I was Born To Love You!

Hockey was my sport. Sejak Form 2 lagik dah main hoki. Tapi sebab PMR dan SPM, so saya stop. Masuk MMU, main balik..tapi 2 tahun je. Nak masuk Third Year Degree, saya stop lagik. Sebab nak tumpu kat study. Last sekarang ini dah final sem, rase rugi lak tak main betol2.

Oh ye, siapa student USM Penang kat sini? Korang setiap tahun ade Tournament Hockey kan? Tak silap international level gak lah. Saya pernah masuk 2 kali tournament tuh. Tapi kitorg dikalahkan oleh team besar2 seperti Uniten, Maybank dan Sapura. Of course lah. MMU neh bukan nye sports university..naseb je ade yang power main hoki.

Posisi saya kalo main hoki ni suka Left Back or Left wing. Dan sebenarnye saya takde la terer mane main hoki. Hahaha. Biase2 je..sekadar suka2. Antara penyebab kenape saya semangat sangat nak main hoki ialah sebab cerita Jepun tajuknya PRIDE. Sape pernah tengok? Haha. Mmg teruja gila tahap gaban lah lepas habis cerita itu. Terasa je nak main hoki setiap masa. Ni antara part2 yang menarik dalam cerita tu.



Ok, yang tak tengok tu rugi lah. Haha. More info please visit here or here. Best sangat cerita ini. Walau cite ini keluar pada tahun 2004, tapi sampai sekarang bagi saya cerita inilah terbaik ever!!

Ok, itu sahaja mahu cerita yang bukan2. Sebenarnya tengah cari MOOD nak buat FYP neh. Haha.. bye2~

p/s: Tajuk post ini sebenarnya tajuk Theme Song Pride. Memang layan habis!

22 comments:

SAISamal said...

Tak pernah tengok PRIDE, no komen..
Hohoho...
Tengah cari mood FYP?
Meh tolong buatkan pre-lim report sy!
Nanti confirm mood tu datang, naturally...
Tak tipu!
Haha...

Najiahtul Syafiqah Ismail said...

cerita pride??!!memang menarik!!!

zliah said...

saye pon suke main hoki! hehee tp main masa skola dulu je la.. masuk mmu ni, dah selamat tinggal hoki :p

tp...

masih windu nak main lagi :')

::aMaD:: said...

sal: tgk laaaa!best tersangat cipan tahan gaban kuase sepuloh kot!! tak nak ah wat sal nye repot. nnt lagi sewel i ni ade la.lala~

najiahtul: yee..anda tepat sekali!!

ida: yeke?owhh..men hoki jugak rupenye.tp team perempuan mase gamma aritu ade lagik.skg dah takde..haha

aku junsu said...

hoki memg best tapi sebab tangan cedera masa masuk tournament bola baling sek rendah xdapat nak main hoki TT_TT

p/s:agak kempunan sebenarnya xdapat join hoki sekolah men..

SAISamal said...

Eh, bila name kite jadi Sal?????
*confius sekejap

::aMaD:: said...

aku junsu: owh yeke?cian kat u ye.tidak, boleh kite match up.tgk team mane lagi power.haha..

salsamal: erkkk!

kenwooi said...

reminds me of britney's born to make you happy.. =)

kenwooi.com

missloudness said...

Born to live to be ready to die.. :)

AvantGardeShoppe said...

yeah.. aku pun suka cerita nie.. suka ngan watak Captain Satonaka Halu.. aku nak upload kat blog aku nnt.. sape2 yg minat nk tgk leh r dtg blog aku tuk mendonlot nnt..

AvantGardeShoppe

♫yana♫ said...

haha tringat zaman kecik2 dan tak bersuit dlu.
b4 beli kayu hoki.
kitorg cr kayu n buat sendiri kayu hoki utk main.
pastu gune buah kedondong as bola.
LOL :P

seronok gile ^,^

farhana ghafar said...

uik..mcm best jer cita pride ni. Hehe Emm..kat MMU melaka mek course pe?

kak ina kl said...

salam dik..akak dulu masa sekolah form 5 pun pernah wakil sekolah main hoki tau..sakit nya bila terkena kayu hoki tu kat kaki..
skrg ni main senduk dan kualilah pulak.

zara said...

hoi za pun main hoki dulu okeh.. penah gak join tournament kat USM dulu..

aurikelsan said...

sy pn suka sgt tgk cerita pride..

::aMaD:: said...

kenwooi: oh. really?haha. i don't know what was u thinking about.. =p

avantgardeshoppe: aku suke gile kt Halu-san.HAHA. ok2.upload2..

yana: perghhh.itu baru lah dinamakan kipas susah mati hoki. hahahaha. wa tabik sama loe!

farhana: mesti la besttt. amek meki. :)

::aMaD:: said...

kak ina: wassalam kak. owh yeke. mmg la sakit kene kayu.sy pernah kene bola kat dada.nasib baek dada lagi keras.muahahaha. skg men senduk2 pon hebat jugek~ =p

zara: seingat amad, pernah jumpe za kot.muahaha..za pegi tahun ble?

aurikelsan: sy pn suka =D

1tomyam said...

memang best layan barang jepun nih...maksud aku movie ngehehe

Wanie-san said...

salam..
wa.,...mint maen hoki sbb tgk cite pride ye...
hihi

bettYone said...

hola:) macam best jek cite pride ni..huhu..

::aMaD:: said...

tomyam: yep! =D

wanie: mestilahhh~

beetyone: mmg best.bukan mcm best. =p

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam...saya biasa main hoki tapi kawan terpukul tulang kering...huhuhu sakit...terus kuar team.....serikkkkk...