Estranged Scent in the House

I'm lost I'm Lost.. cross line I shouldn't cross I was Lost..

Everybody changing and I don't know why..

Last night I arrived at my hometown after traveling for 8 hours by my car from Shah Alam. Tired yet sleepy, that's all I felt. But shortly after I arrived, I began to sense something is missing - the scent of my beloved father. Where is he? He's already gone..pergi menyahut seruan Allah. I miss him. So badly. And I almost broke into tears. If he is still here, he would probably greet me with a smile and ask me a lot about my work and my life. I could also give him a ride in my new car which is also the dreamed car he wishes to buy me. Then I could hear his laugh, his mumbling and his voice calling me for a help. But now.. all of that is already gone. I'm lost.. but life has to move on.

I am really missing him so much..

THE LOAF a.k.a. Roti Sedap.

Roti, kek dan pastri..

Jenis makanan yang sesuai dengan orang yang meminati citarasa ala-ala Western. Untuk itu, kali ini I want to promote a restaurant that serve those kind of foods. Restaurant ini bukan calang-calang. Tapi rasanya ramai dah yang tahu tapi cubanya belum tahu. Restaurant ni namanya THE LOAF. Ok lah, bawah ni nak cerita sikit pasal restaurant ini.


THE LOAF telah bertapak selama 4 tahun di Malaysia. Oleh sebab kedai roti ini dimiliki oleh mantan PM, Dr. Mahathir Mohamad, kedai roti ini juga dikenali sebagai "Kedai Roti Tun Mahathir". 


THE LOAF mengunakan konsep pembuatan roti dari Jepun. Grand Chef Yukichi Matsubara ialah orang yang bertanggungjawab mencipta roti, kek dan pastri disini. Teknik pembuatan roti yang halus dan istimewanya telah menghasilkan produk yang bermutu dan sedap dimakan.



THE LOAF bukan sahaja kedai roti dan pastri, tapi juga menyediakan pasta seperti Lasagna. Yang pasti biarpun roti atau pasta, kesemuanya sedap dimakan.


Mungkin dah ada yang pernah pergi kat THE LOAF ini, tapi bagi yang tak pernah pergi, I highly recommend to you guys to go and get it! Don't worry, harganya biasa je, affordable lah. Kalau nak tahu kat mana THE LOAF ini berada, silalah berkunjung ke cawangannya di IOI Puchong, The Empire Gallery Subang, Bangsar Village II, Pavillion KL atau Perdana Quay Langkawi.


Kalau nak info lagi lanjut, pergi lah sini Malaysia Most Wanted Food atau The Loaf Japanese Style Bakery Bistro. Ingat cuba jangan tak cuba! Adios!

If you ever loved somebody put your hands up!

Heya folks! Check this out. I just heard this song a couple of times and I fall in love with the rhythm and the music (although the lyrics told a sad story). Click on the vid! Have fun!

NELLY - JUST A DREAM


I was thinkin about her, thinkin about me.
Thinkin about us, what we gonna be?
Open my eyes, yeah, it was only just a dream.
So I travel back, down that road.
Will she come back? No one knows.
I realize, yeah, it was only just a dream.

I was at the top and now was like I'm at the basement.
Number one spot and now she found her a replacement.
I swear now I can't take it, knowing somebody's got my baby.
And now you ain't around, baby I can't think.
Shoulda put it down. Shoulda got that ring.
Cuz I can still feel it in the air.
See her pretty face run my fingers through her hair.

My lover, my life. My shorty, my wife.
She left me, untied.
Cuz I knew that it just ain't right.

When I be ridin man I swear I see her face at every turn.
Tryin to get my usher on, but I can't let it burn.
And I just hope she notice she the only one I yearn for.
Oh I miss her when will I learn?
Didn't give her all my love, I guess now I got my payback.
Now I'm in the club thinkin all about my baby.
Hey, she was always inlove. But wait, I guess that love wasn't enough.
I'm goin through it every time that I'm alone.
And now I'm missin, wishin she'd pick up the phone.
But she made a decision that she wanted to move on.
Cuz I was wrong.

If you ever loved somebody put your hands up.
If you ever loved somebody put your hands up.
And now they're gone and you wish you could give them everything.
I said, if you ever loved somebody put your hands up.
If you ever loved somebody put your hands up.
And now they're gone and you wish you could give them everything.

Cerita Lucu Saya

Tengahari semalam aku rasa pening gila kepala. Tapi azan zohor dah berkumandang. Dalam kepala fikir, nak pegi ke tak? Tau pergi apa? Pergi sembahyang JUMAAT. 

Biar pun pening kepala, aku gagahkan diri jugak pergi ke masjid. Malas nak pergi jauh, pergi la ke UiTM Shah Alam. Erk..ade ke masjid dalam kampus? Sebenarnya aku try & error je. Main redah je masuk UiTM tu. Kehulu kehilir aku cari. Tak jumpa2. Time tu jam dah pun pukul 1.50pm. Dalam hati, aku rasa sembahyang pun nak habis dah. In the end, aku decide nak balik jela. Lagi pun pening kepala aku makin kuat. Nak bukak mata pun rasa pedih. 

Dangg..fuh..lega sampai rumah. Telan panadol 2 biji. Pastu rehatkan badan. Melepas aku sembahyang JUMAAT semalam.

Hari ini bersamaan 19 Nov 2010, aku pun macam biasa. Santai2 lah kat rumah. Siap plan lagik nak pegi Sunway jap dalam pukul 2pm macam tu. Tengah syok mengadap laptop, tetiba abangku muncul di depan pintu. Dia tanya "Eh, tak pergi sembahyang Jumaat ke?". Aku konpius. Tp aku cakap kat dia hari ni SABTU lah. Siap gelak2 kan dia lagi. Kemudian aku tengok kalendar balik. ASTAGA! Hari ni JUMAAT bukan SABTU!!

Hahaha. Macam itulah jadinya apabila anda tak ingat hari. Jangan tiru macam aku~ jeng3. Adios.

Kucing ini sekadar iklan ^^

The Untold Truth.

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Lama sangat dah tak update blog ni. Semuanya gara2 sibuk dengan kerja dan "kerja" selepas waktu kerja. Lagi pun internet tiada cepat maa.. semuanya bikin perasaan malas nak update. Tapi jangan bimbang, blog ni masih hidup. =D

Ok lah. Sebelum apa2, aku just nak announce sesuatu. My beloved father, telah pulang kerahmatuAllah pada 17hb October 2010 yang lepas. Sebab meninggal ialah kerana jangkitan kuman tahap teruk yang telah merebak ke semua organ2 penting dalam badannya, dan sebab paru2 berair. Innalillah.. aku sedih yang amat. Sampai sekarang masih teringat akan kenangan2 aku dengan dia. Teringat jugak time2 aku terkasar bahasa, perbuatan dan kesalahan lain.. kalau lah waktu boleh diputar kembali.. akan aku menyanyaginya sepenuh hati. Tapi apakan daya, yang hidup pasti akan mati. Sekarang hanya tinggal ibu. Haruslah lepas nie aku menjaga ibuku sepenuh jiwa, menyanyanginya sepenuh hati. 

Sebagai pesanan buat diriku dan semua, HARGAILAH MEREKA KETIKA MEREKA MASIH ADA.

Abah & Ma, I'm here because of you..

Perihal lain, sejauh manakah efficiency aku berblog dan dapat income? Sangat rendah. Kalau ye pun nak tinggi, kena pakat IT, pakar advertising dan ada banyak masa mengadap PC. Hmm..aku tak macam tu. Jadi dukacitanya dimaklumkan disini, aku berblog saje2 je. Nak jugak income. Tapi biarlah "slow" je. Lagi pun berblog ni ialah satu cara meng-ekspresi-kan diri. Tempat meluahkan perasaanlah katakan. 

So folks, have a nice day. And also be remembered to always love your parents. Without them, u will never know what this world is.

A little Reminder to U

Salam semua.

Sebulan lebih tak update blog ni. Sejak kerja shift ni penat la. Malas lak rase nak menaip2. Aku punya kerja takde cuti sabtu ahad setiap minggu. Aku kerja 4 hari pastu cuti 2 hari. Sambung balik 4 kerja 2 cuti, jadi rotate la. So cutinya pon rotate setiap minggu. Contohnya kalo minggu ni Khamis Jumaat cuti, mggu depan Rabu Khamis lak. Adehh..ade best cuti macam ni..ade byk jugak yg tak best. 

Besok hari last kerja. Selasa dah cuti. Shopping raye pon belom. Yela..busy, letih dan macam2 obstacles lagik. Waduh2.. nak cerita sket, di company ku ramai orang sabah. Jadi gua ter-automatik-nya terikut2 bahasa diorg. Bagus juga ya. Tambah longat ni! 

Last but not least, to those who don't know but wish to know, I would like to tell u that my workplace currently is IPS Alpha Technology Section 21 Shah Alam. Company share saham dengan Panasonic. So basically product company ku ialah LCD TV (yang parts dalam je). Suka cita diharapkan informasi ini difahami oleh pihak tuan2 dan puan2. Adios!

Selamat Berpuasa hari yang ke 27!

I'm Sorry, I love you

This time, I present to you a very sad-romance short clip featuring Dennis-Oh and Han Ga-In. The song in this video entitled ONLY WIND ONLY WIND by SG Wannabe feat Kim Jong Kook. Actually this song is not a new song, but I think I would like to share to the viewers because the song is one of the best I ever heard! To understand better, I type down the lyrics below. CLICK ON the video!!



Only Wind, Only Wind..

Even if you don`t tell me, I know, I know that we can't be together
Continue on the path that you were on before, don`t feel sorry for me

When I want to go closer to you, I mentally call for you so that your heart can rest completely.
Even if I call you, your heart can't come to me, so what would I do if your heart hurt?
Only you, only you, only wind, only wind
Like moonlight, I can only follow you around
Loneliness seems better than a love that will end in separation
I'm like a fool, only wind, only wind
I want to meet you but I change my mind and end up hiding my feelings once more
So that I can see even just one more your image from behind

Yes, I didn't even know one bit about how painful this would be
I didn't even know that I would see love in the curve of your shoulders
Even when I want to seperate myself from you, part of my steps seem to go back to you
What will I do if you forget my name, my face?

Please do me a favor and show me only your happy image
So that you who is busy with love won't use your worry on me

Only you, only you, only wind, only wind
Even today, I laugh and cry as I walk along
Because even if I see your image, tears of happiness form
I'm like a fool, only wind, only wind
  I want to meet you but I change my mind and end up hiding my feelings
So that even if love is not possible that this lasts forever

Okay, how was it? If you really understand the lyrics and watch the video.. just don't tell me you are crying. I never do. But lots of people said the song was very TOUCHING.. so, enjoy the video! ^_^

p/s: Actually the video is continuous. I will post later depends on situation.

First Interview Invitation.

Hola! Como estas?
Hai, pekabor? 

Hari ini, 19th July 2010, adalah antara saat paling getar getir dalam hidupku because I have to attend my FIRST INTERVIEW invitation!! Semalam rase macam malas nak pergi je..takdak semangat la..dan macam2 karenah lagik..adeii. Tapi dikuatkan semangat..hadirlah aku ke tempat interview bertempat di ISP Alpha Technology di Shah Alam. 

Sebelum "real" interview bermula, ade simple math test. Test ni ialah kene tambah dua nombor dan tulis numbor belakang hasil tambahan tu ditengah2 antara dua nombor tu. Senang kan? Test ni sebenarnye untuk uji tahap "fast learner" kite. Certain time was given to complete the test. Yang pernah ambil test ni mesti tau.

Lepas tu masuklah bilik interview. Seriusly takde rasa cuak langsung. HAHA. Rasa relax je. Tapi dalam otak, duk pikir ape benda nak tanya interviewer nanti.. Well, from the explanation given from the interviewer, kerja yang aku apply tu macam berat. With 12 working hours and need to "take care" of a BONDING machine, really make me feels the job is tough. Hurm..

Well, interview sudah lepas. Even though I am not really anticipating a good result, tapi hopefully I will get a job in the near future. It is time to dive into the working culture now! Oh yeahhh.

Ops, ini iklan sahaja. Bukan begini time interview tadi. Sekian.

Spain: the only EURO team win WC outside EURO!!

Couple of sayings from ESPN after SPAIN beat NETHERLANDS by 1-0:

"Spain win the World Cup for the first time in their history, and become the first European side to win the trophy outside their home continent. Joyous scenes from the Spanish. They are without question the world's best team. European champions and now World champions."

"John Brewin, at Soccer City: Iniesta saved us from penalties for which he can be thanked. The Dutch can complain all they wish but their behaviour was reprehensible and they missed the chances they had to win. This team cannot rank alongside the team of 1974 and 1978. Shame on them. Well done to Spain, a rescue job from the pain of opening defeat in Durban to champions of the world."

"Holland's defeat means that only one side went through the tournament unbeaten. Can you guess who it is? ANS: New Zealand. Astonishing stat!"

And beyond..SPAIN IS CROWN AS THE CHAMPION OF 2010 WORLD CUP!! 
Congratulations!!!

The Goal Scorer - Andres Iniesta!! 

Without Casillas, Netherlands may score twice! What a save by him! Salute!

In world cup history, never been a nation that won the world cup by losing their opening game like SPAIN! That is why I'm in love with Espana. ^_^ But something concern me a lot is that total of 12 yellow cards and 1 red card were shown during the game. FAIR PLAY huh?

S.O.S.

I'm dreaming to own this car - Porsche 997!!


The price is about 6 Proton Satria Neo which is equal to RM3 000 000.00!!
But..currently I'm jobless. Thank you. ^^

Semi-final prediction: Argentina and Uruguay?

Tomorrow, semi-final matches of South Africa 2010 World Cup will be kicking off. Here, I review some of the anticipation and reality of those upcoming matches. 

ARGENTINA   vs    GERMANY

ANTICIPATION:
For me Argentina has many excellent players but yet fail to impress at the previous World Cup. However this time, with Lionel Messi who announced as 2009 FIFA best player together with Gonzalo Higuan and Carlos Tevez which both scored 6 out of 10 goals for Argentina so far, could possibly beat Germany tomorrow.

REALITY:
Before this World Cup campaign begins, Diego Maradona (Argentina's coach) received massive critics due to poor performance during their qualifying stage. Argentina ends up at the 4th place behind Brazil (1st), Chile (2nd) and Paraguay (3rd). But Maradona's side had successfully provided a stunning performance and impresses those detractors by winning all 4 matches of this World Cup campaign with a deficit of 10-2 goals!

Germany on the other hand, topped their qualifying group without losing. But they lost to Serbia during their 2nd match at South Africa. Serbia even failed to advance to round of 16. However, a marvelous goal record of 9-2 needed to be bear in mind for Maradona's side.

PREVIOUS RECORD:
Argentina and Germany historically are rivalry. Their records are:
Argentina(0) vs Germany(1)                      -- Final World Cup 1990
Argentina(1)(Penalty:loss)vs Germany(1)   -- Quarter Final World Cup 2006
Argentina(1) vs Germany(0)                      -- Friendly 2010

URUGUAY    vs    GHANA


ANTICIPATION:
Ghana, the Black Stars could be the first African country to reach World Cup semi-finals. Cameroon (African team which reach quarter final the most) and Senegal (World Cup 2002) failed to do so before. Meanwhile, Uruguay could also advance to semi-final after 40 years of waiting. What I like about both teams is Ghana is the only African team survives and strong Uruguay could even make all the way to the final! Just wait and see.

REALITY:
Ghana has the youngest squad among of 31 other in South Africa (average of 24.1 year olds). Their World Cup campaign this time shows a-not-really-impressive goal deficit which is 4-3. Asamoah Gyan is their target man as he scored 3 goals so far. Uruguay on the other side only manage to clinch their 2010 World Cup place after beating Costa Rica 2-1 at the play-off. They were 5th at their continent’s qualifying stage behind Argentina. However they manage to impress by reaching quarter final this time with no loss and let go only 1 goal. But reaching this far had make Deigo Godin, the Uruguayan defender, which provides the sturdy defense to miss the match against Ghana due to injury. This could be a troublesome. Uruguay goal deficit record is 6-1 which Diego Forlan netted 2 and Luiz Suarez netted 3.

A Chapter Ends means A New Chapter Starts!

14 Jun 2010.

Alhamdulillah. Tamatlah sudah my study at MMU! Wow! Sepatutnya 14hb May hari tu sudah habis lepas paper last (Tribology), tapi ade satu kes PANAS yang menyebabkan kami (Mechanical student Final Sem) terpaksa extend 1 bulan lagi stay kat MMU angkara terpaksa ambil subjek tambahan. Subjek itu bernama MECHANICAL VIBRATION. Pokoknya, subjet tu ialah subjek elektif dalam course structure kami, jadi tak wajib ambil lah. Tapi kira-kira 2 minggu sebelum 14hb May, fakulti kami membuat satu meeting untuk mengishtiharkan subjek vibration tu wajib ambil. Ini kerana Degree kami 50-50 chances to be approved by Board of Engineer Malaysia (BEM). Apakah!!! 

Ini yang panas!! Sebabnya, pertama, adakah salah kami semua ini? Kenapa awal-awal MMU tak announce atau buat core subject terus bukan elective subject? Kedua, mula-mula masa meeting cakap kalau tak ambil subjek ni takpe, kami tetap boleh GRAD, tapi lastly cakap wajib ambil dan pass untuk grad. Cakap lain bikin lain. Sape tak panas hati? Diantara kami ada yang nak sambung Master dah, ade interview kerja, ade jugak yang akan masuk kerja dalam masa 1 bulan tu. Yang lebih teruk, FOREIGN students dari Maldives rela hati pulak nak datang jauh-jauh ke MMU balik semata-mata nak ambil subjek Vibration. Kami memang tak puas hati! Kami yang tak bersalah. Dah lah terpaksa guna lebih finance untuk stay 1 bulan lagi. Tapi MMU tak kisah semua tu. Meski pun look back at the positive side, at least kalau dah ade subjek vibration, ada chance lah Degree kitorang nak di terima oleh BEM. Namun overally, kami seolah-olah "Black Sheep"...

So bukan dengan niat memburukkan university aku sendiri, aku just nak shorkan kalau sesape punye adik, kawan, sedare mare nak ambil course Mechanical Engineering kat MMU, better think twice. It's still OK, though it still KO. Thanks!

Tekun! Tekun! Gila!

Ok lah. Cerita PANAS tu dah lepas, sekarang selepas 1 bulan "terperangkap" kat MMU ni, akhirnya tamatlah sudah Final Examination subjek Mechanical Vibration tu. Baguslah. Oh ya, last skali aku balik rumah ilah raya Cina lepas. Dah 4 bulan beb tak balik rumah! Aduhai..Sekarang ni tunggu result sajelah. Harapnya PASS. Kalau pass, InsyAllah boleh grad 1 August ni. Tapi grad pun tak semestinya Degree kami akan di terima oleh BEM, sebab BEM akan buat final decision bulan Jan 2011. Jadi isunya lepas grad, andai keperitan yang kami hadapi selama 1 bulan ni tidak membawa makna ape2, adakah kami "Black Sheep kuasa DUA"? Sapekah yang bersalah?? Boleh B*K*R MMU lepas ni!!!

Teetttt..hari ni sudah habis chapter TENAT itu. Harapnye.

Now the saddest part is coming. Kitorang bakal meninggalkan university ini. Macam biase, saat inilah yang GEMBIRA+SEDIH. Gembira sebab tak payah belajar lagi sebagai pelajar university. Sedih sebab tak jumpa dah kawan-kawan pasni. Uhu.. kadang-kadang rasa macam tak round habis lagi Melaka ni. Banyak lagi aktiviti tak buat. Lepas ni susah dah nak datang bile dah kerja atau sambung master. Cepatnya masa berlalu. 5 tahun macam tu je. Dalam masa ni banyak benda dialami dan mendewasakan kitorang. Ye. Memang lumrah benda-benda ini. Tapi inilah moment kitorang rase. Perasaan gembira sedih.. Dulu makan malam same-same, pegi kelas same-same, lepak same-same..sekarang masing-masing bawak haluan sendiri. Semoga kite ketemu lagi in the future, MY FRIENDS! 

Adios amigoo!

Itu lah serba sedikit luahan hati yang rase nak tertaip malam ni..ecehh. Semoga anda tidak puas membacanye. Walau pun panjang sikit, thanks for reading. Hurm. Lepas ini plan aku tidak dipastikan lagi. Sambung master? Course ape ye? Nak jadi CHEF boleh? Suke masak-masak ni. Hihihi. Kalau nak kerja..umm..ade recommendation? Tempat kerja anda perlukan fresh graduate? Ya, saye lah orang yang anda cari-cari! Hehe. Sekian, salam sejahtera. Have a nice day! ^__^

What to do if U want a successful life?

Someone in my past told me:

"To succeed in the subject that U are taking, 
U must develop interest in that subject and the lecturer who teach it"

Even though those words are simple, however for me it was very courageous. It has a very deep meaning and yet said by someone special. Now, what I want to share to U is something about your daily life that could be related to the words I mentioned earlier. That something is:

"Love what U do, do what U Love"

I hope that by my little words, it could burst your interest in whatever U are doing right now and in your plans in life later on. Live life for good. Be better. Be happy. And always smile. God is always there for us.

p/s: Thanks for that someone.

Engine Broke Down in the Morning. Urghh!!

Disebabkan hari ni ade kelas Mechanical Vibration (subjek yang terpaksa ambil), bangun awal dan penuh bersemangat. Habis bersiap, start lah engine si hijau kecil ku. Tapi.... tak boleh dihidupkan!! Aaaaa..ape hal lak neh! Berpeluh2 nak hidupkan engine. Tak boleh jugak. Minyak dah full. Ape masalahnya? Urghhh! Fade up gile. Terpaksa lah membatalkan niat suci murni iklas jujur baik rajin untuk pergi ke kelas hari ni. Perghh.. Nasib baik bukan kelas "penting". Tapi lepas ni macam mane lah nak hidupkan engine tu balik..

Oh! Today is 1st of June. A month of lot of things needs to be done.

Oh tell me Goodbye.. tell me Goodbye..

Heya folks! I can't stop to like this song.. the mean of the song is like telling self and someone to forget the memories together..which by somehow, I felt the same way.  Whatever it is, just hear the song. It's nice.

BIG BANG - Tell Me Goodbye



Credit goes to isha.

Timing is now!!

Anyong~
Have u ever watch FAMILY OUTING, a Korean variety show? Maybe some of you had watched it. But for those who don't, lemme give a brief introduction to u about this show which is also one of the top TV show in Korea.

Episode: 85
Run Time per Episode : About 1 hour 20 minutes
Broadcast Period: 15 Jun 2008 - 14 February 2010

Synopsis:
This show is a REALITY show. It is about a Family (formed by a group of singers and actors) outing at villages around Korea. At each villages, they experience the hardship in surviving a life as a family such as finding ingredients to cook for dinner and completing the task given by the grandma/grandpa. The grandma/grandpa is the one who owned the house where the Family will spent for a night there. However despite the hardship, the main aim of this show is to provide laughter to the viewers. In order to achieve this, all of the Family will naturally do many gags or jokes which are extremely FUNNY (gelak terguling-guling tengok)!!  Besides that they will also playing outdoor games, dancing, singing and do a lot of other activities that will make u burst into laughter.

In every two episode, one or two guests will join the family. These guests are among of the Korean singers or actors such as Taeyeon & Yoona & Tiffany (SNSD), G-Dragon & TOP & Seungri (Big Bang), Nicole (Kara), Han Ji Won and Rain! On the other hand, there are a total of 8 permanent members of the family which is shown below (Click on the link for bio).

 The MC of the show - Yoo Jae Suk

 Singer - Lee Hyori

Singer - Kang Daesung (Big Bang's member)

Singer - Kim Jong Kook

Actor - Park Yejin

Actor - Lee Chun Hee

Actor - Kim So Roo


In the middle of the episode after 1 year the show aired, sadly Park Yejin and Lee Chun Hee have to leave the show due to the terminated contract. However their empty spots soon being replaced by:

Actor - Park Hae Jin

Actor - Park Shiyeon

This show was actually introduced to me by my friend, Shafiq. Thanks to him because everytime I watch the show, surely I will LAUGH OUT LOUD!! Thus enabling me to forget whatever bad mood or stress I was before. I don't know what to say but this show really cheer me up man. Apart from that, I also learned a lot of Korean stuff such as kimchi, its tradition, its nature beauty and plus, knowing new singers or actors! Until now, I've been "stuck" with the Korean pop band such as Big Bang and SNSD. 

Further info? Click HERE.
List of guests? Click HERE.

Yeah, I know..perhaps it's kinda amusing to post something like this. But since the show is too interesting and give a lot of impact to me, so I would like to share to u. Maybe if u start to watch it from the very first episode, then u will become more addicted to watch. Just make sure u got enough sleep! ^_^

More pictures, previews and related stuff will be post later. WAIT FOR IT!!

Ru bin HOOD si pemanah yang mantap!

Hola, como estas!

Dalam tension layan karenah MMU's Faculty of Engineering dan subjek Mechanical Vibration, telah berangkatlah aku ke cinema berhampiran untuk menonton ROBIN HOOD. Setelah tiket dibeli, baru la tahu ramai orang cakap citer ni bosan dan slow. Benarkah bagitu? Apa2 pun, memasuki cinema lah dulu aku ni. Antara action yang sempat aku photo-snap ditunjukkan kt bawah. Ops.. bukanlah. Sebenarnye amek dari web je..hihihihi.


During and after wathing this movie, aku rase ok lah. Not bad. Takde lah bosan. Best je. Boleh tahan. Sebabnye maybe dah lame tak tengok wayang, pastu nak lepaskan tension lak kan. Tambahan lagi, aku minat genre cerita HISTORY and WAR nih. So, aku tak kan cakap tak best cite ni. (^__^)

I've been wondering, sebenarnye Robin Hood ni memang betul ke exist dalam history? Dari info web yang aku dapat kat sini, katenye name sebenar Robin Hood ni lain. Die hidup sekitar tahun 1200 something. Die berkhidmat untuk King Richard the Lion Heart, tp diburu ketika pemerintahan adiknye, King John. Malas nak cite panjang. Tapi movie ni sedikit sebanyak ade la tokok tambahnye.  Dan words yang cambest dalam movie ni ialah:

Rise and rise again, until the lamb become lion.

Ok folks, kepade sesape yang minat, pegi la tengok. Sekarang mahu menyambung ke-tension-an dengan subjek vibration balik. Adoiyaa..bile lah nak tamat. T___T

Sekian, thanks for reading!

Job dilemma as mechanical engineering graduates.

Kenape saye ambil mechanical engineering?
Ntah la..sampai sekarang masih misteri. HaHa.
Tapi antara banyak2 course, yang inilah paling best!!
So kire minat laa kot? Boleh la.

Tapi...

Sejauh manakah bagusnya graduate mechanical engineering ni?
I mean, dimanakah kedudukan mereka didalam "pasaran" kerjaya?
Ouh..saye tak tahu. Dan sekarang agak fening memikirkan masa depan.
Where should I work in the near future?

Kata Supervisor FYP ku, Mr. Jamil
"Jangan pilih kerja, accept je dulu, stay at least 1 tahun or lebih"
"Kalau tak memuaskan, baru pilih yang lain"
Ohoh..that's so true! Tapi yela..nak apply mane??Arghhhh...

Satu lagi masalah timbul, pasal loan Yayasan Telekom Malaysia (YTM).
Mengikut syarat perjanjian loan, kene kerja dgn YTM lepas habis blajar.
Tapi for loaners, especially mechanical graduates, maybe diorang lepaskan.
Kiranya boleh kerja kat lain lah agaknye.

Tapi..

Mengikut kata kawan saye, YTM perlukan ramai orang skg.
Jadi, adakah saye akan dipanggil jugak??
Aaa...adakah bagus kerja di YTM??
In dilemma...adoiyaaa..

Ape pun, serah jela kat tuhan.
Kite merancang, dan DIA yang menentukan.
Semoga kite sentiasa dapat yang terbaik.
InsyAllah. Ameen.

Chelsea FC - the winner of BPL this season?

Heyaa! Who's gonna be this season Barclay's Premier League winner? It is up to either Chelsea or Arsenal. Opsie~ Haha. Sowry yer Manchester Utd.. tersalah mention Arsenal laks. I hope Chelsea will win at Stamford Bridge against Wigan Athletic tomorrow. A draw or defeat is unacceptable. If so, Manchester will write the history again this year. Nahhhh... Go THE BLUES Go!


My favourite team, Arsenal, is quite pity because they have not won any cup this season. Arsenal fans, what do you think about Arsene Wenger strategy? Shouldn't he buy new goalie and defender? Anyway, gladly Marouane Chamakh (a stiker) will join Arsenal next season. I hope he will bring some "bright lights" to Arsenal. Yeahhh... Go THE GUNNERS Go!


However, a different story for Manchester City. Even though I don't really like this team, but I gradually do as they  progress a lot since the club takeover by Arabian billionaire. Plus, the team has TWO ex-Arsenal player! The sad ending for Manchester City was they lost to Tottenham Hotspurs on last week match. Lost this game means lost of opportunity to finish top 4. Finishing in this spot could open the gate to participate in the Champions League next season.


Haiya mamba~ sudah menjadi juru-explain bola sepak dah. Hahahaha. Inilah jadinye apabile stress study for final exam. By the way, post ini just for an update. Agak malas nak menaip lately. Semoga anda terhibur membaca post ni. Have a nice day dan salam semua!

Big Bang - Haru Haru (Day by Day)

Introducing you a song from Korean Pop Band, BIG BANG - HARU HARU (Day by Day).

As you can see from the video clip, this song is about a guy who lost his love to other guy and hope that she will be happy with the new guy. He also told the girl to forget him. He want to vanish the memories of her from his mind. Somehow one day the girl is sick and submitted to the hospital. Her illness then brought her to death. Before she dies, the guy who currently love her tell the other guy who is previously was her love that she is actually still in love with him... It is the very saddest moment of truth..



Do you want the lyric in Korean language? Click here. Below I represent to you the lyrics in English. 

Leave
Yeah, Finally I realize that I am nothing without you
I was so wrong, forgive me

[Verse 1; GD + TOP]
My broken heart like a wave
My shaken heart like a wind

My heart vanished like smoke
It can’t be removed like a tattoo
I sigh deeply as if a ground is going to cave in
Only dusts are piled up in my mind (say goodbye)

[GD Rap]
Yeah, I thought I wouldn’t be able to live even one day without you
But somehow I managed to live on (longer) than I thought
You don’t answer anything as I cry out “I miss you”
I hope for a vain expectation but now it’s useless

[TOP Rap]
What is it about that person next to you, did he make you cry?
Dear can you even see me, did you forget completely?
I am worried, I feel anxiety because I can’t get close nor try to talk to you
I spend long nights by myself, erasing my thoughts a thousand times

[Chorus]
Don’t look back and leave
Don’t find me again and live (on)
Because I have no regrets from loving you, take only the good memories
I can bear it in some way, I can stand in some way
You should be happy if you are like this
I become dull day by day (eh eh eh eh)

Oh girl I cry, cry
You’re my all, say goodbye…

[Verse 2; SR + DS]
If we pass by each other on the street
Act like you didn’t see me and go the way you were walking to
If you keep thinking about our past memories
I might go look for you secretly

[GD] Always be happy with him, (so) I won’t ever get a different mind
Even smallest regret won’t be left out ever
Please live well as if I should feel jealous

[TOP] You should always be like that bright sky, like that white cloud
Yes, you should always smile like that as if nothing happened

[Repeat Chorus]

[Bridge; DS + SR]
I hope your heart fees relieved
Please forget about me and live (on)
Those tears will dry completely
As time passes by

[YB] It would’ve hurt less if we didn’t meet at all (mm)
Hope you will bury our promise of being together forever baby
I pray for you

[Repeat Chorus]

Oh girl I cry, cry
You’re my all, say goodbye, bye
Oh my love don’t lie, lie
You’re my heart, say goodbye... 

I don't know if this touchy song really meant something to you or what, but it is surely has a deep meaning yet it is so sad...hope you will enjoy watching this video. Just please, don't cry...

Thanks for reading and have a nice love!

My Irreplaceable Moments!

Hey ya. Watzzap!

Dah lame gila tak update blog. Dalam 2 minggu gak la. Semua gara2 FYP report. Ini pon tak abes lagi presentation. Isnin ni pulak tu. Sape2 nak datang tengok, sile lah yer. Hihihi. Tapi slides presentation tak fully siap lagi. Pemalas kan? Waduh2.. What ever it is, dah dekat nak habis dah belajar kat MMU nih. Khamis hari tu lab session terakhir dan jumaat malam kelas terakhir. Gladly tak payah bersusah payah pegi kelas lagi. Tapi precious moments di MMU tak kan berulang lagi... Waaaaaa!! I'm gonna miss those, including my friends. Sob..sob.. 

Last week, my friend and I telah membuat satu aktiviti melalak kuat2 yang dinamakan KARAOKE! Ok lah tu...tak pernah pergi ramai2 macam ni. Best sangat. Tak tau la suara I sedap ke tak. HAHA. Gambar2 dibawah antara yang ditangkap aritu..

Isi tenaga kat McD dulu. Intan makan aiskrim Baskin RM1.20. Special price gitu.

From right: Fuad, me, Aida, Shapiq, Mus, Kerol, Atad and Intan (photographer)

Dah habis dah..mau balik lak! Yeay. A very joyfulness and happy time together.

Malam keesokkan nye pegi BATTLE OF THE BAND lak. Agak lesu lah performancenye. Nasib baik Estranged ade. Ok lah. Last but not least, semalam BBQ lak. Ahaks. Dah buncit dah perut masing2. Hahaha. Itu je la kisah2 menarik. Memang best hang out sekali sekala macam ni. Nanti dah tak boleh dah. Tapi enjoy pun berpada2 lak jugak kan... Just nak kongsi satu ayat best untuk direnungkan:

"Appreciate every moment in your lifetime, because U will never want to look back and regret it"

Thanks for reading! Have a nice day! (^__~)-v

Touchy yet Gloomy Song by Lee Hyori [SWING]

Presenting to you the newest song by LEE HYORI (a korean singer). Actually I was just searching for "Hyori" in Youtube, but this video (down) pops up. So I just click and watch it. The first thing that come out of my mind as the videos is playing, was the clown face is quite SCARY! But as I heard the song for seconds.. it was a little catchy ears. Believe me. U got to play and hear this song!

Swing by Lee Hyori feat LeeSsang.



Look at me, the one that you once loved
Look at me, the one that once loved you

Is there nothing we can do for each now ?
Why is our love getting tiring
When was the last time we were inside the deep darkness
Lips are drying up and my heart is losing happiness
The cold wind is stroking by ears
Loneliness is adding up, and getting soaked into dreams
I'm missing the night we were together

If we're apart for a long period of time would we know each others hearts ?
Will we wake up from the pressure of love ?
The midpoint of love and separation, who are we standing on top of it ?
Who should be the one forgiving who should be the one to loving and
Who should be the one that should be hurting
I love you, even if i say i love you you're only getting further away
By the wind, even if get blown by the wind i can't forget
There are times when our misfortune days come and go, like if we're on a swing

Instead let's just break up
If we were to meet again someday, then on that day let's place newspapers all over the land
Like before i will offer you my fingernails, cut them nicely for me
I will give into your chest, wash my hair for me
When that day comes love me again, love me

The clothes inside my closet cry while waiting for you
The red lips i drew
Says that i love you repeatedly
Is it a sin to love you
Is it time for me to let you be now
Because of this loneliness it's hard for me day after day
Love seems like it's a bunch of foam bubbles mounting up

Even if that continues i can't let you go, a person like you
Even if that continues i wanna hang onto you, a person like you

Look at me, the one that you once loved
Look at me, the one that once loved you


FROM MY VIEW, the song was about the singer's ex-lover. She is still in love with him and can't let he go. But she knows that she must forget him no matter what happens. This is because he was so mean to her and never treats her as good as ever. In the video, the clown is assumed as her ex that is "scary" and wherever he goes, he will always bring along the bag and bump into the her. The bag, the black balloon and the red shoes carry a meaning, which is all of those is his ex. In short words, he is also unable to forget her despite he want to move on..so do is his ex. Just that they know that they should not be together anymore.. Umm.. I don't know if U really get what I mean.. maybe U should just hear it and judge by your own.

Oh yeah, want this song? Got some interest? Nah..download here. Hyori feat LeeSsang - Swing.
Or do U want the lyric in KOREAN language? Here it goes. Korean Lyric.

HAPPY LISTENING!

E.s.t.r.a.n.g.e.d.

Selamat Pagi!

Fuhh..tak tidur aku malam ni duk siapkan assignment Industrial Management!

Ini angkara my group mates hantar lambat lah.

Maaf, group mates, anda menjadi mangsanye.

Sekian!

Oh ya, mulakan hari anda dengan senyuman. 

Dimana sahaja anda berada. Di sekolah, di rumah, d ipejabat, di atas jalan raya mahu pun di padang duk jogging.

Semoga hari ini satu rahmat buat anda semua!

\~(^________^)~/

A must READ. Thanks. =D

This post is meant to tell u guys that I'll be in very busy mode recently and this will be continuously... that I don't know when will it end. The things that are making me busy is of course..academic stuff..

It's about 7 more weeks to go before I'll finish my studies at MMU..wahaha..CooL~

But it shall be the most deciding time for me as I need to focus harder than ever to my studies.. Amazingly, two subjects still keeping me busy as the assignments of both of the subject is..ahhhhhhh...damn banyak! Ditambah lagik dengan Lab report yang susah dan berjela-jela solutionnye.. T__T 

Wahh..busy nye saye!

Not to mention..the Final Year Project. I need to go to a company located at Alor Gajah.. but I only managed to go 4 times up until now..and all of those 4, really is nothing. Because I need  to collect more date, do more analysis and so whatever that requires me to go there frequently. But how am I suppose to go if there are lots of assignment to be done and submit?

Ok folks..sorry. Just to tell u that I'm busy. HAHA. Thanks for reading!

Kepantasan itu HOBI saya.

Gambar bawah ini? Cuba teka dimana! Tapi...ok..sebenarnya bukan nak cerita pasal gambar ni lah. Kali ni nak cerita pasal...teeettt..sila baca kat bawah ye. Terima kasih. ^_^

 Ahh.. It feel so good to be young!

Berlari...dan berlari. Memecut kehadapan. Itu lah salah satu hobi saye. HAha. Saye sukakan benda yang cepat, pergerakan yang cepat dan sebagai nya. Asalkan CEPAT. Contohnya, memasak. Oh ya. Saye suka memasak. Kalo memasak. Ape2 semua nak cepat je. Tangkas tangan menyambar telur untuk dipecahkan di tepi kuali dan memasukkan kedalam kuali. (opss..kantoi masak meghi saja disitu..hak3). 

Contoh lain, saye suka berlari atau pun senang kata jogging. Selain keluar peluh dan hirup udara segar, antara bestnya ialah release tension. Pernah dulu try nak masuk acara lari 1500m atau 3000m. Tapi tak cuba sebab ramai gak yang suka lari-lari nih. So, baik fokus kat pelajaran je. Hihi.. Tapi kalau acara sprint, tak suka. lak Memang tak berbakat. HaHA. Oh, cakap bab sukan neh. Dulu pernah lah menang silver acara lontar peluru. Kabooommm! (^__^) Yang manis nya, takde sesiapa expect saye dapat silver medal. Ada kelas gitu. Kan? Kan?

Oh ya. Saye suka jugak lompat-lompat. Lompat si katak lompat. Lompat lah tinggi-tinggi~ Sebabnya suka sangat lompat jauh dan lompat kijang. Ahaa..ade brann nak lawan sape lagi jauh? Muahahaha..

Tapi kalau jalan saye suka perlahan. Santai sket. Kalau makan pon, paling lambat habis. Ok ape. Penghadaman yang elok. Ngeh3~ Well..tak semua benda boleh handle laju-laju. Biasalah.. =D

Ok, Pokoknya, post ini agak biasa yer. Saja nak taip menaip melepaskan perasaan. Haha. Kepada sesiapa, terima kasih kerana sudi membaca. Kalau ada yang suka kelajuan itu, sila lah kongsi dengan saya. Tapi satu pesanan je.. Jangan bawak kereta laju-laju di Jalan Raya. Pesanan ini dibawakan khas dari pakcik polis traffic. Sekian.

p/s: motif gambar diletakkan? tak tau...hahaha

Blog saye dan baju corak petak-petak.

Salam semua.

STEP 1: PUT THIS PICTURE IN YOUR BLOG
Ok, benar tapi tak pelik, saye pon tak tahu ape yang lawa sangat di blog ini sampaikan dapat anugerah ini:


STEP 2: THANKS THE ONE WHO GAVE TO U
Wahaha...apakah anugerah ini?? Takpe lah.. sebab dah ramai sangat bagi, saye dengan hati yang tenang aman damai, menaip lah untuk kali ini untuk berterima kasih kepada yang bagi anugerah ini. Calon-calon nya ialah.. Cik Noney, Cik Sai dan Puan Jaja. Tenkiu2.. ku terima anugerah ini dengan besar hati.. 

STEP 3: GIVE TO 15 OTHER FRIENDS
Seterusnya, 15 orang yang saya nak bagi award ni...adei..sape lah yang bertuah tu yer. Yang terpilih ialah:

Muahaha..tak cukup 15! Adei..maleh la nak carik..suma blog lawa-lawa. So sape yang berkenan tu, letak jelaa.. nanti bagitau saye ok? Saye link kan.

STEP 4: SEVEN THINGS ABOUT U
1. Suka mencuba resipe sendiri dan makan sampai habis sebab sedap!
2. Suka berlari dan berjoging.
3. Suka cerita sports-type. Drama ke..movie ke..
4. Love ESPANA so much! Hola, como estas?
5. Love to play hockey. Tapi sekarang dah kurang..muahahaha
6. Sangat sistematik dan tersusun dalam kehidupan (wahhhh)
7. Love to play my guitar =D

Ok lah geng. Itu saja yer. Got a lot of assingments to be done. Dan trimas sekali lagi kepada yang menganugerahkan Award Berprestij ini. Walau blog saye corak nya berpetak-petak, jangan disangka itu baju corak kotak-kotak yer. Sekian~

Jom Berlari di Udara!

SkyTrex @ Taman Pertanian Malaysia, Shah Alam, ade sesiapa pernah pergi? Haa..saye dan rakan2 pergi ke situ pada 7 Mac 2010 lepas. Aktiviti ini telah dirancang sekian lame tetapi belum terlaksana. Jadi sempena cuti midsem, kami berpeluang menunaikan hajat itu. Yeay! Untuk SkyTrex ni, kami pilih extreme challenge. Nama pon dah extreme..mmg sgt extreme lah. Sape TIADA BERANI (penakut) jgn cuba yer. Haha.. Apa - apa pun, tengok gamba dulu..


Sebelum apa-apa, bergambar la dulu..haha

Yeahh! Bersemangat nih!!

 Seisi last bergambar sebelum beraksi! Hihi.

Wuuuuu!! Aksi pertama! Terbang bagaikan helang~

Antara banyak-banyak, yang ini lah titian berhalangan tersusah..

Banyak lagik ke cabarannye? Mak nak balikkkk

Ada beranikah anda?

Tidak sesenang yang anda nampak.. T__T

Alamak! Jangan terjatuh! Takde sape nak sambut..hik2

Oh, yang ini? Extreme amende lak neh!! Haha.. Ini lepas habis SkyTrex.
Bersantai-santai di rumah Encik Sapik (baju hijau).


Ok, lepas tengok gambar, macam yang dapat lihat lah, antara aktiviti SkyTrex ini ialah Flying Fox, titian berhalangan, titian seutas tali pon ada, panjat tangga yang tinggi banget dan macam-macam lagik. Jadi, ade yang berminat? Haa..kalo berminat, meh nak promote sket. Ada 3 Rate boleh pilih.

1 - Little Adventure (RM30/person)
   * Taraf: Baik pegi panjat pokok belakang rumah je. Pastu gayut dari pokok ke pokok.

2 - Big Thrill (RM40/person)
   * Taraf: Yang ini kene gayut dari pokok belakang rumah, ke pokok jiran-jiran berdekatan.
   * Maybe kena marah dengan jiran-jiran je.

3 - Extreme Challenge (RM45/person) 
   * Taraf: Lepas gayut ke pokok jiran-jiran, gayut ke pokok jiran kampung sekitar itu.
   * Konfem penduduk-penduduk beberape buah kampung disitu memarahi anda.
   * Maybe kena baling batu dan sebagainya. Baru EXTREME!

SkyTrex ini hanya dibuka hari Sabtu, Ahad dan public holiday only. Dari pukul 8.30 pagi sampai malam. Oh ya, sebelum pergi, kene BOOKING dulu. Dan had maksimum boleh booking ialah 25 orang. Berminat? Klik sini. Tapi perlu diingat, at least sediakan sedikit duit untuk entry fees dan  membeli kelengkapan sebelum  aktiviti bermula seperti sarung tangan. Enjoy your self!!

p/s: maaf, gambar semasa aktiviti dijalankan susah nak ambil.. harap anda terhibur!