Yang Baik itu daripada Allah. =D

Di Bulan Puasa yg Indah ini. Marilah sama2 kita menghayati kebaikannya.
Rebutlah peluang di bulan ini untuk beribadat sebanyak mungkin.
Sucikan hatimu. Bertaqwalah kepada Allah. Serah segala2nya kepada-NYA.

Ramadhan al-Mubarak bulan rahmat.
Berpuasa memberikan kita kekuatan dan bukan kelemahan.
Dan ingatlah, kita bukan sekadar menahan lapar dan dahaga,
malahan kita harus memerangi nafsu kita juga.
Jagalah pandangan mata, bicara hati, percakapan dan pendengaran.

Haruslah kita ingat juga, sekarang musim wabak penyakit.
Janganlah dijadikan alasan untuk tidak berpuasa atau malas bertarawih.
Sesungguhnya, itu adalah ujian-NYA dan Allah itu maha mengetahui.

Oleh itu, marilah sama2 kita membanyakkan zikir dan ibadah2 sunat lain.
Dan ingatlah, jangan lah pada bulan ini sahaja kita beramal.
Ikutlah pesanan Rasulullah, kita hendaklah beristiqamah dlm beribadat.
Moga kita dimasukkan kedalam golongan orang2 beriman. Ameen.

Hope - Love - Faith


[Addicted]


Have I told you how good it feels to be me, when I'm in u?
I can only stay clean, when u are around.. Don't let me fall.

If I close my eyes forever, would it ease the pain?
Could i breath again?

Maybe I'm addicted
I'm out of control,
but you're the drug that keeps me from dying.
Maybe I'm a liar,
but all I really know is you're the only reason I'm trying.

I am wasted away.
I made a million mistakes, am I too late?
There is a storm in my head,
it rains on my bed, when you are not here.

I'm not afraid of dying,
but I'm afraid of losing you!

When you're lying next to me, love is going through me.
Oh it's beautiful.
Everything is clear to me
till I hit reality and I lose it all..

You're the only reason,
Yeah you're the only reason I'm trying.
Oh, I'm trying, I'm trying, I'm trying.
Don't want to lose it all!
I'm trying, I'm trying, I'm trying.
Yeah you know I'm addicted



P/s: Dedicated to someone special.

Our 22th moments!

It is now 5.30 am in the first morning of Ramadhan. I had just finished up "sahur". Hey, know what! Today is a special day for my special person. It's 22 August! And for your info, mine was 19 August. So near isn't!

It's about her birthday! Last year I also post something on 22 August and not on 19 August.

On my 22 years old birthday.

Thanks for everyone who remembered my birthday. I know it is a little sad if no one wish u right? But gladly several of my friends wish me happy birthday! Thanks all! Ermm..about the present, I only got one. A very or maybe too nice or maybe the very gorgeous ever present I got. I want to show u all! Hehehehe. Poyo sket.. =p U can see HER site also.


On her 22 years old birthday.


Sadly I could not be her first.. =((( Just wanna wish her Happy birthday. All the best in her life. May God always bless her deeds and should her never forget me! I leave a sayings to her below...hope it is okay..

Dear love,

Because today's so special,
It really wouldn't do,
To send one simple birthday wish,
To last the whole year through..

So this wishes of happy moments,
A day when dreams come true,
And a year that's filled with all the things,
That mean the most to you..

And I draw a circle, not a heart, around you,
The one I love,
Because a heart could break
But a circle goes on forever..

Happy Birthday my Sweetie!

Snake Eyes - G.I Joe!


Hey guys! I just finish watching G.I. Joe! The story was action packed and damn...it was awesome! U got to watch it to believe it. I heard my friends said the story is good, average but not so exciting. I don't know bout'em, all I know I want to rate the story 8 out of 10.

Yeah, I heard that G.I Joe is adapted from soldier toy! This story seems new, but maybe you could check from wiki that G.I Joe had been filmed before (I don't know the exact fact to say).

Above is my favourite character of the Joes. [Snakes Eyes] I like his suit very much. Plus his combat style, his past stories when he was a child and he is so cool!

Link Club ialah penipu


Info kepada semua dari saya yang prihatin.

Korang pernah dengar pasal2 sindiket2 penipuan duit kat mane2 tak? Haaa...meh aku dok cita kat ang sket.

Baru2 ni ada kawan aku dpt panggilan dr agen dr syarikat LINKCLUB, konon2nya katenye under Kementerian Perlancongan dan Malaysian Association of Tour and Travel Agents MATTA.

Agen tu mintak IC number dan tya guna bank ape. Pastu dah tau bank ape, die tanya number kad atm lak. Pahtu dia tanya 3 digit number kat blkg kad (usually maybank kad yg baru ada gambar ceri tu ada 3 digit number nih). Apa lagi, dia bagi la.

Maklumat itu semua ialah utk mengemaskini rekod yg die dah jadi member kelab tu. Ape yg die dpt ialah diskaun mcm2, kononnya menginap kat hotel dpt diskaun, pegi spa dpt diskaun, dan siap dapat free 2 tiket FireFly free tuh!

Bukti yg mcm agak sahih syarikat itu wujud ialah die call balik number (hp) org yg die call tu dapat dan syarikat itu ade website --> http://www.linkclub.com.my

Tapi yang dia tak puas hatinye, kene bayar RM500 utk register. Kata agen tu, ini bayaran seumur hidup, pasni dpt bonus mcm2. Bile dah jadi ahli, syarikat itu akan bagi satu kad. Kad tu la mcm kredit kat o sumtin like that yg kite tnjuk dpt diskaun tuh..

Ape lagi, syarikat tu dah dpt number kad atm dan 3 digit kt blkg. Hah! Syarikat tu pun terus kebas RM500 dr kwn aku tuh saat tu jugak eventhough kwn aku tu tak konfem lagi nak trime ke tak keahlian kelab tuh. Die telefon balik org yg call die tu, tp org tu ckp tak dpt nak refund balik walaupun kwn aku tu nak resign sbb dah masuk dlm sistem apetah..

YANG PELIKNYA
- 3 number digit kat belakang tu adalah sulit. Bank mane2 tak benarkan pemilik membongkarkan number tu kat sape2 even kat best fren pon!
- mane boleh terus potong RM500 dr akaun kite. Kalo kite setuju, kite yang kene bank in kpd diorang, bukan diorang yg uruskan bank kite!
- dah banyak org ngadu psl syarikat nih. Tak caya? Klik disini!

JADI
kepada sesiapa yg bace nih, pls2, jgn sesekali terpedaya dgn org2 yg menipu duit kita tu. Fyi, org yg call kwn aku tu perempuan melayu dan namanya nama islam. Jadi yg jadi masalah, kenape melayu nak tipu melayu? Dan lebih melampau islam tipu islam!! MasyALLAH...


-sesungguhnya manusia itu didalam kerugian-