Jom Berlari di Udara!

SkyTrex @ Taman Pertanian Malaysia, Shah Alam, ade sesiapa pernah pergi? Haa..saye dan rakan2 pergi ke situ pada 7 Mac 2010 lepas. Aktiviti ini telah dirancang sekian lame tetapi belum terlaksana. Jadi sempena cuti midsem, kami berpeluang menunaikan hajat itu. Yeay! Untuk SkyTrex ni, kami pilih extreme challenge. Nama pon dah extreme..mmg sgt extreme lah. Sape TIADA BERANI (penakut) jgn cuba yer. Haha.. Apa - apa pun, tengok gamba dulu..


Sebelum apa-apa, bergambar la dulu..haha

Yeahh! Bersemangat nih!!

 Seisi last bergambar sebelum beraksi! Hihi.

Wuuuuu!! Aksi pertama! Terbang bagaikan helang~

Antara banyak-banyak, yang ini lah titian berhalangan tersusah..

Banyak lagik ke cabarannye? Mak nak balikkkk

Ada beranikah anda?

Tidak sesenang yang anda nampak.. T__T

Alamak! Jangan terjatuh! Takde sape nak sambut..hik2

Oh, yang ini? Extreme amende lak neh!! Haha.. Ini lepas habis SkyTrex.
Bersantai-santai di rumah Encik Sapik (baju hijau).


Ok, lepas tengok gambar, macam yang dapat lihat lah, antara aktiviti SkyTrex ini ialah Flying Fox, titian berhalangan, titian seutas tali pon ada, panjat tangga yang tinggi banget dan macam-macam lagik. Jadi, ade yang berminat? Haa..kalo berminat, meh nak promote sket. Ada 3 Rate boleh pilih.

1 - Little Adventure (RM30/person)
   * Taraf: Baik pegi panjat pokok belakang rumah je. Pastu gayut dari pokok ke pokok.

2 - Big Thrill (RM40/person)
   * Taraf: Yang ini kene gayut dari pokok belakang rumah, ke pokok jiran-jiran berdekatan.
   * Maybe kena marah dengan jiran-jiran je.

3 - Extreme Challenge (RM45/person) 
   * Taraf: Lepas gayut ke pokok jiran-jiran, gayut ke pokok jiran kampung sekitar itu.
   * Konfem penduduk-penduduk beberape buah kampung disitu memarahi anda.
   * Maybe kena baling batu dan sebagainya. Baru EXTREME!

SkyTrex ini hanya dibuka hari Sabtu, Ahad dan public holiday only. Dari pukul 8.30 pagi sampai malam. Oh ya, sebelum pergi, kene BOOKING dulu. Dan had maksimum boleh booking ialah 25 orang. Berminat? Klik sini. Tapi perlu diingat, at least sediakan sedikit duit untuk entry fees dan  membeli kelengkapan sebelum  aktiviti bermula seperti sarung tangan. Enjoy your self!!

p/s: maaf, gambar semasa aktiviti dijalankan susah nak ambil.. harap anda terhibur!

18 comments:

Sharinginfoz said...

wow memang seronoknya.....

Jom Menyelam

Tak Ada Duit???

fathiahRAIHANA said...

waah cm best jewp ! (:

~rukia_kuchiki said...

ekceli aku nk join, tp tepakse kensel last2 minit, adik aku msk ward la plak. so, kne rush balik, x dpt gi.

papepon, lenkali kalo ada pape xtvt menarek, x kesah memana utk bdk2 mechi, btau la ye!! menarek!

TiTin said...

nmpk best tp cam tak berani je...tkt...

::aMaD:: said...

sharing: menyelam??

fathiah: mmg best pon.bukan mcm.hihihi

ima: ouh yeke.adek ko sakit ape?takpe2..len kali kitorg nak gi pulau lak kot.lps abes sem neh.jom2!!

titin: tula ckp..kene ade brann baru boley cuba.ahaks! =D

SAISamal said...

Tengok gambar2 Amad ni, baru perasan..
Muka Amad sekali tengok sebijik macam ofismate masa intern dulu!
Hahahahaaa...

::aMaD:: said...

sai: laa..yeke!haha. mesti amad lagi ensem dr ofismate sai dulu kan?walau muke lebih kurang.wahahahaha.. =p

Arra JaSmY said...

pergh..coolnye sume aktivity.extreme tol.;)

SAISamal said...

Errrr??
Hobi Amad memang cepat perasan eh?
Hahahahaa...
:pp

::aMaD:: said...

arra: semestinya! =D

sai: ok.ape yg perasan nye sai?mmg kebenarannya bagitu..(bestnye perasan)muahahaha =p

nEo.. said...

wew..best tu,aku da lama nak buat activity cmni,tapi apekan daya,member2 aku x minat bab2 mcm ni,ermm.

Cik Norfa said...

teruja nya tengok aktiviti kamu...
lenkali gi ajak skali..nak itot! hehehe

N A N I said...

seronoknya....
ernah pergi sana..
tapi tak tahu pulak ada benda tu semua.. huhu~ T___T

best giler~

::aMaD:: said...

neo: cian kat ko bro..

cik norfa: okay. set. cik norfa belanje.weehuuu!!

nani: pernah pergi ye? haa..nnt pegi la lagi. wat flying fox. besttt~

zyLa said...

cam best je wat aktiviti cmni

::aMaD:: said...

mmg best pon cik zyla.. =D

Hanafana said...

wah!! mmg dah lama nak pegi nih tapi tak terpegi2 laggii!!!!
J E L E S!!

::aMaD:: said...

haha...ape lagi!!pegi la skg! =p