Link Club ialah penipu


Info kepada semua dari saya yang prihatin.

Korang pernah dengar pasal2 sindiket2 penipuan duit kat mane2 tak? Haaa...meh aku dok cita kat ang sket.

Baru2 ni ada kawan aku dpt panggilan dr agen dr syarikat LINKCLUB, konon2nya katenye under Kementerian Perlancongan dan Malaysian Association of Tour and Travel Agents MATTA.

Agen tu mintak IC number dan tya guna bank ape. Pastu dah tau bank ape, die tanya number kad atm lak. Pahtu dia tanya 3 digit number kat blkg kad (usually maybank kad yg baru ada gambar ceri tu ada 3 digit number nih). Apa lagi, dia bagi la.

Maklumat itu semua ialah utk mengemaskini rekod yg die dah jadi member kelab tu. Ape yg die dpt ialah diskaun mcm2, kononnya menginap kat hotel dpt diskaun, pegi spa dpt diskaun, dan siap dapat free 2 tiket FireFly free tuh!

Bukti yg mcm agak sahih syarikat itu wujud ialah die call balik number (hp) org yg die call tu dapat dan syarikat itu ade website --> http://www.linkclub.com.my

Tapi yang dia tak puas hatinye, kene bayar RM500 utk register. Kata agen tu, ini bayaran seumur hidup, pasni dpt bonus mcm2. Bile dah jadi ahli, syarikat itu akan bagi satu kad. Kad tu la mcm kredit kat o sumtin like that yg kite tnjuk dpt diskaun tuh..

Ape lagi, syarikat tu dah dpt number kad atm dan 3 digit kt blkg. Hah! Syarikat tu pun terus kebas RM500 dr kwn aku tuh saat tu jugak eventhough kwn aku tu tak konfem lagi nak trime ke tak keahlian kelab tuh. Die telefon balik org yg call die tu, tp org tu ckp tak dpt nak refund balik walaupun kwn aku tu nak resign sbb dah masuk dlm sistem apetah..

YANG PELIKNYA
- 3 number digit kat belakang tu adalah sulit. Bank mane2 tak benarkan pemilik membongkarkan number tu kat sape2 even kat best fren pon!
- mane boleh terus potong RM500 dr akaun kite. Kalo kite setuju, kite yang kene bank in kpd diorang, bukan diorang yg uruskan bank kite!
- dah banyak org ngadu psl syarikat nih. Tak caya? Klik disini!

JADI
kepada sesiapa yg bace nih, pls2, jgn sesekali terpedaya dgn org2 yg menipu duit kita tu. Fyi, org yg call kwn aku tu perempuan melayu dan namanya nama islam. Jadi yg jadi masalah, kenape melayu nak tipu melayu? Dan lebih melampau islam tipu islam!! MasyALLAH...


-sesungguhnya manusia itu didalam kerugian-

145 comments:

nus said...

ntah2...org yg wat sidiket neh personal..die sorg2 je..jadik jutawan segera dah kotttttt! semoga die ditimpa bala akibat pendustaan dan khianat yg dilakukan..amin..huhu

::aMaD:: said...

tak tau la..rasenye dioran 1 company..semoga tak tenang hidup dunia akhirat. sesungguhnya Allah memakbulkan doa org2 yg dizalimi. Ameen.

adi said...

aku baru dpt kol petang tadi..tp tk bg keputusan pape la..sbb aku cakap kat dia nk tgk website dulu dan takkan nk bagi semua details kita kt dia melalui telefon je kan..jadi aku kate kt die hold dulu sbb aku nk tgk website dulu..sbb biasa bnde macam ni mesti ade hitam putih kan or paling koman pon register online. so skang ni aku tgh nk explore tentang link club. jumpe plak blog ni..thanks!

Anonymous said...

Assalammualaikum semua,tadi aku pn dpt pggln fon Dari link club,tengah mamai dari tido aku pn bagi apa yang diorg mintak.....so selepas fikir byk2......aku wat keputusan nak cancel..than aku pn fon balik syarikat diaorang....diorang kata klau nak balik duit tu kena tggu 2 atau 3 minggu masa kerja.so korang dio kan lah aku dapat balik duit aku yea.....

Anonymous said...

sebenarnye link club bkan penipu, tapi mmg btul2 ade. pakej yg dorang kasi ni mmg best. rugi sape tak amek pakej ni sbb ak sendiri sebagai pengguna kad ni mmg da nampak jelas dengan mata hati pasal kad ni. mungkin la ade org2 yg tak bertanggungjawab menyamar jadi agen link club sbb nak amek dwet, mane tau. so jgn nak pandai2 judge link club ni penipu. saye dah hampir 2 bulan guna kad ni tapi alhamdulillah, mmg bagus. mungkin b4 korang terima kad ni korang rasa ditipu. tapi klau korang sabar tunggu kad ni sampai then u will know the truth. tu la org melayu, mmg suke judge tanpa kenal pasti sesuatu benda tu. memalukan.

f.i.z.a said...

baru dapat call dari link club ni.. org tu call guna hp. mintak no. kad kredit. nak register RM299. sangat tak percaya masa tu. then, berkeras x mahu bagi no. kad kredit. org tu seakan memaksa. then, sy letak fon. hahhaha.. :D

Mawartiey said...

Masalahnya susah nak bezakan antara penipu dengan yang betul2..nak mudah takyah layan terus..

Anonymous said...

Hari ni saya dapat call dr nombor ni 019-6994133. Kononnya linkclub. Wanita melayu. Tapi call dr hp number. N nak mintak kredit card number n sumer details kredit kad. Saya dah check website diorg.. Ade blh register thru website.. Kpd linkclub company, pls pantau, ramai pihak guna nama company anda utk menipu! hati2 kawan2.. Kalau ade yg mintak detail kite mcm2 jgn layan!

Anonymous said...

siti:

saya pn dpt cl mcm kau org..tp saya bg peluang pd perunding tu..lps dia cite detail br saya tahu memang wujud sykt ni..saya pn memang nk tgk sjauh mana kbnarannya..dlm masa 2 minggu yg djanjikn pd saya,saya dpt kad diskaun tu..ada 2 pilihan samada nk yg harga 499 @ 299 tp saya ttarik dgn pakej 499..bg saya sgt bbaloi coz dgn rm499 saya dpt pcutian d 2 destinasi bbeza..dr segi logik klu saya walk in utk booking hotel mmg mahal..dsamping tu ada lg kmudahan2 lain yg blh digunakn shingga seumur hidup..kita semua ada hak utk kita wat pengaduan d tribunal klu sykt ni mnipu..tapi sbnrnya TIDAK PENIPU.....

Anonymous said...

pd anon Friday Feb 25 2011;

aku rasa ko ni agen pd Linkclub..

ok,kat sini aku nak share..aku adalah authorizer utk credit crd sebuah bank..& aku tau modus operandi diorg mcmana..menjadi kesalahan pb pihak ketiga utk dpt kan info kad dr ch unless ade persetujuan dr ch..tp MO diorg akan guna:

1-verify dulu info
2-baru offer product.

one more thing,CVV nbr blkg card tu xbleh disclose pd mana2 pihak even authorizer mcm aku pun xbleh tahu..once klu dh disclose,anything can happen..tu yg ade sedar2 dh kene charge RM499 la bagai..

ok,sykt ni berdaftar..mmg cara telemktg mrk melalui phone..mmg dia akan call guna hp..mrk buat bisnes..tp cara mktg mereka membusukkan nama bank..seolah2 bank bersengkongkol dgn mereka..tu sbb at the end ch salahkan bank..

cuma korang perlu hati2..yg dh terkena,xde mslah..bank ttp akan tlg..korang buleh dispute transaction tu..tp amik masa coz nak liase dgn bank link club..kebiasaan bleh dpt refund..


byk lg sykt2 mcm ni antaranye;

VECTOR ARMADA,IRNA YAKIN,MILLENIUM TEAMWORK,ORIENT REWARDS ETC..

-AUTHO **** BANK-

Anonymous said...

kepada yg brknaan mngutuk psal link club tuh..anda salah.!!link club is a great c0mpany,bagi kmudahan kpada pngguna kad tu..mne nk cri harga just rm499,gna seumur hdup & ank cucu cicit leh pkai..pi shopping,holidays..skit demam leh gna di hospital & klinik..smua dapat diskaun..x untung ke mcm tuu..!!.d0nt jugde the book by its c0ver..!!

Anonymous said...

MMMMMM..... ape lah u org ni....
i pun dpt call dari LINKCLUB 3 minggu lalu. dia org gunekan digi hp number, i ade tanye jika ko org dr syarikat kenape tak pakai land line telekom sales tu reply syarikat kita gunekan digi provider n digi line jimat than telekom digi seminit 10cents je jika telekom 30cent seminit i pikir2 betul juga kerane opis aku pun pakai celcom semua aku kje ni call centre collection bank xxx tak boleh leh ckp... hehehehe
sales tu adelah bagi tau aku benefit tapi i tak ckp i nak i ckp kat dia tu i nak check jap nanti you call i balik 2 ari.
syarikat linkclub ni memang wujut i just call opis numbor tu memang ape2 dia org promote adelah sah... so org tu call lah aku balik lepas 2 ari i join lepas tu i pun dpt sms bagi tau rm499 dah potong dr kad credit aku lepas tu lagi seorg call aku to confirm adelah betul sy confirm transaksi ni n lepas 2 minggu i pun dpt package aku.....
i pun call lah i nak gi penang 2 malam dapat juga.....
i gi makan kat o'briens & traders hotel penang 20% dicsount dpt punnnnnn.....mmmmmm
happy for me......
nasib baik aku tak dengar kawan aku...... mulut ko tu selalu buruk kan org....
let me tell you lah yeh. walau pun bank now pun same juga semua org cari duit..... ape2 pun pls2 check syarikat tu wujud ke tak lepas tu wat keputusan sendiri nak ke tak... dengar org ckp tu mmmmm kadang2 tak berbaloiiiii.... pikiran aku senang je.. jika syarikat nak tipu aku mmmm sekali je... rm299 ke rm499 ke syarikat tu tak kembang cum mane pun.... bank pun same aku apply 1 kad credit end up 7 yg i tak sign pun mari dari belakang..... so ape besenye bank & syarikat lainnnnn.....
terime kasih LINKCLUB ape2 pun ape yg betul i mesti ckp....
macam siti yg comment pd 21st oct 2011 jika company tipu gi je complan or tribuner abis cereta...
siti pun ckp memang berbaloi LINKCLUB BAGI 2 MLM PERCUME... tu lah i join
lagi pun LINKCLUB bagi aku kat PENANG COPTHORNE ORCHID satu malam kat sana rm310 x 2 mlm dah rm620... lah membership dia rm499.... invesment dah amik balik dahhhhhhh......

Ainie Apple said...

salam..tq 4 ur sharing..
sy br je dpt panggilan dr linkclub ni:(

Anonymous said...

salam..

bukan kita nak mengutuk. cuma sistem yang dipkai tu mcm tak selamat kan.kalau nak selamat better face to face n bayar on the spot. nak swipe ke cash ke lantak la.depan2 muka senang.ni main telepon mintak no pe smua tu sape xragu2 kan.zaman skang mcm2 leh berlaku.even legal pn cara pendekatan dgn customer biarlah btol.jgn berhrap hanya telepon je.ingat senang nak kasi duet cmtu je.klo sape nak p je office die.kalo yang kol2 tu xyah layan.jujur ke x lantak die.sape sruh kol.ni org bank la ni jual nama n no tepon kte ke dioarng.duet kita hak kita.eleh..yg dlam ni komen ckp da merasa benefit2 die mcm la btol.ntah2 kaki2 link club je.lol! so kalo nak g office die.xyah layan telepon.ok?? Salam

Anonymous said...

Akak plak dapat call dr minggu lepas nk bagi 4 malam untuk 2 dewasa 2 budak free. tau tau nk suh bayar rm300 utk keahlian yg akak ambik 3 tahun lepas. (Padahal seumur hidup katanya.sebelum ni dah bayar rm299).bila kata tak nk di paksa kita plak. mesti bayar.this dulu utk touch n go seumur hidup. ada ka patut. sampai sekarang dia masih call tp akak tak angkat

pinkysakura said...

Betul tu kak...sy xpernah pun pkai kad tu...tup2 call nak minta duit yuran sebab kad dah 4thn.dulu ckp seumur hidup. Ape lg sy ckp la nk keluar sbb mmg xguna langsung...tmpt2 pakej ditawarkan tu pun mengarut n susah nak cari....tp dia paksa jgk byr yuran rm389. Bila mintak no. Atm bkn atas nama company pun..merapu aihhhh...ak nak po tribunal pengguna la cmni

Anonymous said...

dulu 2009 pernah ambik linkclub ni...kena telofon n charge rm499 untuk seumur hidup....tiba2 tadi kena call konon2 bahagian audit hq apentah no nya 0147287391...perbualannya adalah seperti berikut:

agen linkclub : selamat pagi ...nama saya shahrul----adakah ini encik .......
hamba : ya saya berckp....ni siapa?
agen linkclub : encik ingat lagi tk linkclub?
hamba : ya....
agen linkclub : saya dari bahagian audit hq bla bla...saya nk pastikan adakah alamat encik masih peti surat 80...
hamba : ya....ni berkaitan apa yea?
agen linkclub : (tanpa menjawab soalan saya, beliau terus bertanya) poskod 89000?
hamba : ya...
agen linkclub :baiklah encik dulu encik pernah membuat bayaran rm300 ++ untuk linkclub, dan saya nk tanya adakah encik mahu meneruskan perkhidmatan linkclub untuk 2015 hingga 2019?
hamba : tak nak dah...saya nk stop...
agen linkclub : ok baiklah..saya confirmkan encik tak nk meneruskan perkhidmatan dan hanya setakat tahun 2014 sahaja...walaubagaimanapun, encik kena membayar yuran untuk tahun 2010 hingga 2014.....
hamba : eh...ada bayaran lagi??..waktu mula2 dulu kena bgtau bayaran adalah sekali seumur hidup,tk ada apa2 charge dh lps ni???....
agen linkclub : oh bayaran yg tu encik hanya untuk kad touch n go...tp service link club ada yuran tahunan...
hamba : (dalam hati dah panas membara) oo mcmtu pulak...
agen linkclub ; encik tau tak brapa encik kena bayar?
hamba : ya,brapa bnyk jumlahnya?
agen linkclub : rm 367....ok jadi saya nk confirmkan nama encik ialah bla bla....alamat ialah bla bla....(tk sempat dia meneruskan ayat2 menipu dia saya potong ckp dia)
hamba : boleh tak call saya ptg sikit dalam jam 3...saya sibuk ni...
agen linkclub : oo ok..kalau mcmtu ptg ni nnt saya call encik...ok encik terima kasih...

bersambung...

Anonymous said...

sambung semula....
begitulah alkisahnya.....linkclub ni mmg pandai gn2 ayat2 menipu ni....sblm mula2 beli dulu mcm2 kata manis diorang.. Antara pakej yg membuatkn saya beli kad lik=nk club tu bila diorang bgtau boleh dapat diskaun kapal MAS 20 hingga 30%...wow..aku pun apa lagi beli la....yg tu sebelum beli.....korang nk tau pulak apa jadi lps beli...saya cuba menggunakan service linkclub untuk membeli tiket flight mas yg konon2 diorang boleh bg 20-30% diskaun dr harga asal...kejadian berlaku dalam tahun 2010...mcmni perbualan yg saya ingat...

hamba : assalamualaikum...ni pejabat linkclub?
linkclub : ya betul...apa yang boleh saya bantu?
hamba : aritu saya ada beli kad linkclub dan difahamkan boleh dapat diskaun 20% bila beli tiket mas kalau pemegang kad linkclub...
linkclub : ya betul encik...
hamba : ok klu mcmtu ...mcmna caranya saya nk dpat diskaun tu?..saya kena pegi kaunter MAS pastu tunjuk kad linkclub ke or mcmna?..
linkclub : eh..bukan mcmtu...encik hanya perlu bgtau masa,tarikh flight yg encik nk dan butir-butir diri pastu kami yang akan belikan....dan encik bayar kt kami...
hamba : oo mcmtu...ok klu mcmtu ....maklumat penerbangan yang saya nak ialah tarikh bla bla bla....masanya ialah bla bla...
linkclub : ok..sebentar ya encik...
hamba : brapa ya byarannya? klu saya tgk dlm laman web MAS ni,klu saya beli sendiri jumlah bayarannya ialah rm460...so maksudnya klu dpt diskaun 20% dr linkclub, saya cuma bayar rm368 la kan??...
linkclub : eh..bukan mcmtu encik ....diskaun 20% tu encik bukan daripada harga yg encik tgk dlm lmn web mas tu, tapi drpd harga kami....dia tak sama...
hamba : (dlm hati mula rasa kena tipu)ok klu mcmtu brapa la bayarannya klu gn harga korang?...
linkclub : ok encik..lps saya kira campur diskaun encik hanya perlu bayar rm 364 kat kami...
hamba : haaaa apa dia?....rm2 je diskaun....
linkclub ; ya encik...nnt encik buat bayaran ke no akaun bla bla bank bla bla...lps tu scan resit ...pastu fax ke no bla bla.....
hamba : (dlm hati - dh la rm2 je, bukannya 20% harga asal mas...pastu bnyk pulak prosedurnya)tkpelah ku mcmtu...saya beli sendiri je lah...ok terima kasih

begitulah kejadian yg menimpa apabila kata2 manis diorang boleh dpt 20% diskaun MAS rupa2nya 20% harga MAS DIORANG....klu 20% mas yg betul saya boleh dpt diskaun rm92...tp rupanya 20% harga MAS diorang dptlah diskaun rm 2 je....buang masa aku je.....

so berhati-hati lah dgn LINKCLUB PENIPU ni....semenjak aku mula-mula beli sampailah sekarang 2014 adalah dlm 5 tahun, skali pun aku tak pernah guna....

Maestro Amad said...

Yang menariknya sejak saya "kena" pada tahun 2009 sampai ke 2014, Link Club masih lagi aktif beroperasi..

Anonymous said...

smbungan....

*pembetulan untuk ayat..

linkclub : ok encik..lps saya kira campur diskaun encik hanya perlu bayar rm 364 kat kami...


sebenarnya rm364 tu ialah rm458....silap...sori

Anonymous said...

Yup... mmg no..fon 014-7×××××× tu laa yg duk kaco sy...bila xangkat setiap 10minit kottt dia call...siap nak dakwa lg kalo sy xbyr yuran dia tu...bila husband tanya ofis kat mana? Trus tergagap2...n dia putuskan line..kalo xsalah pasal ape nak takut..ntah2 suh kita bayar nk masuk akaun dia senditi kot?

Anonymous said...

Saya juga telah diganggu oleh lelaki dari nombor 0147287391 tu katanya nak pengesahan saya untuk terus menjadi ahli linkclub atau tak. Saya tanya balik kenapa 4 tahun lepas saya nak hentikan keahlian tak dapat sekarang boleh plak. Dia tak jawab soalan tapi terus tanya nak berhenti ke teruskan, saya cakap nak berhenti, 4 tahun saya tak dapat nak pakai pun kad tu, takde faedah pun. Lepas tu dia kata nak bagi saya pakej percutian sekeluarga ke indon atau thai, pun saya tolak (mesti bukan free punya). Pastu dia minta saya bayar caj 4 tahun keahlian. Pulak dah..kata bayar sekali seumur hidup, apa cerr...dia jawab itulah yang tertulis dalam kontrak..saya nak tengok kontrak tu dulu terus tergagap cakap alah cik RM 389 tu kalau bahagi 4 thn kira mcm caj RM 100 setahun je...wah wah wah dia ingat duit jatuh dari langit ke..saya tegaskan saya tak nak byr..dia dah xde modal agaknya dia terus cakap dia akan cek semula dgn management..terus letak telefon...menyirap betul darah kena tipu mcm ni..jd hati-hatilah kalau dapat panggilan dr nombor 014 ni toksah layan~

Anonymous said...

Btul la sy br je dpt panggilan dr nombor yg sm. Mintak sy bayar renewal, kalu xnk bayar nnt nk kn dakwa, nk buat loan bank xlpas. Kn buat sesuatu pasal ni. Kalau x org2 tua boleh kn tipu mcm ni.

Anonymous said...

Linkclub ni bkn penipu tp cara dia amik duit kita tuu yang mcm haram sikit...bila kita kasi last 4 digit no kredit kad,terus dia amik...bila ckp tak nak diaorg ckp transaction dh buat so tak boleh cancel...kan ke mcm haram tuu...
Aku ingat lg nama org yg call aku tuu nama dia FARAH,sial!!...Tak halal duit aku!
Sampai hari ni,semua voucher dia kasi aku tak guna...nk guna camna semua tpt yg ada offer semuanya mahal...
Ari tuu diaorg ada call lg kononnya nk renew insuran dr 20ribu kpd 100ribu tp kena baya rm499...memang kena maki kaw-kaw lah kan...ckp seumur hidup tetiba kena baya lg...pundek tol!

myza ismail said...

So nk report cmne kjap2 die kol tmpat kje n mtk renew ckp da 4 thun x byr yuran thunan. Siall da 4 thun bru nk kol

Anonymous said...

Saya pon da dpt panggilan dr no 0147287391 ni.. Memang sama ayat die dgn apa yang cik/encik ckp kat atas.. jom kita report polis ramai2.. die mmg penipu

Anonymous said...

saya dapat panggilan dari agent link club ni.. konon dari le toureg tours bla bla bla.. paksa bayar membership renewable fee.. yang best nya bunyi macam memaksa okay.. korang hati2 lah dengan dorang ni.. fuhhh!

annonymous said...

saya juga ada dapat call dari no. 014 yang sama di atas..sama jugak suruh bayar renewal..kalo x byr boleh jadi hutang..2 tahun lepas ckp byar sekali seumur hidup je..siap call office lg bile kita x angkat handphone..pndai betul cari smp ke lubang cacing..

NS said...

ohoiiii.. saya pun baru je lepas bertekak dgn org ni... actually, sebulan lepas dia dah call guna no 0147 someting ni. tp harini dia guna landline 037 something. org yg sama sbb igt sgt suara kuangajar dia... dia kata saya dapat free insurance PA waktu daftar link club. tp utk 3 tahun je free. so tahun ni kena bayar RM398 sekali je seumur hidup. takde bayaran tahunan. tipu sgt insurance bayar skali seumur hidup.
pastu saya ckp apasal dr dulu tak dpt surat pasal insurance ni. nape saya tak dpt guna benefit insurance waktu free. saya tak nak lah insurance ni. dia tetap suruh bayar. katanye selagi tak bayar, nnt operator satu malaysia call saya minta saya bayar. dehek? saya tanye, kalo sy tak bayar awk nk saman saya ke? dia marah saya plak. dia kata, suka hati lah.. nanti tiap2 tahun saya akan kena caj dgn info yg dia ada.. terus dia letak.. nasib dia lah... no kad kredit yg diorg ada tu saya dah tak guna dah. lepas bayar kt diorg yuran rm500 thn 2009 dulu, sy terus batalkan kad kredit tu.

Tanne Hadihaz said...

hari ni saya pulak yg terkena...huhu...no 014 jugak...saya malas nak layan dah...geram. kad linkclub tu sy tak guna pun. 2011 dulu masuk sbb tertipu jugak. maklumlah masa tu baru guna kad kredit. so x faham apa2.

Anonymous said...

Saya bru dpt call dr linkclub...katanya saya dh jdi ahli dr 2010...jdi tahun dpn genap 5 tahun saya dh jdi ahli...saya akan dpt rm10000 sbb msa mula2 dftar tu knonnya dh cover insurance...tpi saya kna byar rm398...dia mtk no kad maybank...tpi saya x bgi...saya kta x pe biar saya transferkn sndri...ni saya tgh fkir2...nk transfer ka x...dia asyik dok msg tny bla nk transfer...mcm mna ye...

Anonymous said...

Saya pun sama...siap ugut klu xbayar akan terima surat dari mahkamah..haish..padahal tahun 2012 pernah bayar n cakap itu yanglast xakan ada bayaran dah...tup2 tepon td suh byr rm398..tahun dpn klu xda ape2 claim dpt rm10000...

Anonymous said...

Salam semua,
Link Club ni takde faedah langsung yg dok memuji link club tu ntah2 agen2 link club.
Nak dijadikan cerita pada tahun 2010 sy menerima panggilan dr sseorg wanita agent link club dgn budi bahasa manis mulut seindah bahasa dia memperkenalkan diri dia dan tujuan dia membuat panggilan ini ada lah utk mengesahkan butiran diri saya dan dia mengatakan bahawa nama sy telah terpilih utk mendapat pakej link club ni.
sya dgn rasa terhujahnya bertanya mcm mana boleh terpilih? peraduan mana plak yg sy ikut hingga terpilih? Katanya bukan peraduan puan tp nama puan adalah salah seorg pemegang kredit kad dan telah terpilih utk mendapat pakej Link club ni. saya punya la cetek akal tak fikir panjang cepat sgt tergoda apabila dia menerangkan kebaikan2 kad ni adalah seperti diskaun2 membeli-belah, pakej percutian, diskaun penerbangan dll. Bila dah habis memberi penerangan bla....bla....bla...pastu dia kata minta 3 digit number kat belakang CC utk kami membuat pemotongan hanya RM489 pembayaran yuran seumur hidup.
Masa itu saya masih tak sedar tak tanya banyak dah bg jer 3 digit tu..check statement dah kena potong..katanya segala document/kontrak,voucher dan kad akan dihantarkan ke alamat puan dlm masa 1 atau 2 minggu.
sebulan aku tunggu 1 habuk pun tak dpt, hntr email tak bls last2 sy hntr email nak buat cancellation pun takde jawapan, rasa sangat2 tertipu tp kat situ sy belajar dr kesilapan sy dan atas kebodohan sy tu takpe la sy halal kan utk awk kerana awk telah mengajar sy akan lbh berhati-hati kelak. Pastu tanpa fikir panjang sy terminate kredit kad yg dah ada sejarah hitam. dah taknak guna kredit kad dah...
Ingat kes dah habis duit dah cabut lari hingga lah tahun 2013.....jeng...jeng...jeng sy mendpt panggilan semula dr Link Club juga seorg agent wanita seperti biasa dgn semanis kata memperkenalkan dirinya...this time I am ready...dia memberi salam dgn baik, sy sambut dgn baik...
Conversation:
Agent : Puan XXX sy difahamkan puan masih ada baki RM3++ blm dijelaskan utk pembayaran akhir tahun, Puan masih guna kredit kad yg sama ker?
Me : ahhh....Akhir tahun ape bende nya cik sy join tahun 2010 sekarang dah tahun 2013. Kad, Voucher, document/kontrak tak de terima lansung pun hantar emails 3 tahun yg lalu tak balas. bila muncul2 jer nak minta pembayaran akhir tahun la plak. Mcm mana ni cik?
Agent : oh...yer ker? Takpe puan nnt kami akan membuat penghantaran yg baru utk puan semula mungkin bende tu tak sampai kat alamat tp puan kena jelaskan dlu pembayaran ni.
Me : gini la Cik, sy dah tak minat langsung dah Link Club ni bayar Rm489 pastu takde guna ape2 pun, then call balik jer nak buat pembayaran lg. Mcm gini jer la cik yer cancel kan jer nama saya tu..
Agent : tak boleh cancel puan sbb nama puan dah terpilih.
Me : oh yer ker? Sape pilih? Takkan tak bleh cancel?
Agent : Apa pasal puan nak cancel? (nada suara dah berubah)
Me: sbb dah tak minat dah Link Club ni...tak guna ape2 pun cancel la..
Agent : Tak boleh cancel puan sbb nama puan dah terpilih puan kena juga bayar, lagi pun kami dah janji akan menghantar kad puan semula.
Me : tak perlu la susah2 cik nak hntr semula cancel kan sj kan senang. Lagi pun sy dah tak nak terpilih dah kalau kamu tak dpt cancel itu bkn masalah sy, itu masalah cik dan manager cik. Lagi pun bukan kamu yg perlu buat keputusan saya nak ker tak nak itu duit saya hak saya lah.
Agent : Kalu puan tak bayar puan boleh kena ambil tindakan.(Dgn nada yg Kasar hilang dah budi bahasa hanya kerana RM3++)
Me : ugut ker? sudah2 la tu cik jawapan sy muktamad.

End Conversation

Anonymous said...

Pastu dah takde call dah, tenteram jiwa sehingga lah Kelmarin 16 july 2014 jam 3:25pm.
Conversation
Agent : Selamat petang Puan XXX sy ismail pengawai...bla...bla...bla dr Link CLub
Me : ehh..ehh le....ada lg?
Agent : Kenape dah dpt panggilan dari kami ker?
Me : Takde la ingat kan kes dah selesai dah tahun lalu sbb sy dah minta cancel dah.
Agent : Begini puan sy nampak puan masih ada tunggakan RM3++ utk dijelaskan.
Me : sy tak pernah guna pun kad ni tak terima apa2 pun.
Agent : puan nak cancel ker?
Me : boleh Ker?
Agent : Boleh puan tp puan kena bayar juga RM3++ .
Me : cancel pun kena bayar ker?
Agent : ya. Puan nak cancel ker atau nak teruskan tetap kena bayar RM3++.
Me : Takpe la encik nnt sy minta khidmat nasihat dahulu okay bg aku masa dlu ( Malas dah nak borak panjang)
Agent : bila kami boleh call puan semula?
Me : minggu depan
Agent : Lama nye,
Me : yer la (Dlm hati suka hati aku lah....hahahha)
Agent : Jumaat ni boleh ker sbb kami ada ramai member yg nak update ni ada lebih 3 ribu lbh org nnt menyusah kan kami jer nak call balik2.
Me : eh eh le yer ke?
kamu call balik2 pun menyusahkan aku jer)
Agent : ok puan sy akan call semula jumaat ni..
Me : ok selamat berpuasa...

End Conversation.

Dulu Kata tak le nak cancel sampai nak ambil tindakan skrag dah boleh cancel tp kena byr juga. yer la tu...

minta maaf andai ada terkasar bahasa, sy hanya nak kongsi kan pengalaman yg sy lalui dgn LINK CLUB ni...
Apa2 pun mmg company Link Club ni sah mmg wujud tp cara agent represent products dan marketing mereka ada unsur2 penipuan. Tak le lah nak paksa2.....kena reconfirm dgn customers btl2 baru buat pemotongan CC ni tak dpt 3 digit direct potong pastu no refund. Apa jenis marketing cam ni? Buat penerangan products, Term and condition, pembayaran semua tak jelas kan dgn btl...mula2 ckp seumur hidup pastu ada plak bayaran renewal (Hidden Payment) mula2 terangkan takde plak ckp ada pembayaran renewal ini yg di katakan marketing trick. Next time kitorang kena tanya ada "hidden payment" ker hehehe.... tp kena hati2 juga ada yg menyamar jd agent.
Apa2 pun selepas kejadian yg sy dah kena, setiap penjualan melalui panggilan tidak akan dilayan Insurans, kredit kad apa sahaja jenis kad dll.... kalau panggilan bank sy akan kata kan saya kan direct ke bank untuk membuat pengesahan tp org skrag mcm2 cara nak buat duit...Mahu seribu daya...

Anonymous said...

sy pun dpt call dari linkclub touch n go kat opis...lelaki melayu...katanya julai 2014 genap 3 tahun sy jadi ahli, skrg dah masuk bulan 8...
jadi nak mintak sy bayar rm398 utk yuran keahlian yg kena bayar 3 tahun sekali...

aik, masa dia call dulu cakap bayar sekali seumur hidup jer sy bagitau dia...dia jawab tu utk service dia...sekarang bayar utk yuran keahlian...
dalam hati mmg dah membara dah...dulu xcakap plak kena bayar keahlian....cakap bayar sekali jer...
terus sy cakap nak batalkan keahlian, tapi dia cakap still kena bayar...then, sy cakap sy nak tgk hitam putih dulu sebelum buat aper2...
tapi dia bgtau kena bayar gak dulu baru dia antar dokumen2...uii boleh plak mcm tu...T&C pun xtau main agreement atas angin mcm tu jer...

dia cakap la jugak nnt akan dapat boucer percutian la, service kereta la, macam2 la yg nilainya rm1000....kalau sy xguna dalam setahun rm398 tu akan direfundkan balik....
biar betul...susahnya nak percaya...
pastu dia bagi 2 option utk bayar, cc atau bank in...ader 3 no. akaun bank...dia mesej guna nombor 0162522644...

akaun tu atas nama boss satu, dan 2 lagi atas nama syarikat Le Touareg...sy google la nama syarikat tu, jumpa la syarikat Le Touareg Travel & Tour Sdn Bhd siap ngan alamat kat Taman Maluri, Cheras...
ader link ke website dia www.room2u.com...click link, xjumpa, error 404...search plak website linkclub guna link www.linkclub.com.my...
xdapat jugak...error 404 lagi...so kalu bayar rm398 ni sy mmg bayar utk keahlian linkclub ke sy bayar utk boucer travel n tours ni...
dah la dah lepas 3 tahun...sekali pun sy xpenah guna benefit kad tu atau boucer2 dia...guna utk touch n go jer...
itupun kad tu dah hilang dah 2 tahun lepas....mmg wujud ke x pun xsure....kalau dari comment org2 b4 sy, syarikat tu mmg wujud...tp mmg confirm ader lagi ker...?

sy jumpa kat FB pasal linkclub tu... 'https://www.facebook.com/LinkClub.my/info' aderla alamat tempat sekali kat ampang...
tapi semua link yg dia bagi xbleh guna...timeline pun last update Dis 2013...

skrg sy mmg xbayar lagi dan dia asyik call dan mesej tanya...sy xangkat...
kalau sy bayar, mmg la xguna pun boucer2 ker aper tu, tapi ader berani ker nak amik risiko dia refund balik lepas setahun? sy ingat lagi ke x masa tu...
nasibla labu...

nabella aimie said...

Salam guys,

Today 17/8/2014.. saya trima call dr Linkclub ni...agent die sgt rude... no die 03-23805042.
Die ckp nk buat cancellation kene byr rm389. Nk buat black & white kate nye.. nk bg voucher holiday plus voucher shopping..kejadah nye...die ckp kalo x byr nnt start 2015-2018 dorg akn buat auto debit 500++ dkt mane2 account kita yg aktif..byk cantik kau nk main amek duit org... xde apporval kita nk main deduct2 acct... silap besar la cik bedah oooiiii.....

Anonymous said...

same here..semalam agent die call hp time office..sy ada meeting time tu.sy ckp sy nk buat cancellation n taknak bayar. die tetap berkeras suruh bayar.hari die call lagi. guna telefon office.dah macam along mintak utang~!..time org keje pon nak kacau.orng taknak bayar, paksa suruh bayar.boleh percaye ke dorang ni.

Anonymous said...

same jugak.. saya dah berpuluh kali dapat call dalam bulan Ogos 2014 ni. No yg sama korang dapat call.
Tahun 2010 saya dapat panggilan daripada betina sorang ni.. memang mulut manis.. offer bla bla bla.. SEKALI SEUMUR HIDUP.. Noktah..! Saya pun time tu agak bodoh... Terus setuju.. dah kata SEUMUR HIDUP kan...
Memang dapat segala percuma bagai tu.. tapi x pernah guna pun..
Nak jadikan cerita, tahun 2012 saya dapat called dari diorang lagi cakap saya kena renew insurans ZURICH... Jumlah yang sama saya daftar 'seumur hidup' tu.. RM398.. Yang peliknya, time daftar dulu tak plak dimaklumkan ada insurans ni.. Saya pelikk.... Terus check with Insurans Zurich ni betul ke idok saya client diorang selama tempoh tu n perlu renew semula.. Then RM398 automatik dipotong thru kad kredit saya tanpa kebenaran sebab diorang masih ada segala details saya.
At the end, benda tu X BETUL pun..! saya buat aduan to Zurich Insurans n Alhamdulillah diorang siasat dan dengan bantuan diorang saya berjaya dapat balik duit saya sebab laporan daripada Zurich Insurans terbukti Link Club ni menipu.
Tahun ni, 2014 saya dapat berpuluh call diorang minta saya bayar yuran tertunggak. saya tak nak bayar.. Tapi diorang cakap saya kena cas ini la itu la dan bayaran akan ditolak automatik thru kad kredit. Then saya check with bank kad kredit yang kita pakai tu. Diorang cakap JANGAN RISAU..! Block je kad kredit yang lama, then buat baru. Diorang takkan dapat duit kita sebab details diorang x ada. So setan-setan ni x akan dapat ambil duit kita. Walaupun iblis-iblis ni masih call minta buat payment penamatan ahli, pedulikan...!! Sila-sila buat report di eaduan KPDNNK. InsyaAllah company ni kena serbu nanti...

Anonymous said...

sy ade dpt call suruh sy byr 398 ni lagi..dah berpuluh kali dah..sy tension~!..sy dh report dekat ribunal..mcm mana sy nk sahkan syarikat ni valid ke tak n dorang ni menipu ke tak? n macam mana sy nk buat bg dorng tak call lagi. habis no office pon dorang call jugak..

Anonymous said...

Salam.. Hari ni si sharul yg konon dr audit tu call pkai no 016-252 2644. Mntk sy byr lg membership, sy ckp xnk byr dan tanya ape dia nk buat. Dia ckp jgn mncabar dia.. Sy mntk docs, bnyk alasan bagai. Last2 ckp nk hntr bil, sy ckp silakan terus dia matikan line. Mmg kurang ajar cara brcakap, mengugut kita srh bayar. Sy refer ke kawan sy kpdnkk, dia ckp... Next time mamat ni call, mntk semua detail dia n company untuk aduan n refer kt bank negara. Tgk mcm mana reaksi dia.

sontolloyo said...

assalam semua..pagi tadi sy terima call dari linkclub 03-23805042 seorang wanita....suara nak marah2...minta jelaskan agak2 la dulu 2010 sy masuk linkclub ni kata sekali seumur hidup bayar ni suh bayar yg tertunggak kepala otak dia...klu nak cancel suh bayar jgk...pegi mampus....sy minta surat hitam putih mengatakan suh bayar tiap2 tahun...dia blh kata mmg la x de....so sy pn apa lg terus maki la...kurang ajar pny wanita ni..siap kata klu en x nak bt pembayaran kami akan potong mana2 kad debit en (dengan suara marah).....terus dia letak telefon.

Anonymous said...

assalam semua..pagi tadi sy terima call dari linkclub 03-23805042 seorang wanita....suara nak marah2...minta jelaskan agak2 la dulu 2010 sy masuk linkclub ni kata sekali seumur hidup bayar ni suh bayar yg tertunggak kepala otak dia...klu nak cancel suh bayar jgk...pegi mampus....sy minta surat hitam putih mengatakan suh bayar tiap2 tahun...dia blh kata mmg la x de....so sy pn apa lg terus maki la...kurang ajar pny wanita ni..siap kata klu en x nak bt pembayaran kami akan potong mana2 kad debit en (dengan suara marah).....terus dia letak telefon.

sama la kita..tadi dia call..minta bayaran...naik angin aku...aku kata 'mampuslah kau'..& letak pon..

aziera said...

Sy pn tkena...yg terkini kononnya bnama hj ismail call.sy letak phone dia call ofis sy suh call dia smula.bkn main smpai calk ke ofis.sy paling x suka cara ckp dia yg mrh sbb x nk dgr ckp dia.dia kata nk tutup akaun pn kna byr.sy msj gtau sy x nk byr.klu nk sy bayar jumpa.kt mahkamah atau sy akan report polis.baru dia takut n gtau x nk gangu lg.klu dia kacau lg sy mmg nk reportlah.geram sgt...mgnggu ketenteraman org

Anonymous said...

assalamualaikum.... saya adalah salah seorang 'mangsa' linkclub juga. baru dapat panggilan daripada 014-7287244 bernama erin... didapati nama saya tidak aktif dan telah minta untuk terminate kan kontrak 3 tahun yang saya buat pada 2012. yang peliknya... pendaftaran permulaan sebanyak rm 500 dikatakan sekali bayaran dan tiada apa-apa bayaran tambahan.. tetapi hari ini telah diminta untuk tamatkan kontrak dan perlu bayar sejumlah ... yang tak sempat dinyatakan kerana saya telah memutuskan talian... saya tak pernah guna sekali pun kemudahan dari sykt ni.. dah la ambil 500... pastu bila nak tamatkan.. kene bayar lagi...
jom ramai-ramai kita lapor pada KPDNKK.

Anonymous said...

Iya bro bru2 ni dr linkclub kol aku minta tamatkan keahlian..klu x byr kunuk..dia akan ambik tindakan mghantar pegawai..tulis surat kenakan kompaun lg..

Anonymous said...

Aku pn mangsa terbaru...kunuk nama hj ismail...minta menamatkan keahlian..tp minta bayaran lg rm398..di tny bkn tuk seumur hidupka..dia jawap i2 byr service jak...keahlian lain lg...panjang lebar berbual...hmpir2 akur...nasib teringat kembali...cukupla skli terdaya....
Lps tu dia kol blk2...klu x byr..dia ambik tindakan...siap menghantar pegawai lg dn kenakan kompaun lg...dia ckp jgn cabar aku..aku jawap mari cri aku jak..

Anonymous said...

Sy br terima call dr en ismail. Mmg dia dah kena marah td. Nak tau, kalau kita tak bayar jadi apa ye? Diorg ambik tindakan apa?

Anonymous said...

Eden pun baru jer kena tadi. Dia bg pilihan...continue $499. Stop membership $399. Huh nak quit pun kena bayar ke. Confuse. Ini ler pertama kali seumur hidup den yg join mcm2 nih ngadap kes ni yg nak cancel jd ahli pun kena bayar. Betul ke tipu nih? Huh!

Anonymous said...

Sy pun dh tkena dng linkclub..penh msuk skli thn 2012, mmg dpt kad n voucher pd mulanyà dng byŕn rm 3++.. pastu renew lg dgn rm 4++. Apapun xdpt, voucher sgla bagai haram x dpt, pastu awal 2014 call nak rm3++.. mengongkn.. sempat bgaduh dgn ppun tu sbb sy bgtau yg sy byr tp xdpt apapun.. last2 dia yg letak fon, kesimpulan LINK CLUB mmg PENIPU,!

Anonymous said...

Saya dapat call dr room2u.kata kalau nak cancel kna bayar rm397 untuk service charge cancellation.betul ka ya?.kalau tak bayar untuk cancel every year akan ada auto bill.

atissa said...

Hari ni 10/12/14 sy dpt panggilan dr linck club..name pompuan tu Tg. Aurowani..naik angin hati ni..dia ckp sy dah register dr thn 2012..dia tnye nak menamatkan or x..sy ckp nak stop je sbb takx benefit langsung.tp kena byr jgak utk penamatan..yr plak rm3++..if x stop, automatic start 2015 akan dipotong rm500 dr akaun debit..eeeee mengarut..sy mintak surat first utk pastikan ini btol atau x..tp dijawabnya mmg dia org x akan keluarkan surat..so, lg laaa rase mengarut..cam s***...tp hati ni still risau adakah dia org akn potong dr mana2 akaun kite?pls..camne nak solve ye

Anonymous said...

Salam..saya baru dapat call dr Room2u,com.yesterday.no phone 0147286991, hari ni katanya nak kena bayar rm 3XX utk renewal. Dulu ingat2 cakap sekali bayar seumur hidup. Dia ada bagi voucher2 yang tidak sesuai dgn masa erbincangan dlm telefon. kad keahlian sampai sudah tak hantar. Kalau nak stop mesti bayar dulu Rm spt kawan di atas, baru kononnya tak kan diganggu lagi...dia ungut lepas dia letak telefon , saya tak boleh buat cancellation dah..pemotongan dibuat automatic drpd kad kredit atau debit kad...betul ke cara dia macam tu...saya pun kata..takpelah you letak telefon....

Anonymous said...

Aku pun dah terkena...no phone dia 0147286991 nama Adam. Kata bayar sekali seumur hidup...kalau nak stop, mesti bayar RM 3**. Syarikat apalah macam ni..Cara pembayaran kad kredit/debit kad shj....heran kan? lepas dia ugut aku katanya ini peluang terakhir, kalau tak bayar dan dia dah letak telefon , lepas ni mereka automatik potong...aku pun kata..letaklah telefon!!!.

Anonymous said...

saya join link club pada 2009 dengan bayaran 4++, pemotongan dari kad kredit. hari ini 20/15/2015 saya dapat call dari no 014-7287247 seorang perempuan. bertanyakan nama saya dan berkenaan link club. saya kata saya ingat link club. kemudian dia bertanya sama ada mahu teruskan keahlian atau nak tamatkan. saya kata nak tamatkan. tetapi saya diminta membuat pembayaran 3++ untuk penamatan keahlian. kata agen tu... kalau tak bayar sistem akan buat auto renewal keahlian setiap tahun. dan keahlian saya telah di'auto renewalkan' sejak 2011. yg peliknya sejak 2010 sehingga 2014 tak pernah pulak call berkenaan renewal keahlian. Saya pun mita agen tersebut email atau hantar surat kepada saya berkenaan terma/syarat/polisi/prosedur company berkenaan keahlian. kemudian ada whatsapp dari no 017-2506163 minta saya semak semua yg saya minta di website reservation@room2u.com. Bila saya search, tak kuar pun nama company. facebook ada la... atas akaun room2u.com dan email add seperti yg diberi. Bila saya call balik nagen tu pula tak berjawab.
then saya search facebook link club... jumpa. tapi timeline nya last update 30/12/2013.
Jadi kepada semua diluar perlu lebih berhati-hati.Jangan mudah terpedaya. Siasat dulu sebelum bersetuju untuk memberi butir peribadi dan sebarang bayaran.

Anonymous said...

hi..sy pun terkena jga.. semalam dpt pgln dr ismail 014 7287245 katanya dari bahagian audit. lagak garang dgn suara keras dan tegas. sy disuruh bayar hutang sebanyak 397 sbb tak bayar yuran keahlian sejak 2010. cara di bercakap betul2 buat org sentapla.... sy betul2 naik angin.. dia asyik bercakap mcm tak bagi sy peluang bercakap. sy hangin betulla.. cukupla nak menipu oiii.. tp sy cool balik dan cuba skp slow n cari helah. sbb sebelum tu sy tengah tamper dia ble offkan line.. pas beberapa minit baru call balik. cam haram jerk.. siap tya pn tamatkan perbualan ker.. klu ada dpn mata nak juga aku lempang!!.. sy kata.. kan sy tgh bercakap td bila line putus.. antara perbualan sy dgn org tu..
sy : yuran keahlian apa? katanya bayaran sekali semumur hidup.
ismail: yuran keahlian ye.. sebab yg hari tu pn bayar 499 utk pendaftaran..ye.. yuran renew setiap 4 tahun sekali.. ye..dan sekarang puan sepatutnya bayar 397 pada tahun lepas
sy : buat apa sy nak bayar.. tak de menfaat pun.. hotel yg sy hubungi kata takde pun kenal apa tu link club. lansung sy tak dpt apa pun menfaat pun. knapa semua yg saya tya kata takde hubungan dgn link club?
ismail : pn punya kes je yg lain.. semua customer kami berpuas hati dgn service kami.. sbb sekarang da lagi byk merchant yg join link club ni.. lagi banyak pilihan.. sevis kereta pekej percutian makan.. bla bla bla.. sy : ye ker.. sy tak mahu byr
ismail : setiap perbualan pn dahulu ada direkodkan. pn kena faham sekarang ni yuran tu perlu dijelaskan utk elakkan tindakan undang2 terhadap pn.. dan supaya semua ni berakhir dan takde siapa lagi akan kacau pn.. sy bukan salahkan pn, tp pn kena bayar dulu 387 tu dan pn tak rugipun. sbb kami akan berikan pn voucer dgn lilaian 3000.. ok sekarang sy nak sahkan alamat pn.. masih yg dulu ke? no phone ofs masih yg sama? pn boleh buiat bayaran melalui dua cara iaitu 1. kad kredit . 2 kad debit.
sy : ok la.. tp sy takde kad kredit dan kad debit
ismail : ok. pn boleh bank in ke akaun kami. ada 3 akaun. maybank hongleng dan ambank. yg mbb atas nama bos kami dan yg lagi dua atas nama syarikat.
sy . ok.. sms ke sy no. akaun. ptg nanti sy bank in.
ismail : ok pn.. sy sms guna no.phone sy sendiri ye.. sbb yg ni no. offs.. pn ada kredit tak? nanti lps dpt sms sy tlg reply da dpt ye..

huuhuu mcm bagus jerk.. sy saja ckp takde kad sbb nak tau nama syarikat yg telan duit sy. dia trus sms sy guna no 011 39454688
1. mbb 562674209546 boukendoul yazid
2. hlb 26200012593 le touareg
3. amb 0752022004603 le touareg
pelik tak? katanya dulu nama syarikat Le Greenwish sdn berhad. da tukar nama ke atau apa?
hari ni da berkali2 call tp sy takkan angkat. dia juga sms suh sy maklumkan dia jika da masuk duit. siap pesan supaya simpan resit utk tujuan rujukan...
sy ingat nak buat aduanla.. org ni betul2 menyakitkan hati.. klu dia kacau sy lagi siapla..

Anonymous said...

Yess..
Baru je dpt call dari tengku tu..
Dia mintak mcm2 nombor bank,alamat..
Bila aku ckp aku sibuk,aku nk g opis dia face to face..
Dia jawab nk dtg opis kena buat appoinment..aku tanye alamat opis,dia ckp kat ampang je..xbg alamat terperinci..
Bila aku tanya banyak2 lagi,dia ugut ckp akan chargekan kat akaun,pastu marah2..
Boleh plak dia marah customer?bodoh yul

Anonymous said...

Adoi sy pn tgh bengang ada pak aji le plak mta duit renewal 397 jika tak byr nama naik kat jab kewangan ,mta byr segera nasib cpat bertindak cal ibu pej yg tertera kat bku pakej tersebut.Kata agen tu kalau tknak abaikan je

Syahirah Aziz said...

Sama la kes kita....die dh msg bg ugutan mcmni.. "Surat dari bank akan di isukan... notis gagal jelaskn bayaran akan ditampal di tmpt keje juga... tq... "...sy patut ignore saje ke?sebba ada trkena sekali blm setuju byr rm 397..tbe2 dh potong...so kali ki mmg mls layan..pastu kol i letam phne..then trus msg mcm tu...

Syahirah Aziz said...

Saya dpt kol yg sama nama adam phne no. 1072377593..

Syahirah Aziz said...

Korang...org ni ugut2...what should i do?

Anonymous said...

Info terkini :

Mohon semua yang diganggu oleh syarikat link club ni buat aduan kepada KPDNKK di talian 18008868004.

Ceritakan yang sebenar benarnya dan siasatan akan dilakukan oleh pihakberwajib

Untuk makluman, Syarikat Le Greenwich dan Le Toureg ada pertalian dalam travel agency dan bukan berpengkalan di Malaysia.

Mohon semua salurkan aduan ke talian yang disebutkan di atas.

Maestro Amad said...

Cubalah buat aduan tu. Mungkin syarikat ni wujud cuma tatatertibnya adalah salah. Jadi semua orang pun akan naik angin. Apa2 pun customer always right dan berhak tahu kan.

Saya pula mmg tak sangka dari 2009 smpai 2015 syarikat ini masih lagi wujud. Pelik2...

rosni baharudin said...

Saya pon baru je no 0147287246 cal...ayunis katenye...mesti bkn nama sebenar...dr room2u...anak syrkt linkclub katenye.... saye join 2011....so die bgtau...klo nk ambik package yg die tawarkan rm398...klo x nk pon still.kene byar jgk...nk terminate ahli la kononnye.... kirenye ninkali ke 2 agent dr linkclub ni call mtk duit cara paksa ni....nmpk sgt penipuan kt ctu.... ritu join kata keahlian seumur hidup...x de kene charge pepe....
orient rewards pon sye join jgk ritu...tp x de la sampai camni....paksa2 org byr.....nk stop jd ahli pon kene bayar....
hangin plak satu badan.....mmg sye mengamuk td....pasni klo tel lg...ckp nk report polis je....

Anonymous said...

Depa ni smua meniaga dok menipu org.cakap x serupa bikin.Moga Allah sj yg membalasnya...telefon mntk duit org lbh krg mengugut...sapa yg dok sokong sgt produk depa ni....lbh baik stop.
Kemarin puas bertengkaq dgn agen yg tidak ikhlas niatnya....yg herannya bila wt kad kredit maybank....trs agen2 ni call....mana depa dpt no hp kita x tau la....sapa2 org maybank tlg jwb sat.lg satu bank pn x maklum pd pengguna...,.boleh berlaku transaksi bila kita bc tahun valid & 4 digit akhir n bersetuju utk menerima produk.pada hal ramai org jwb bersetuju
Utk malas melayan mereka ni yg asyik dok tel brapa kali dh satu hari.harap2 ada pihak amik tindakan ke atas pihak yg tdk ikhlas meniaga ni.




Muhammad said...

0147287235
0147287236
0147287237
0147287238
0147287239
0147287240
0147287241
0147287242
0147287243
0147287244
0147287245
0147287246
0147287247
0147287248
0147287249
0147287250

block je number ni..
sapa guna smartphone masukkan number dalam list reject.

anis ke erin ke ain ke nurul ain..atau apa saja nama. waima betul sekali pun tp caranya tak betul.

Anonymous said...

Nombor 014 tu ada kol ptg td. Dari jbtn audit. Ckp yg sy kena jelas kan rm389 kalau nak cancel. Aku ckp aku taknak byr coz tahun lpas dah byr. Last year ckp, last payment, takkan ada sbrg byrn lg. Aku berkeras juga xnak byr. Dia ugut akan auto debit dr kredit kad dan notis gagal membayar akan ditampal d tempat keje. So sy ckp..ok, fine watever. If u dare.
Tension btol. Room2u, linkclub.

Anonymous said...

Beware ! Handphone number scammer mudah.my

010 5272235
010 5272235
010 5272235

0105272235
0105272235
0105272235

010 527 2235
010 527 2235
010 527 2235

Anonymous said...

Tadi pon ade agen ni call menipu..pastu caj rm397 pada kad kredit walaupun x de buat belian.. call bank suruh blok payment tu..bank kata nak siasat payment tu..kalau proceed payment tu so kena selesaikan secara tribunal pengguna la..ada sesiapa boleh kongsi detail pasal company ni..nak tau mana location semua..

Anonymous said...

Sy pon dh jd mgsa si adam jahanam ni...apa yg ptot kita buat ye...sakit betol hati...ckp berbelit dasar mkn duit haram...

Anonymous said...

Saya pun terima panggilan dari ROOM2u dan saya telah membuat dua kali bayaran....betapa bodohnya saya ni. Tahun lepas, dia call dan kata last payment untuk terminate....dua minggu ini call lagi, saya memang tak jawab, tak henti-henti call lagi. Dua hari ni call lagi, kata dia agen syarikat kad kredit saya, kalau saya tak bayar, dia tidak boleh bantu sy untuk terminatekan keahlian sy, minta angkat telefon. Yg sy pelik apa kena mengena dengan syarikat kad kredit tu? Ada ke service utk memujuk customer angkat telefon untuk bayar payment? Sy masih tak angkat telefon dan blok no tu. siap hantar mesej lg" ok tak apa, u nak susahkan, nanti i bg u susah, tunggu lawyer letter dlm dua hari"
Sy makin confuse, kalau betul, mungkin kena susah utk jawab surat lawyer tu

Anonymous said...

Saya dah lama tertipu rupanya. Betapa bodohnya saya, saya dah bayar dua kali...Hari tu call lg...kali ini menyamar agen syarikat kad kredit sy, kata nak bantu saya...buat bayaran kali terakhir..bkn main lg nasihatkan lain kali jgn mudah percaya pd panggilan telefon...kali ini boleh tolong sy terminate keahlian...arahkan sy jawab telefon dan kalau tak dia pun tak dapat bantu. Memang sy tak angkat call, call sampai berbelas kali, kemudian hantar mesej ugut kata kalau sy nak susah tak apa, tunggu surat peguam dua hari lg.....

Nabil Fikri Mohd Zakki said...

aku bru kne pg td..org tu nme dia hj yaakob. aku mmg ade register club ni dlu thun 2010. tp skali byr je. tbe2 ari ni kol kne smbung byr rm3000 utk 3thun. klu nk terminated kne byr jgk rm397. aku ckp xnk byr lps tu dia ugut nk anta notis denda rm500 sbb gagal byr. seboleh2 dia nk no debit kad aku. aku mtk no acc utk bank in je. ni details dia...

tel: 014 7287245
no acc maybank: 562674209546
penama acc: boukendoul L. Yazid
hp no: 01139454688 ismail (hj yaakob) mule2 dia ckp nme dia hj yaakob tbe2 dh jd ismail

Anonymous said...

Saya baru dapat dr no 0147287244. Sama la. Terjoin dr 20 brp x ingat...skrg nak potong membership pun kena bayar. Kad credit xde minta card atm. Sy x mo bayar..dia kata nanti depa htr surat supaya bayar tiap2 tahun. So kita nak report kat mana?

Anonymous said...

Mcmana nak byat? Sy baru dpt col dr depa. Room2u ni mmg ota..dulj ckp rm398 insurance. Dah potong dah last yr. Ni minta rm398 lg utk membership. Nsk potong pun kena bayar ke???

Anonymous said...

Knp syarikat iniasih wujud? Sy baru dpt col minta buat pembayaran rm398. Utk pemotongan servis depa. Last dec konon2 dari audit negara. Allahuakhbar..tipah tertipu sy setuju bayar utk pemotongan.
Hari ini dia ckp..yg dulu tu insurance. Skrg membership. Klu sy x bekerjasama. Dia akan htr surat utk sy bayar tiap2 tahun. Guys what to do? Sy x mau bayar dia ugut htr surat utk saya bayar setiap tahun.

Anonymous said...

Saya pun bru dpt call skjp ni dan dia guna dialog yg sama, last yr utk insurans n this yr utk pelancongan. Bergaduh kata puan nak jln susah saya bgi jln susah tunggu je surat dr bank. Saya tanya bank mana, dia jwb bank mana2 pun boleh keluar surat n dia kata membeship ni x leh terminet sampai bila2 bila surat tu klur. Mcm pelik beno bunyinya. Nama org tu yazid no phone 0147287243. Yg lagi pelik tu mula2 yg call perempuan kata nak colect yearly punya bayaran membership utk visa master card, dah saya mengamuk bru kata room 2u clik

Anonymous said...

Salam. Saya setuju dengan kalian semua yang kata sistem agen ni minta duit tak kena caranya. Memang penipu dan putar belit- sekejap caj insurance, yuran tamat keahlianlah. Petang tadi sya terima call suruh saya bayar duit penamatan keahlian rm379 dan minta kad untuk buat pengesahan. Saya tak bodoh lagi. Saya tak bagi. No kad yang saya terbodoh bagi pun saya dah lupuskan. Kita jgn ditipu lagi. Kita orang yang teraniaya. Kita berdoalah minta petunjuk kerana doa orang teraniaya sangat mustajab.

Anonymous said...

Saya adalah salah seorang mangsa yang pernah diganggu oleh Syarikat ini.
Akibat ketidak puasan hati, saya telah menjalankan siasatan dan memperolehi beberapa info yang berkaitan dengan Syarikat ini.
Terdapat dua nama pada akaun Syarikat ini,
Mereka ialah :-
1. Boukendoul Lyazid (apa punya bangsa pun saya tak pasti)
2. Nur Azura Lim binti Abdullah (mungkin isteri kepada penama 1)

Alamat terakhir pejabat operasi diorang ada dua (sekiranya masih beroperasi lagi lah):-
1. EB-10-05 Eastside,
One Ampang Avenue,
Jalan Ampang Utama 2/2,
68000, Ampang, Selangor

2. Wisma Le Greenwich Concept,
No 9, Jalan Jejaka 7,
Taman Maluri,
55100, Cheras, Kuala Lumpur.

No telefon terakhir dua orang pemilik ni atau "penyamun" ni
1. 03 92002578
2. 013 2693633
3. 03 42704336
4. 012 3455045
5. 019 3075563
6. 019 6130006
7. 03 92002402

Number yang saya perolehi ni mungkin direct line diorang. Tapi saya masih belum cuba untuk menelefon ke semua number tersebut.

Saya akan cuba mendapatkan dokumen pengenalan diri kedua dua individu di atas, salinan kad pengenalan (jika ada)
mahupun paspot, bagi memudahkan individu individu yang tertipu membuat laporan polis mahupun kepada pihak KPDNKK.

Saya juga memohon kerjasama "mangsa-mangsa" yang ditipu oleh syarikat ini tampil membuat aduan di talian 18008868004 berkenaan apa yang telah Syarikat ini lakukan kepada anda. Ini memudahkan pasukan penyiasat untuk mengumpul bukti bukti yang berkaitan

Syarikat ini boleh dicaj di atas kesalahan mengambil deposit haram tanpa lesen dan ugutan.

ZhuLeo said...

Sy pn kena no sama mcm Nabil di atas. Start dok call minggu ni. Biasa kalau dengar ja ura2 linkclub ka insurance ka sy block ja terus no depa. Dh terkena 2010 dlu x pernah sampai surat apa2 pn. Buat bodo ja sng.

Anonymous said...

report polis lah. i pun baru dpt call dari diorg. last2 aku letak phone jer. malas nak dgr diorg merepek.

Nurulezzah Jasri said...

saya pun sama...kena smalam...24 jun 2015...mintak another rm397...sbb mase januari...mntak rm397 untuk pembatalan...bayar jugak...tetibe smalam call lg mntak rm397...sbb die kate ade 2kali...1 untuk batalkan insuran...1 untuk pembatalan membership...lepas tu call tu plak pukul 2pm...suruh masukkan b4 kul4.30...saye mntak tangguh shingga gaji...gaji arini je...25 jun 2015...tp xley tangguh...trus ugut name akn blacklist...n masuk list dalam bank negara...yang call tu name ADAM...n sangat kurang ajar....

Anonymous said...

i pon kena yg sama, feb kena sekali charge ckp last potongan, then skrg call lagi mahu charge terakhir punye untuk tamatkan keahlian. selepas feb kena charge, i dah tak tahan, pergi potong tu kredit kard sj. tengok next time mcm mana charge.
skrg mrk call lagi ckp tat kard tak boleh go thru so last payment macam mana. i ckp u suka hati la, i tak akan bagi u apa apa duit lagi.
mmg tak tahan link club tu.

Anonymous said...

salam...

Nah ni no Ic Nur Azura Lim Abdullah
721231136344

sila buat apa pun nak buat janji diorang ni kena tindakan...
melampau!!!

EYDA said...

Tension la..dah la tgh byk keje...tetibe dpt kol dr no ni... 0147286993 nama di tengku aura..kononnak tamatkan kontrak link club...risau jg,,die kt nak auto debit..dlu bayar guna kad kredit...takut la kne lagi...menipu je kejenye...cari web tu xde plak..ape web dier eh..

td die minta no ic...sy cakap awak tak percaya sy disini jd sy pun tak percaya awak disana so...sy sendiri akn kol syarikat utk batalkan..bila pikir2 balik dah 5 tahun kot baru nak cari...bongok...risau kna tolak duit plak nnt...tp xde bg aper2 detail pun...

Anonymous said...

Sy pun baru dpt panggilan 0147287244..sama lah mula2 daftar dulu thn 2011 kalu xsilap..ckp byr sekali seumur hidup..pastu thn 2014 diorg kol lg utk renew.sy ckp la taknak..pastu paksa2 sy ckp dh pindah..mmg dh pindah pun..ujung thn 2014 haji ismail dr bhgn audit konon ckp la kene byr rm397 utk kali terakhir..pasni takkan ada lg..ni tadi dpt kol lg suh byr lg rm397..hangin la sy pastu dia bgtau yg dulu utk insurans n kalu xnak byr dia akan hntr surat ..whatever sy trus letak kol..ermm nak tanya kengkawan yg dpt ugut2 hantar surat la,auto debit la,betul2 dapat ke?

Anonymous said...

Dua hari lepas I dapat talipon dari no 014-7287245. Seorang lelaki kata dari Unit Aduan Awam. Kononnya I tak bayar yuran RM399.00 dari tahun 2010. Dia memaksa dan ugut2. Siap cakap nak main kasar ya dan ancam macam-macam. Sykt ni pernah charged sampai RM4,000 kat my creditcard. Setiap tahun RM2,000 untuk package insuran kononnya. So bila I complaint kat Bank isi Borang Dispute Charges..Alhamdulillah selesai Bank tak charge sesen pun. Cakap kat dia kalau betul you nak payment datang jumpa depan2 dan bincang. Kalau betul I will pay. Dia kata dia bukan along hutang dan tak mau berjumpa. I cakap macam mana nak bayar kalau satu dokumen apa pun takde. Bila ditanya siapa nama dia dan dia talipon dari syarikat mana dia tak mahu jawab. I paksa dia cakap sebab I kata I nak report polis untuk buat pengesahan. Dia marah-marah dan ugut2 terus letak talipon. Bila call Bank, Bank pun advise suruh buat laporan polis untuk kes ini. Dia sakit hati tak dapat charge sesuka hati sebab I blocked my credit card lepas buat rayuan dispute tu.

Anonymous said...

Salam semua,
Boleh saya tahu status rakan2 yang telah pernah diugut dgn tindakan bank negara lah, lawyer lah, ape kejadah lah semua tu,

korang betul2 dapat tak surat2 tu semua? yg agent2 ni ugut2 sgt tu.

nak tau jugak sbb aku pun ada dpt ugutan mcm tu jugak.

Kalo tetap tak bayar, ape jadi? ada korg yg dah kena tindakan ke?

mschemicalromance said...

saya pun kena. 2 kali dh byr rm397. cancel ahli & insuran. hr ni call lg ckp terminate pakej pelancongan pula. sy ckp sy xnk byr apa2 pun lg sbb hr tu dh ckp xnk apa2 urusan dgn room2u lg.mmg betul xnk byr lg ni cuz duit mmg xckp nk byr hr ni. sy msg no tu bgtau sy nk tanya maybank dulu. dia call balik kenapa pula nk tanya maybank? xada urusan dgn maybank ini urusan dgn room2u. sy ckp itu hak sy jd knp pula nk marah?

lps tu dia call byk kali nasib baik line tepon xbagus asyik terputus sj. terus sy xlayan. esok sy nk pegi bank nk tanya segala hbgn sy dgn room2u & maybank. nk block account room2u dr akses akaun maybank sy.

sy xnk byr rm397 yg dia minta. xnk angkat lg p[anggilan tepon dia. dia nk saman..saman lh.. xnk d layan lg.

kak sy pernah terminate akaun astro dia & dikenakan amaran & terima surat saman.. tp dia xbuat apa2 pun ttg surat tu.. jd sy pun akan berbuat begitu nnti. kalau kena black list.. suka hati dia lh

Anonymous said...

x ingat bila.. saya memang dapat panggilan dar linkclub. setelah diterangkan berkaitan bayaran dan terma2, maka saya setuju utk menjadi ahli dgn sekali bayaran sahaja. x lama pastu smpila kat rumah semua voucher yang dijanjikan. sampai sudah x ingat dan x kemana2 pun guna voucher tu... pastu dah lama ada org call kata ari linkclub. katanya kene bayar keahlian utk renew ahli... apa lagi.. melentinglah saya, dulu dijanjikan bayaran sekali seumur hidup, tup tup mereka call dan suruh bayar... sedangkan saya x guna pun perkhidmatan mereka.... dan saya berkeras tidak mahu bayar dan nak tamatkan keahlian saya. lagi dia minta bayaran sebanyak rm 1k untuk tamatkan keahlian kerana cas2 yang tidak munasabah... hari ni dapat misscall dari 014-7287245 dan teerus buka web cek no mana.... dapatlah ke web ni.....
so nak share ngan pembaca diluar sana...
so saya pun kene berhati2 la ni.. ada orang mau wang saya....

ronaldorealmadrid said...

Ini org link club sendiri ni

ronaldorealmadrid said...

Ini org link club yg reply ni

ronaldorealmadrid said...

Seumur hidup?lawaknya..akandtg minx lg..kata tamat ahli..dh byr nnt minx lg utk tamatkan transaksi..baik pny putar..ini cnfrm org link club...

Anonymous said...

saya juga dah terkena... apa patut saya buat ya? bila saya kata saya tak boleh nak buat bayaran yg dia nak tu dia nak hantar surat tindakan 1ribu ringgit lak.. takde timbang rasa langsung dah memang saya tak pernah guna servis mereka tau tau tiap tahun minta bayar 397 sebanyak 2x lak tu setahun, 1 utk insurans 1 lagi utk keahlian... Apa patut saya buat eh? report polis dan kepenggunaan je cukup ke?

luqman ab rahim said...

Saya buat bodo je.. g mampos sama diorg

luqman ab rahim said...

Saya pon baru dpt call td... lepas abis saya maki, dia suruh cakap dgn manager dia... kesimpulannya saya bodo je.. diorg just gertak nak hntar surat bla bla...

aqif iman said...

Baru dpt panggilan dr room2u click dr 0147... bulan 8 hari tu de lelaki call kata nk mnta byrn akhir insuran utk penamatan. Sy dh byr. Hari ni call lagi perempuan, mnta byr utk penamatan membership.. dia nk hari ni juga. Klu xbyr nk buat surat tindakan saman byr rm2000. Sy mrh la sbb hr tu bgtau awl2. Sy rasa insuran yg ditawarkan valid utk 3 thn. Sepatutnya dh tamat. Dh 2 bulan surat penamatan ape pun xdpt..

Hannz said...

Same la ngan saya. Dalam tahun ni sahaja saya dah byr dua kali amount yg same RM397. Mula mula tu ckp bayaran terakhir selepas ni tak de bayaran lain dah. Bulan 8 call lgi seorang perempuan kate penamatan tak boleh dibuat sbb membership still on lgi. Kalo nak buat penamatan kena bayar lagi sekali RM397 untuk membership. Saya rasa dah mcm kes penipuan. Pastu saya bertegas nakkan surat penamatan, dia bagi jugak akhirnya. Saya siap warning lagi kalo call sye lagi sye call polis atau KPDNKK. Awal bulan 11 ni call lgi, seorang perempuan kata surat penamatan tu untuk insuran bukan membership. So kalo nak surat penamatan membership kena bayar lagi. Saya cakap, surat penamatan sampai dua kali ke??? Naik la hangin! Saya minta ckp ngan pegawai dia tak bagi. Saya ambik keputusan utk report KPDNKK sbb dh makin melampau....!

Anonymous said...

Semalam sy bru dpt pnggilan dr link club tu sruh sy bt pnamatan keahlian tp kna bya 397 mula2 sy x nk bya lpas tu dieorg ugut nk saman bwa ke mahkamah bole ke? Stlah bertgang urat dgn pmpuan tu ..terpksa sy stuju bya ..tp sblum bya tu sy google kt internet jmpe la sy blog ni ..bru sy tau rmai yg da tkana dgn bnde ni..so ari ni slamt la duit sy sbb bnda ni mmg mnipu..

adib zeck said...

Ni no2 tel tali barut Linkclub...korang komen je ayat2 pedas kt mereka, biar mereka padan muka jnis penipu tu : 01111902589 & 0147286993.

Anonymous said...

sy baru terima panggilan dr no 03 23805042 kata dr link club, minta bayaran penamatan rm39X.XX, sy minta polisi sblom buat pembayaran, agen perempuan tu mcm marah2, sy cakap xnak bayar selagi x bg polisi kpd sy.. dia ckp lepas ni akan buat auto debit rm598 setiap tahun klu xjelaskan bayaran pembatalan.. lepas tu dia sms sy guna no 01111902589, dia kata sy kena bayar utk mengelakan permotongan rm598 dr acc tahunan..
sy nk buat fb, scam link club, nnti boleh add.. kita boleh buat perbincangan disana..

Madihah Abd Roni said...

Yes..btl.sy pun sama.dah 2 hr tel mntak byr duit...tp byk byk yg ckp semua x blh pcaya.nmpk sgt nk duit..kwn2 di luar...jgn terpedaya..susah2 , cari duit..senang nk ambik

Anonymous said...

Hi, my mom kena yesterday from "My Reward" katenye. Nama dia Wan Kamarul 01110948459. I'm not sure about the full conversation sebab takde kat sane mase tu, something about my mom hutang dorang when all these while takde plak received any calls/letters about the hutang (similar to kes link club). So this guy explained whole bunch of nonsense and verify sume details, even read out my mom's credit card number (my mom tak kasi pun and its a recently renewed card), my mom tak bagi pun 3 digit kat blakang tu tp bleh plak org tu buat transaction, call Bank Rakyat customer service to check, transaction dah berjaya.. rm498 kena charged. call org tu balik to refund, dia ckp tak boleh sebab transasi dah berjaya.. and again explained whole bunch of nonsense to my mom and transasi dah berjaya takleh refund. pastu kononnye nasihat my mom cakap if in future ade org call, jangan bagi ape ape number credit card especially 3 digits tu,pastu ckp dulu perlukan 3 digits blakang for transaction, sekarang tak payah dah, cume perlu credit card number je. pastu suruh my mom save number dia ckp if receive any calls or ade ape-ape masalah, boleh call 'pihak mereka'. My mom jadi confused la sama ada dia dapat ke tak refund tu. Today orang tu call lagi, I picked up the call, dia ckp dia call to confirmkan transasi berjaya semlm and my mom will receive the rewards voucher within 1-2 minggu. I told that guy my mom taknak benda tu and nak refund,dia insist benda tu dah buat transaction semalam dah. When I asked for the name of the company he's working with or website, dia ckp takde, takleh bagi sbb ini cuma between dia and card holder's name. what kinda nonsense is that?he go on and said mane mane agensi yg buat benda ni pun takde website nye and just mentioned dia dari Myreward (google tak jumpe plak info pasal My reward ni) dah la ckp tinggikan suara when I said my mom nak refund, claimed himself as a consultant pulak tu. Dia takleh jawab semua soalan I so he said nanti ade 'pegawai' will call me and explain, so after few minutes, number ni call pula 0378777279 introduced herself as Sheema (from another agency katenye). Dia pula explain sebenarnye agensi ni (agensi My reward) takleh pakse my mom to purchase My reward ni,and if my mom taknak dorang sepatutnye refund, she said she will call back this Wan Kamarul that my mom taknak benda tu and request for refund. I asked her how come Wan Kamaarul boleh dapat my mom's credit card number and 3 digit tu sedangkan my mom didn't even disclosed it to him. Dia ckp, ada pihak dari bank yang tak bertanggungjawab yang beri numbers tu to the agency. -_-" , dia ckp kalau Wan Kamarul call bagi tau dia my mom taknak 'my reward' tu and minta refund (which both my mom n me kept telling Wan Kamarul tu)
I doubt that my mom will get her refund, just becareful ngan number atas tu. Mula mula cakap hutang, pastu cakap package, pastu agensi lain pula ckp takleh pakse my mom beli package my reward tu.. putar belit.. Kesian my mom..

AimiWahab said...

Mmg bengang. Konon2 semua hidup tp akhir tahun minta top up keahlian. Nk terminate kena byr 500, kalau x kena automatic sambung sampai 2017 dgn yuran 400setahun x 2 = 800. Pale hotak hang semua hidup. Bongok

Anonymous said...

Betol tu..aku baru dpt call dr link club banggang ni..srh aku byr 397 utk tamat kan keahlian..padahal aku dh byr dulu..dia ckp yg tu utk polisi insurans..ni utk pelancongan..klu x aku kena byr 598 byrn keahlian tahunan..siap bg no akaun srh aku bank in..

juruteknik cabuk said...

tahun 2010 masuk linkclub sbb baru dpt card credit.. diorg kata semua pemegang kad credit kena amik linkclub card habeh rm500.. pastu tahun yang sama amik insurans untuk pemegang kad kredit habeh p rm400. terbaru 2015 16 sept 2015 kena cas pembatalan linkclub nama tengku arawana kena rm389 kalo tak kena bayar rm5++ setahun.. harini 10 dec 2015 depa tpon lagi untuk cas pembatalan lagi.. kali ni mmg nasib baik dok dpan oc.. taip nombo telefon sambe rakam perbualan.. tgk2 ada dalam blog ni.. kena balek la.. siap saya kata nak repot polis.. pompuan tu kata,takpa nanti tgu tindakan undang2.. huh.. ada den kesah.. janji tak kena dah.. berhati2

Mohd Ikhwan said...

Link Club penipu besar. dua hari telefon saya. 0147286993 dan 01111902589.. Betino yang menelefon dengan nada menghina dan menyindir. Minta saya buat bayaran Rm397 sebelum 15/12/15 untuk menamatkan keahlian. Pdhal sy langsung xde buat permohonan penamatan keahlian. Sekiranya tidak membuat bayaran RM397 sebelum 15/12/15 mereka boleh memotong duit dalam akuan simpan saya sebanyak Rm597 setiap tahun. Nie sudah bertentangan dengan apa yang mereka tawarkan sewaktu duk memperkenalkan kad nie kepada saya. dulu kata byr rm500 utk seumur hidup. Ni baru jadi ahli xsampai 5 tahun dah suruh mintak buat bayaran lagi.

Jadi bila terima panggilan dari dua no nie berhatix2 lah.
0147286993
01111902589


Unknown said...

Hati2 dgn mereka yer...

Fadlikidd said...

Assalamualaikum,
Sy pun pernah juga apply Link club ni. Tahun 2009 juga. Same case la, first credit card, masih mentah. CC dah lama cancel lepas diorang charge aritu. Lps tu x pernah lagi apply CC hingga kini. Tp x ada pula diorang call. Selalu juga dpt call dari number yg x dikenali, mostly 03xxx tp bila sambut, x ada org becakap. You all masih pkai phone no yg sama sejak dulu ka?

Anonymous said...

so ada x...room2u tu buat sbrng potongan ke

Anonymous said...

i got the call today..and same thing happen. sama no seperti diatas, perempuan. tapi cara bercakap sgt kasar. then i call semula dia guna no lain..she ask my name dan sy x bgtau..then dia marah. i text her, i'll make police report by today due to the incident. then she reply me : "bangang".
dalam hati....#MENGONG PEMPUAN TU..

Mazura Yuslaili said...

Sy pon ad experience buruk ng link club ni..utk tamatkan insuran sy kene byr hmpir rm1600..giler x? Mmg bengang abis..4 x rm399 kene bayar utk stop..pdhal ms kol mula2 dulu ckp lps ni xyah byr da..klu lps ni kol lgi mmg ak buat report la..

Anonymous said...

Maaf... nak tanya. Betul ka LinkClub sdah tkar room2U.. sya tak pnah apply . Tak ada kad . Tak ada trima apa2 tetiba trima call dr 01139454644 mengatakan sya sdah 4 tahun ahli LinkClub @ room2U. Kena suruh bayar klo nak stop... anybody ble share ka no opis nya.. ? Terima kasih.

LinkClubvavi said...

saya pun baru dapat panggilan nie, mula2 line x clear pastu dia ckp dia akan call blk, jd sempat google no tel dia dan tahu tujuan dia serba sedikit, dia call balik jer mmg betul la nak minta duit, siap cakap dulu mmg free tapi ada perubahan T&C, saya ckp oooo perubahan, senang2 jer ek nak berubah, kenapa x ubah jadi seribu jer? pastu dia start meroyan, siap sound ahli dia byk polis dan tentera, diorg pun kena batalkan ikut undang2, jd dia cabar utk buat report, wajaq toiii.. bila kita tanya x rasa berdosa ker makan gaji hasil syarikat tipu org? bertambah meroyan ckp nak issue surat jer utk buat potongan terus dengan bank. dia bebel&*^%&*^ then dia terus letak telefon.

Buat mcm hidup nie xder penghujungnya.. mcm boleh hidup selamanya. mmg dia makan gaji jer, tp halal ke gaji hasil menginaya org.. bukan kta nak elak hutang, tapi ini adalah satu penipuan! InshaAllah, x lama la balasanNYA nanti.. tggu jer..

Anonymous said...

Wahhhh...hebat jugak linkclub / room2u nih..dari tahun 2009 sampai kemarin orang komen. Aku jumpa link blog ni sebab aku nak cek no. phone yang tak sempat angkat tadi. pencarian berakhir kat blog ni. Terima kasih kepada tuan punya blog sebab publish this entry.

Pengalaman aku mostly sama je dengan yang lain. Aku pun subscribe around 2009 / 2010 sebab kengkonon pakej percutian murah. End up tak pakai pun voucher2 tu semua.

Sampai la aku dapat call for termination 3 years later sebab katanya aku x pakai voucher.aku setuju nak terminate. tapi kene byr RM397. Aku pikir..xpe la, sekali ni je. pasni takde dah nak potong2 lagi.

lama lepas tu ada call lagi. aku kata dah terminate. Agent nye kata yang previous terminate vacation pakej. kali ni aku kene terminate insurance pulak.dehek.so dengan bendul nye aku pun bayar another RM397.

Third time call (last year) aku hangin la..aku kata dah terminate 2 kali, kenapa call lagi. this time around another RM397 for membership termination.hoiiiiiiiii...apa banyak sangat termination korang ni?? aku pun mengalami situasi sama, kene ugut klu tak bayar lepas ni dorg akan autodebit je dari akaun aku sebab dorg dah ada details. and amount nye double. gile wei..kata agent tu lagi, lepas ni takkan ada orang call dah berkaitan pakej2 ni..

tiba2 setengah jam yg lalu, ada lagi call dari no. 014 ni..berpinar mata aku tengok nombor. cek ngan abam google..jumpa blog ni..biar btol..again????

tengah pikir ape aku nak cakap jap lagi kalau dorg call.aku akan ambik tips2 dari komen2 korang semua..thanks semua and especially tuan punya blog. :)

Anonymous said...

Assalam.. saya pun terkena.. Dia marah kt saya.. dia nk dakwa saya la.. kononnya unde romm2u.. saya pun xlayan.. trus ltak fon..ahhahaha. dia marah2..

Anonymous said...

Sy pun menerima pgln utk byr pemotongn keahlihan..sy pernah byr 2 kl utk poyong insurans n traveling.hari ini pula suruh byr utk ptgn keahlian..sy kt tak de duit..dia minta sy no credit card, debit card o atm.sy kt tak blh..dia kt akn call semula minggu depan n sediakn duit..sy nak tanya, ada tak rakan2 yg lain pernab dpt surat kena saman ke atau apa2 tindakn undg2..sbb tak bak kena tipu lg..thanks

Anonymous said...

sy pun baru dpt kol dr no #0147287391. minta byr utk buat penamatan keahlian. 1st time in my life dgr sistem mcm ni. mula2 nerves jg. minta masa utk bincang dgn hubby dlu(kononla)..so try kol LE TOUAREG TRAVEL & TOUR SDN BHD #03-4270 4338 n tya samada betul atau tidak. pompuan yg jwb. dia ckp "memang betul. tp tpulang dgn puan nak byr atau x"..ingat2 balik..suara yg kol sy dgn yg jwb kol kat cust serv tu sama. bertambah2 la nerves. masi x puas ht.sy pun tya la makcik google. nasib baik jumpa blog ni. bc komen2 semua, senang ht. ada jg point nak kenakan dia balik..terima kasih semua...

Norhayati Ahmad said...

Saya pernah terkena. Nak stop kena bayar. Bila dah bayar ...ada lg pulak kena bayar..macam2 depa ni. Dia ckp..yg sy bayar tu pemotongan utk club. Tp belum bayar sb nak stop. Sapa boleh tolong?

Norhayati Ahmad said...

MasyaAllah sy pun dah pernah kena begini. Lepas tu sy bayar rm387 then after few months a call lg . Sy pelik kata dah potong. Dia ckp yg sy potong tu insurance pulak. Keahlian belum lagi. Kena bayar utk 3 thn berikut. Sy terus hang out the phone. Knp tiada tindakan? Kita nak ngadu ke mana?

Sy call bank card credit sy..dua advise suruh tutup transactions online.

Tp room2u ni call n suruh sy bankin pulak. Sy x faham betul.

Jgnpercayaroom2u said...

Room2u tu memang kaki kikis duit org tk kira org ada duit atau tkde duit. Dah kene dah ni..diorg ambik duit sampai org tk boleh bayar. Dah lah tu manfaat dri penggunaan kad tu pun tkde. kita tak setuju pun diorg paksa jugak amik, klu tak dapat surat saman kerana langgar kontrak katanya. Padahal surat kontrak pun tak pernah tengok sebelum buat bayaran. Bayar dulu baru bg surat kontrak tu,surat kontrak pula dalam tulisan inggeris, mne yg faham kite faham mane yg tak faham ni la jadinya. Untuk pengetahuan kalau bole jangan terima pelawaan room2u ni..ada bayaran tersembunyi yg kite tak tahu selama ini dimana room2u tak hebahkan pd pelanggan pertama kali register. ROOM2U tak bole dipercayai tawaran2 yang mereka tawarkan.

Jgnpercayaroom2u said...

Room2u tu memang kaki kikis duit org tk kira org ada duit atau tkde duit. Dah kene dah ni..diorg ambik duit sampai org tk boleh bayar. Dah lah tu manfaat dri penggunaan kad tu pun tkde. kita tak setuju pun diorg paksa jugak amik, klu tak dapat surat saman kerana langgar kontrak katanya. Padahal surat kontrak pun tak pernah tengok sebelum buat bayaran. Bayar dulu baru bg surat kontrak tu,surat kontrak pula dalam tulisan inggeris, mne yg faham kite faham mane yg tak faham ni la jadinya. Untuk pengetahuan kalau bole jangan terima pelawaan room2u ni..ada bayaran tersembunyi yg kite tak tahu selama ini dimana room2u tak hebahkan pd pelanggan pertama kali register. ROOM2U tak bole dipercayai tawaran2 yang mereka tawarkan.

Unknown said...

aku ada kena kol minta byr 399 asal room2u.
menipu ni. saya xakan byr tu

Yung Jasnie said...

aku ada kena kol minta byr 399 asal room2u.
menipu ni. saya xakan byr tu

Anonymous said...

semalam diorang klem dari bhg audit akaun L.G COncept pasal Link Club ini, suruh saya selesaikan RM399 coz pending tak byr yuran utk tahun ke3. Tahun 2011 saya dah byr 499 diorang kata seumur hidup sekali bayar tup tup tahun ini mintak saya bayar if not kena late charge Rm200. then hari ini keep on calling bila nak bank in byran tu? what should i do? confius biar betul syarikat link club ini?

Anonymous said...

salam sy pon sama...br2 ni sy xnk byr kemudian dia hanta watsup akan hanta surat denda rm5000 ...sy x reply... sy xtau ape kn by

yus said...

saya baru dapat call dari room2u hari jumaat lepas ,suruh bayar lagi sedangkan saya dah bayar sebanyak 3kali iaitu sebanyak rm397,aktif,insuran,tamat ahli,diakata ini untuk satu lagi company mereka one stop letour,saya sekarang minta sesiapa yang terjadi macam saya kita sama2 minta pertolongan dekat ppim

Anonymous said...

Assalam..sy pun bru ja lpas ckp ngn LG concept sdn bhd..try google xdak pun kimpeni ni..biaq betoi..agen tu kenalkan nama dgn hj hassan bakhri..nama tu cm tua ja tp dgr sora cm muda..dok gesa2 sy sruh bayar cepat2 ptg ni..soalnya..LG concept ni betoi2 ada ka ataupun xdak..depa ckp kalo dh byr,depa2 ni akan block mana2 syarikat yg suka2 hati nk potong duit dr bank kita..kalo betul LG concept ni tmpt aduan,awat xdak pun dlm google nama syarikat ni..confuse betoi..sapa2 nk mesej sy ni no.nya..0195929169 ashraf.

AswadLatiff said...

FYI, saya pun dapat panggilan yg sama..03-23805084..mula2 saya marah sbb saya igt saya da bayar utk penamatan sebelum ini, then skrg diorg mintak lagi..saya ckp saya nk verify blk, tp dia kata dia da record perbualan ni, and bank akan denda lagi..saya da x puas hati, pastu dia transfer ke pegawai ape ntah,nama Adam, dia explain ape ntah sya x paham, so saya agreed to bayar for last time, pakai debit card, info yg sama diberi, 16 digit no, tarikh expired and 3 no blkg kad, dia kata ini last, lepas ni x de, lepas pemotongan, ade ord dia call blk pompuan, minta email n confirm alamat, nk pos ape ntah, n dia janji email akan dihantar sok , so saya masih menunggu email n document tu..pape update blk..sekiranya perlu dilaporkan kpd PPIM then mari kita buat beramai2, berjemaah..

AswadLatiff said...

saya pun sudah terkena kot..

AswadLatiff said...

saya pun suda kena...call minta bayar lg..aku mls nk kecoh2 aku bayar je..dia kata nk email n pos dokumen by esok, tgk la mcm mana..

Anonymous said...

I pon baru dapat call hari ni dr en abu hassan bin ismail utk bayar RM399.. 😠😠

Unknown said...

Sy da buat pmbyaran sbnyak 4x..2x pmbataln..jnji nk anta surat pmbtlan.. Tp satu pn xda.. Duit da lesap .. Mcm ne nk buat lgi.. Leh ke kita ambik tindakan..

Unknown said...

Sy da buat pmbyaran sbnyak 4x..2x pmbataln..jnji nk anta surat pmbtlan.. Tp satu pn xda.. Duit da lesap .. Mcm ne nk buat lgi.. Leh ke kita ambik tindakan..

Anonymous said...

Sy pon mengalami nasib yang sama... keahlian dari 2010 bayar sekali seumur hidup konon... dari 2010-2016 ntah berapa ratus kali call untuk mintak bayar konon utk renew membership...bila tak nak bayar, dia kata boleh tamatkan keahlian tp kena bayar... aku ni bayar laaa sebab tak nak ada kaitan... sekali dapat call lg kata kena bayar lagi untuk penamatan service lain pulak... ???? hari ni dapat call dari 017-2377593... bila aku tak layan terus whatapps aku.... siap ugut nak saman bagai... aku cakap hantar je surat saman... aku nak tgk btol ke tak... lps tu whatapps lg bagitau aku kena naik mahkamah 5/8/16 ni... aku cakap takpe aku tunggu surat saman.... mamat ni still tak puas hati... whatapps lagi aku tanya betul ke Puan tak nak bayar? sy kesian kat Puan je...bla bla bla.... sorry, kalau betul aku salah, hantar semua dokumen bukti... kita lawan!

Ahmad Falah said...

Saya pun kena...mula mula...dah terjebak sekali...kira ok la.buat bodoh...sejak tahun 2008/2009...dapat pakej memang x pakaila...burn 500++ masa tu...tup tup.lepas tu kena bayar insuran la..pastu tahun.lepas call lagi...oklah kata nak stop...kena bayar dekat 400...pastu insuran nk stop pun kena bayar 400 gitu...skripnye berulang...call balik.nombor yg die call dulu terus x dpt...pastu harini call lagi...kire kire tahun lepas total 700++ bayar katanye akan stop...tup tup tahun ni dpt lg call.kata nama masih ade..mula mula offer sambung...pastu kata xnak...nak stop..ok die kata kena bayar...hampeh...boleh tolong disini?

Anonymous said...

Saya got a call today from Hj.Ismail no. 01139454688 btahu kena bayar RM399 untuk membership from 2013-2015. I said dah bayar dulu. Dia kata itu untu register. Bayaran tunggak ni utk membership. Dia nak saya settle tanpa court case. Saya tanya membership akan tamat ke if saya dah bayar since membership from 2013 to 2015 je. Dia kata lepas bayaran they will send surat notis penamatan and dpt bonus rm1000 sebagai penghargaan. Saya kata mcm mana saya nak percaya sebab dah banyak citer ramai org kena camtu. Dah bayar lepas tu kena bayar lagi siap kena ugut tindakan undang2 akan diambil. Mamat ni kata tu Linkclub. Sekarang ni company baru dah ambil alih and mana2 tunggakan tu depa nak settlekan. Saya kata tak nak guna credit card. So dia bagi MBB account suh M2U ke Le Greenwich Sdn Bhd. Dia tanya bila saya ble bayar, saya kata esok, dia mula push saya buat bayaran segera. Tiba2 plak dia kata hari Rabu ada buat audit so nak kena buat bayaran segera so that bayaran saya masuk dlm audit report. Saya kata saya nak bayar esok jugak. So, dia mengalah and tanya pukul berapa saya nak bayar esok and bila dah bayar kena w.app resit bayaran tu.
So, citer saya ni sama mcm citer org2 lain. Betul ke tindakan akan diambil if tak bayar or penipu je ni??

Unknown said...

Saya dpt call ptg tadi dari adam, le tourage travel (nama baru linkclub). No 0172377593. Dia suruh bayar yuran penamatan rm399 sebelum pukul 5 ptg. Kalau tk byr, dia akan charge yuran keahlian selama 5 tahun. Sebelum ni, diberitahu yuran keahlian dibayar sekali je seumur hidup.

Sherry said...

Saya dpt call dari adam, le tourage travel (nama baru linkclub) ptg tadi. No 0147270491 & 0172377593. Dia suruh byr yuran penamatan rm399. Klau tk byr, dia akan charge yuran keahlian 5 tahun. Sebelum ni, saya diberitahu yuran keahlian sekali seumur hidup

Sherry said...

Kenapa company ni boleh wujud lagi walaupun dah banyak menipu?

Sherry said...

Saya dpt call ptg tadi dari adam, le tourage travel (nama baru linkclub). No 0172377593. Dia suruh bayar yuran penamatan rm399 sebelum pukul 5 ptg. Kalau tk byr, dia akan charge yuran keahlian selama 5 tahun. Sebelum ni, diberitahu yuran keahlian dibayar sekali je seumur hidup.

Syeeda Ashraf said...

Says pn kn ugut tahun LPs. Tp tahun ni dia call lg. Mintak byr terminate membership plak. Ugut lg. Sy rs dia cuma ugut je,mn ada black n white nk saman Org.agreement signed pn xde

Unknown said...

sama.suami saya buat pembayaran pembatalan dah kali kedua.arini die mintak.kami bayar.tapi keep call nti nak lagi bayaran.cmne lagi nak buat ye

Anonymous said...

Saya dapat call dari 01139454688... nama dier tak dengar sangat sbb line tak clear. Yg dapat dgr dari perbualan yg sekejap tu. Dia dari lawyer firm. Kes nak masuk court. Dia kata kena buat bayaran, amaun tak tau sebab tak clear line. Then, akan kena kompaun (kalau tak bayar amaun yg dia cakap mula2 tadi kot). Kalau tak bayar, akan proceed process utk masuk court.
Bila aku kata yg aku tak dengar apa yg dier cakap, dia kata akan call aku guna landline. Mmg betol,tak lama lepas tu ada call dari nombor 0338842972. Tapi call tak through, line kurang elok. Dapat message dari celcom jer yg bagitau nombor 03 try nak call. Mmg pasal linkclub lagi lah nie...

Yusof Ahmad said...

01111902589..td dpt call dri no ni..tuk stop kene byr 399..suare pn dri awal mcm nk push je..2 thn lpas duk ckp kene byr tuk insurans Zurich
Memg x layan la..buat x tau je

Khairul Kamariah Aziz said...

so skrg kita nak buat apa? diorg mcmana x putus asa..saya pun dh 2 x byr utk terminate...tp selang beberapa bulan call lagi kata payment lepas utk terminate servise, ...mmg giler ..