I'm here!

Salam and good evening.

Malam ni aku rasa banyak nak taip menaip. Baca2kan ye =D

Internet.

Hauhau..aku guna broadband maxis ni! Device die warna hitam, mcm router streamyx, so basicly kene ada power supply lah. Tapi semalam line tak clear, ini punya malam ok. Hmm..sbb? Kata tauke kedai, die bergantung kepada kawasan jugak dan ada time laju, ada lembab, ada takde langsung (macam tu pulak dah). For your info, these are the details:

Max speed (as claimed by tauke): 3.6mps
Price/month: RM 88 (pay after 1 month of usage)
Registration: RM100 (refundable if return the device within 7 days of use)
Contract: No
Requirement: Power Supply
Download limit/month: 4Gb only

Kepada yang berminat tu, pikiq2 la.. aku tak tau nak ckp ok ke tak, sbb baru 2 hari gune! Muahahaha.

____________________________________________________________________


Industrial Training.


Wow! Manyak mau celita neh. Tapi sket2 k. Hmm.. first nak cite psl ID card. Setiap pekerja ade sebijik. Kene tap kat machine bile nak masuk o kua keje. So org akan tau la bile exactly kite masuk/balik keje. Start keje pukol 8. Tapi at least 7.50 dah masuk. Sebab ada senaman pagi. Senaman tu wat kat opis je, siap ade pembesar suare lagi (adehh..mcm dak sekolah lak). Lps tu kol 8 start morning meeting everyday (cite ape ko wat semalam n plan arini). Lepas tu bekerjalah anda.

Habis keje lak pukol 5.30pm. Kalo korang nak keje over time (OT), leh je.. dan OT akan dibayar gajinya. Tapi kalo masuk keje lwt o kua awal, gaji akan dipotong. Ponteng2 tak dibenarkan ye. Kalo nak cuti pon kene apply online, bgtau reason. Kalo ponteng suke hati, mmg imej ko buruk disisi bos anda. Dan evaluation anda pasti agak teruk.

Apa yang penting? Displin ok (takla strict sgt), kerjasama boleh jugak masuk..hehe.

my ID card (poyo?)


Banyak lagi nak cite sbnrnye. Tapi len kali jela k..hehe. Thanks 4 reading. I really2 appreciate that. Dan kepada kwn2 kat mmu, amacam result sem lepas? Ok lah kan? Emm..semoga anda semua tabah menghadapi dugaan sem ni lak.

Good luck! (^_____^)

4 comments:

nus said...

semoga terhindar dr virus h1n1.. :)

::aMaD:: said...

alhamdulillah..ameen =D

farafiqa said...

i didnt knw ur name is syafiq!

hahaha

cool ada kad camtu. kat sini still guna punch card. sedey btoi!

::aMaD:: said...

yup.
n farafiqa is syafikah ke?hahaha

takpe..kite intern je. yg pntg ape kite belajaq =D