! Hay0o0o0.. Mmg akan jadi stress out lah sket. Hmm. So, kenalah prepare sebyk mgkin sblm cuti raye nnt dan time kat umah(tak tau la jadi study ke tak).

Jadi kwn2, study hard ok? Kenalah rajin2 selalu. Tapi igt jugak kepada-Nya. Mcm mane nak perbykkan ibadat kite. Terawih kalo boleh jgn tinggal. Sekian. Wassalam.

"In a difficult situation, lies an easy solution" - Amad Einstein

I Love Ramadhan!

Salam semua!

Alhamdulillah. Dah 2 hari kite berpuasa ye. Best tak puasa! Di bulan puasa ni, pahala mencurah2 datangnya, cuma kite sahaja yang perlu rajin menadahnye. :D

Puasa mmg mmberikan kite ketenangankan? Banyak masa yg terluang dibulan Ramadhan ni. Dalam masa2 yg terluang tu, jgnlah kite sia2kan..byk2kan lah ibadat ye. Mungkin hari ini kite buat sikit2 dulu, tapi besok lusa kite gandakan lagi. Ingat pesan Rasulullah s.a.w. , dalam beribadat kite perlu istiqamah yakni berterusan. Barulah sentiasa mendapat keberkatan-Nya disamping iman kite pun semakin bertambah2kan?

Oklah. Saye nak mintak maaf kalo ade salah silap ye...silap kate ke, perbuatan ke, tak blanje korang makan ke..hehehe. Moga kite lalui bulan Ramadhan ni dengan tabah, istiqamah dan penuh bertaqwa kepada-Nya. Segala yang baik datang drpd Allah s.w.t. Kite hanya hamba-Nya yang lemah. Dia lah tempat kite memohon perlindungan. :D