Kepantasan itu HOBI saya.

Gambar bawah ini? Cuba teka dimana! Tapi...ok..sebenarnya bukan nak cerita pasal gambar ni lah. Kali ni nak cerita pasal...teeettt..sila baca kat bawah ye. Terima kasih. ^_^

 Ahh.. It feel so good to be young!

Berlari...dan berlari. Memecut kehadapan. Itu lah salah satu hobi saye. HAha. Saye sukakan benda yang cepat, pergerakan yang cepat dan sebagai nya. Asalkan CEPAT. Contohnya, memasak. Oh ya. Saye suka memasak. Kalo memasak. Ape2 semua nak cepat je. Tangkas tangan menyambar telur untuk dipecahkan di tepi kuali dan memasukkan kedalam kuali. (opss..kantoi masak meghi saja disitu..hak3). 

Contoh lain, saye suka berlari atau pun senang kata jogging. Selain keluar peluh dan hirup udara segar, antara bestnya ialah release tension. Pernah dulu try nak masuk acara lari 1500m atau 3000m. Tapi tak cuba sebab ramai gak yang suka lari-lari nih. So, baik fokus kat pelajaran je. Hihi.. Tapi kalau acara sprint, tak suka. lak Memang tak berbakat. HaHA. Oh, cakap bab sukan neh. Dulu pernah lah menang silver acara lontar peluru. Kabooommm! (^__^) Yang manis nya, takde sesiapa expect saye dapat silver medal. Ada kelas gitu. Kan? Kan?

Oh ya. Saye suka jugak lompat-lompat. Lompat si katak lompat. Lompat lah tinggi-tinggi~ Sebabnya suka sangat lompat jauh dan lompat kijang. Ahaa..ade brann nak lawan sape lagi jauh? Muahahaha..

Tapi kalau jalan saye suka perlahan. Santai sket. Kalau makan pon, paling lambat habis. Ok ape. Penghadaman yang elok. Ngeh3~ Well..tak semua benda boleh handle laju-laju. Biasalah.. =D

Ok, Pokoknya, post ini agak biasa yer. Saja nak taip menaip melepaskan perasaan. Haha. Kepada sesiapa, terima kasih kerana sudi membaca. Kalau ada yang suka kelajuan itu, sila lah kongsi dengan saya. Tapi satu pesanan je.. Jangan bawak kereta laju-laju di Jalan Raya. Pesanan ini dibawakan khas dari pakcik polis traffic. Sekian.

p/s: motif gambar diletakkan? tak tau...hahaha

10 comments:

Dino Prince said...

pandai tul ko karang ayat tuk blog ko yek.hihihihihi..

Farafiqa Jeff said...

fyi, i pnah dpt bronze utk lontar peluru! :D

♫yana♫ said...

wah wah.
i suke drive laju2 esp bile stress.
bad habit. >:P
hahah

p/s: eh gambar u ke tuh?

miloicekaw1119 said...

suka jongging atasa katil..
hehehe..

::aMaD:: said...

din: mekasehhhhhh =D

fiqa: wow! mesti keras otot kt lengan neh! hihihihi

yana: no good no good..
p/s: yep my pic. =D

miloice: walamak...tak runtuh ke katil?

mieZa taiB said...

fast to furious ka encik amad..ngeh3

N A N I said...

gimme 5!
yeay~
kita mempunyai persamaan... lalala... =D

wah wah....
sy pun suka drive lelaju.. walaupun baru P.. haha.. lepas tu nak berhenti kat traffic light tak sempat, terus je... MUAHAHA. nasib baik pakcik JPJ kat belakang tak kejar.. selamat.. hikhik..

p/s:
hebat lontar peluru tu.. padahal tangan tak besar mana... (mcm penaha tgk je)
tu gmbr masa muda mudi ke?? ngee~

ZhEt said...

saya lambat macam kura-kura. haha

::aMaD:: said...

mieza: wau. macam itu lah gamaknye.kui3~

nani: nah kamu lima saye! ape yg same?lalala...hihihi

itu la..baru dpt lesen P dah nak drive lelaju...anak muda zmn skg neh..BAHAYA la dik.. bkn sbb pakcik JPJ, tp mmg bahaya..especially for a less experience and young driver like u..

p/s: tula..mcm prnh tgk je tgn..wahaha. takde la muda sgt..dkt la jugak.nape? =p

zhet: oh ye? tak bole la lumba lari mcm ni...ahaa

Azizul Luqman said...

wah.,
syok ny entri ni...
hahaha... :))

meh kite jogging sesame(hobi ni)...
hahaha... :))