We must grow, life has to move on.

Salam semua.

Dah lama aku tidak bercerita kisah2 menarek..chewahh. Ok, ini malam ade something aku nak kongsi ngan korang..or maybe just cerita kat korang..

Be positive thinker people!!

Aku jumpe satu perkara dalam diri aku lps pikir dlm2. I lack of "something"that related to my happiness, my future, my doings and my life.

Please let go, if we are fated together, we will meet again and that means we are meant for each other, if not, otherwise.

Life has to move on. Yang lepas adalah pengajaran. Tiada yang terkecuali. Kawan2 yg kenal aku tau yg aku sbnrnye shy sket kan? Not talk too much.

The thing is, kita perlu menerima org lain dulu sblm org lain boleh menerima kita. Dont easily get emo. Be tough. Be strong!

Kene juga igt, masalah tidak akan pernah putus membayangi kita. Selesai satu hal, satu lagi akan datang. Yg pasti, kite kene bersabar. Bukakan hatimu. Setiap masalah selalu akan ade jalan penyelesaiannye. Be patient!

Open up your mind and see like me~

Well, dont be too depend on someone else. Be independent. What u have, cheresh it before it gone. Be your self. I really meant it! Don't try to be a pretender. Kalo nak buat something, buat!

Lagi, enjoy your life to the fullest! We learn everyday...until we die. Saat2 akan berlalu begitu sahaja. Tidak bisa diulangi. Sbb tu, enjoy sume perkara la baby!

Tapikan..kita manusia jugak. Ade time kite sedih. Ade time kite hepi. Kite lemah. Kite perlukan kwn2. Hargailah persahabatan. Wise man said that; to make a friend is difficult than breaking a friendship.

Yang paling last, satu je nak pesan kepade sahabat2ku sekalian. Hidup kita bukan percuma, bukan tanpa sebab kita wujud kat dunia ni. Kita diciptakan-Nya utk beribadah kpd Nya. Letak kan lah agama kita sebagai tiang atau pokok kepade ape sahaja kite buat. Kelak hati kite akan sentiasa tenteram dan ditunjuki jalan yang benar. Ameen.

Wassalam.

2 comments:

WeBViDeOKLiP said...

amad
jai nie
btul2
idop kene ceria
ape ape pon kepada Allah kite pohon segala2 nya

p/s: hbtkan arshavin!!!

::aMaD:: said...

hahaha..ashravin mmg hebattt!! len kali leh a score 5 bijik lak.hehehe

neway, hidop mesti ceria~~ (^^)