A Portion of Life

Sekadar bercerita..

Pada waktu ini, pukul 1 pagi 28 Mei, aku hanya mempunyai 8 jam je masa untuk bersedia menghadapi the most final of final examination - Basic Economics, Accounting and Management. Satu habuk pon tak hafal lagi neh! Tapi org cakap exam tu senang nak score..yela..sume multiple choice question - 80 ABCD. Biasanya kalo baca and hafal bermalas2san, boleh la score 40/80 rasanya. Hehehe.. Tapi aku tak datang mood lagi neh! Rasa macam malas je nak study..huhu.. Dah la kejap lagi ade final lain pulak, kali ni final UEFA yang menemukan Barcelona dan Arsenal (sebenarnye Barcelona vs Manchester United..hahahaha). Tidak pasti lagi ingin tengok atau tak. Kalo tengok, pasti bazir masa dekat 3 jam. So ade 5 jam je nak study. Ok ke tak ha? Adehh..sbb tula skg aku bercerita2. Mood study tak datang lagi..hehehe.

Hmmm..hidup tidak selalu dapat apa yang kita nak. Kita perlu belajar menerima org lain dulu sebelum org lain menerima kita. But now.. i'm speechless..

A Colourful Life~!!

Gadis Ayu~


Hey si gadis yang manis!
Senyum di bibir terlukis.
Hey si gadis yang ayu!
Sebentar lagi kita bertemu.

Wo wo wo~
Gadis ayu~! Lesung pipit di pipi.
Ayu~ senyumu menawan.
Gadis ayu~! Ku jangan dihampakan.
Ayu~ sungguh ayu.

Hey si gadis yang manja!
Aku telah jatuh cinta.
Hey si gadis yang ayu!
Kau kan jadi milik ku.

Gayamu lembot bila engkau menari~ woo wo
Kepintaranmu itu menarik hati~ woo wo

Hey si gadis yang manis!
Senyum di bibir terlukis.
Hey si gadis yang ayu!
Sebentar lagi kita bertemu.

Wo wo Wo~
Gadis ayu~! Lesung pipit di pipi.
Ayu~ senyumu menawan.
Gadis ayu~! Ku jangan dihampakan.
Ayu~ sungguh ayu.

p/s: A special enty dedicated to someone special. Lalala~
Mau lagu ni? Download here!

Ceramah =D

Pesanan dari Ustaz Amad:

Haruskah kita mempunyai perasaan balas membalas? Andai yang dibalas itu merupakan kebaikan kepada org lain, itu tidak mengapa, tapi andai sebaliknya?

Pernahkah anda bertemu dengan org yang akan sentiasa memberikan anda sokongan, pertolongan, apa jua sekali pun kepada anda meskipun anda pernah berlaku tidak adil kepada mereka?

Hidup ini begitu sukar mencari org seperti itu. Tapi andai kita dapat temuinya, alangkah bertuahnya. Dan, hargailah mereka..

Bercakap mengenai diri kita, andai ada org memberikan layanan buruk kepada kita, mampukah kita membalasnya dengan baik? Kalau boleh, alhamdulillah.. Tapi mesti ramai yg tak boleh..

Sesungguhnya, contoh terbaik dalam hidup kita ialah Rasulullah s.a.w. Baginda memberikan segala yang terbaik kepada sesiapa pun termasuk layanan yang baik. Hinggakan ramai akhirnya memeluk islam karna dek tulus sucinya hati baginada.

Tapi kita hanya manusia lemah..yang menghampiri akhir zaman. Nauzubillah. Marilah kita sama2 menghayati ceramah ini dan mengambil ikhtibar darinya. Sekian, salam.


Dipetik dari Utusan. =p

Cuaca panas + Exams = Gila kuasa lima

Uahhh~

Agak bizi ya sekarang. Final exams start 19hb ni smpai 28hb. Ngak tau gwe sudah prepare cukup2 atau tidak. Rasenye tak! :D

My academic advisor said, there is a quite different between, CGPA of 2 and CGPA of 3. Even people look a person of 2.99 CGPA and a person of 3.00 CGPA still, has a different! So I'm gonna aim high. I hope at least I can get CGPA of 3 and above...... so............. I must work hard!

Next year I'm going to have my industrial training at Sony EMCS at Bangi. The task to complete before I start my training is - to find a house rent/a room to rent. To complete the task, it is not easy as I think it would be.. Help me buddies. I'm out of mind on how to find a place for me to live next sem. Arghhh.. Umm, if you have a friend who is staying at Bandar Baru Bangi, please tell me.. I am desperately want a room! =D

Well, as exams just around the corner, I'll be busy all the time. I hope my faith in study (semangat) will maintain~ I hope to get result as good as possible. Good luck to me and good luck to you too buddies!

Ganbatte minna-san~!!

A song by Kertas Band..


Kertas - Kekasih Yang Tak Dianggap

Aku mentari..tapi tak menghangatkanmu..
Aku pelangi..tak memberi warna dihidupmu..
Aku sang bulan..tak menerangi malammu..
Akulah bintang..yang hilang ditelan kegelapan..

Selalu..
itu yang kau ucapkan padaku..

Sebagai kekasih yang tak dianggap..
aku hanya bisa mencoba mengalah..
menahan setiap amarah..

Sebagai kekasih yang tak dianggap..
aku hanya bisa mencoba bersabar..
ku yakin kau kan berubah..


Want This Song? Download here!

Simple entry~

Yeah life goes on~

Skg dah abes assignment and ape2 test skali pon. Yang tinggal hya 2 sbjek lg yg ade kelas. So leh a focus kat finals..yesszaa! Let see..umm, now is 5 of May and my final starts on 19th of May. So I have two more weeks to go! I don't know about the preparation yet. Because I m too busy enjoying my life right now! Muahahahaha..

Tula..pemalas..hahaha. Dkt2 nak final baru la mengelabah. Jgn tiru mcm aku. Kalo terer sgt baru tiru. Hehehehe. Ape2 pun, good luck to all of ma fren. All da best in your life and future. Adios!

.::Hidup::.


Peterpan - Langit tak Mendengar

Jalan hidup telah memilih
Menurunkan aku ke bumi
Hari berhanti dan berganti
Aku diam tak memahami

Mengapa hidup begitu sepi
Apakah hidup seperti ini
Mengapa ku slalu sendiri
Apakah hidupku tak bererti

Coba bertanya pada manusia
Tak ada jawabnya
Aku bertanya pada langit tua
Langit tak mendengar