Progressing LiFe

Akhirnye...skg hanye tinggal 2 lagi assignment nak disiapkan. Satu cyberpreneurship and satu heat transfer..haduih~ Alhamdulillah lah assignment yg len dah habes. Tp tak tau la kan dpt brape.. tunggang langgang gak laa..hehehe..

Tapi yg anehnye, 4 subjek dah abes silibus! Ade 2 subjek je lagi tak abes2. Tapi skg baru week 12.. Tak ke aneh tu? Ade week 13 & week 14 lagi yg biasanye lecture tak abes2 lagi. Week 15 baru abes. Week 16 - 18 lak final week!

What ever pun, syukur kehadrat Ilahi, aku still alive and kickin'! Final 5 paper jew. Nampak mcm lebih senang paper2 nye dari sem2 dahulu..ade chance nak score neh! Lalalalala~

Fighting~!!

We must grow, life has to move on.

Salam semua.

Dah lama aku tidak bercerita kisah2 menarek..chewahh. Ok, ini malam ade something aku nak kongsi ngan korang..or maybe just cerita kat korang..

Be positive thinker people!!

Aku jumpe satu perkara dalam diri aku lps pikir dlm2. I lack of "something"that related to my happiness, my future, my doings and my life.

Please let go, if we are fated together, we will meet again and that means we are meant for each other, if not, otherwise.

Life has to move on. Yang lepas adalah pengajaran. Tiada yang terkecuali. Kawan2 yg kenal aku tau yg aku sbnrnye shy sket kan? Not talk too much.

The thing is, kita perlu menerima org lain dulu sblm org lain boleh menerima kita. Dont easily get emo. Be tough. Be strong!

Kene juga igt, masalah tidak akan pernah putus membayangi kita. Selesai satu hal, satu lagi akan datang. Yg pasti, kite kene bersabar. Bukakan hatimu. Setiap masalah selalu akan ade jalan penyelesaiannye. Be patient!

Open up your mind and see like me~

Well, dont be too depend on someone else. Be independent. What u have, cheresh it before it gone. Be your self. I really meant it! Don't try to be a pretender. Kalo nak buat something, buat!

Lagi, enjoy your life to the fullest! We learn everyday...until we die. Saat2 akan berlalu begitu sahaja. Tidak bisa diulangi. Sbb tu, enjoy sume perkara la baby!

Tapikan..kita manusia jugak. Ade time kite sedih. Ade time kite hepi. Kite lemah. Kite perlukan kwn2. Hargailah persahabatan. Wise man said that; to make a friend is difficult than breaking a friendship.

Yang paling last, satu je nak pesan kepade sahabat2ku sekalian. Hidup kita bukan percuma, bukan tanpa sebab kita wujud kat dunia ni. Kita diciptakan-Nya utk beribadah kpd Nya. Letak kan lah agama kita sebagai tiang atau pokok kepade ape sahaja kite buat. Kelak hati kite akan sentiasa tenteram dan ditunjuki jalan yang benar. Ameen.

Wassalam.

If u n me..

Manusia itu sangat kompleks dan selalu tidak puas hati akan apa yang diorang ada. Kadang2 diorang pun tidak memahami kemahuan diri sendiri..

- We were meant to live for so much more -
- Have we lost our self? -

- We want more than the world got to offer -
- We want more than the wars of our father -

- Everything inside, screaming for second life -


Manusia juga selalu lupa diri. Tidak menghargai apa yang diorang ade. Apabila sesuatu yg diorang miliki sudah tidak menjadi milik mereka, barulah...

Hidup hanya sekali. Hakikat tidak boleh diubah. Kita mencuba. Tapi yang maha Esa menentukannya. Peluang ada sekali sahaja. Hati dan perasaan perlu sentiasa bahagia. Hargailah apa yang kita miliki...


p/s: Ingatan ini adalah utk semua.
p/s: Aku juga manusia. Kita sama2lah mengingati.

No time wasted, u got what u want!

Hi everyone~!!

I got some business here, please help out me. Arigatou! =D

The things is, if u want to download songs, videos, or other things, u don't have to run all difficulties to find the download link. I can help you!

I can make your life easier. How? Just email me at vi0let_hebaq@yahoo.com (remember that the word violet is number 0, not letter 0) about your desired files download.

Then, give me some time. Later on, I will reply your email and provide u a download link which contains your wanted file. Is that easy right?

I know it sounds crazy. But I think I could help you from wasting your time to find your files on the net! Please help me ok?

Remember, I'm doing some business here. BUT, I am not going to ask for any payment. The business is, with every download links I provided, I got rewards. So it is fine right? I work for you and I got rewarded!

Help me out! Thank you! (^^)v