Terbaik lah hari ini!

PANGGGG!! Aduhhh. Laptop ku!! Tidakkkk!!
Baru je nak masuk bilik..nak dijadikan cerita, tiba2 beg galas berisi laptop terjatuh. Panggg! Kuat sangat bunyinye. Waduhh...abes la hancur laptop gwe. Huk2.. Nah..bawah ni gambarnya..


Urghhh..ingat ke dah rosak. Alhamdulillah boleh hidup lagik laptopku. Semua software pon berjalan dengan lancar. Sound pon ok saja. Tapi kosmetik je la dah rosak...tak lawa dah.. Nak laptop baru lah!! Haha. Boleh trade in tak? Sape sudi? Please2...boleh laaaa...

Moral of the story: Bawak lah beg elok2 yer. Jangan tiru macam saya. T__T

Tapi flash back, sebelum sampai rumah, gwe sbnrnye didalam bus. Travel dari KL. Yang terbaiknya ialah bas ada masalah tengah jalan. MACAM NI... Mula2 bus tetiba bunyi macam meletop kat bawah. Gwe dah cuak dah! Tayar meletop ke!! Habis lahh... Ya Allah..tolonglah daku. Ingat dalam kepala, kawen pon tak lagik. Haduih.. tapi cek2 sebenarnya bukan tayar meletop, tapi ade penyambung air pressure ape tah kat bas tu tercabut..dan sebab masalah ini, bus tu tak leh gerak. Yang agak konpiusnya, gimana driver bus itu tidak reti membetulkan penyambung air pressure itu sedangkan salah seorang penumpang boleh membetulkannya. Wira lah bro itu! Syg sama kamu bro! Mwahhhh!! hik3..

Flash back lagik, tadi sempat rasa Pizza Hut baru! Yang berlapis2 itu. Agak sedap lah. Tapi memang tebal sikit dari yang biase. Makan memang tak abes...haha. Layan saja~

Foward flash lak (eh..ade ke?), gwe terpaksa membatalkan hajat bercuti panjang selama 1 minggu yang mana gwe telah pulang ke MMU terchenta hari ini. Asbabnya ialah 2 midterms, assignment, fyp yang kena pegi ke company kat Alor Gajah utk wat research dan lab seision yang harus akan mem-busy-kan diriku ini nanti..huahua...sob2.. Oh ya, untuk pengetahuan, MMU cuti midsem 1 minggu sekarang. Hik2..

Sekian, terima kasih kerana bersemangat sangat membaca. ^___^

22 comments:

meera^da cute..*_* said...

sian sungguh....sebaik bleh guna..kalo tak maraung la xleh tidor malam...

-ROCKprincess- said...

ouch...
nsb baek laptop tue leh guner gik..
repair jerk arr...
xyah trade in...
haha...

Adya A. said...

cian laptop jadik mangsa....hehehe

::aMaD:: said...

meera: itu la pasal..wuwuwu..alhamdulillah tak rosak

rockprincess: nak repair mahal. bek trade in je. dpt yg baru. tambah duit sket je.hik2..

adya: nak wat cane..bende nak terjadi. redha je la..

meera^da cute..*_* said...

ape kata ko pegi kedai laptop..pastu, ko buat2 macam tokei kedai tuh yang jatuhkan laptop ko...
nanti ko leh arr klaim balik kat die..haha

err..sori..merapuuuuu

magsob said...

beli baru ok gak..mura22 sudahler.

::aMaD:: said...

meera: idea bagus tu. tp baik ko yg buat dulu. kalo jadi, aku folo.muehehehe

magsob: tak nak ler, saje je ckp nk trade in..haha

sAzUwI said...

dasat kes ko nie..

ko nyer lcd ok yek?
x der belang2 ker? liplap2 ker..hehe..

kem salam kat laptop ko..
soh bertahan lagi 5 taun ker..

kenwooi said...

ouch that must have hurt.. =/

Frazi A said...

adoi..that really hurt lah..even scratch give ur heart attack, inikan remuk di tepi..hheeee..dont worry laptp nowdays is affordable..

maisyara Pot! Pot! said...

hahahaha.. sila pkai gam gajah utk btul kn yea.. xD

zara said...

hoi ganas gilerk

::aMaD:: said...

sazuwi: haha..mal wat camne. nak berlaku. ade la tu hikmahnye. =D

sume ok lagik.just part tu je la nmpk tak lawa..huk2..

ok2..nnt aku kim slm..haha

kenwooi: yeah..it really is!!

::aMaD:: said...

frazi: yeah.kalo ade org kasi free.mmg i lebiu lah!!hek3

mai: mai tolong watkan lah?bole?

za: biasalahhhh..kate terlebih kuat =p

miszchocolate said...

ciannya:(


x pe..x pe..nanti bodekk ayh mntk bru ek..

keke:P

HuSnA said...

kalo gini trade in kat mana nih...wat koleksi jelah..huhu..

||| PöJìé PööH ||| said...

ya ampunn!!
sampai macam tuh sekali??

meow said...

mmg terbaik la...habis laptop tu...isk2

::aMaD:: said...

miszchocolate: ayah kate "byk cantik!!"

husna: hihihihi.. =p

pojie: ya. ampunmu diterima.wakakaka

meow: tu la..cian kat gwe..sob..sob

zoul said...

Perghh.. terbarai bucu..
nasib baik sumer software ok yek..

noor afzan said...

trade in seratus dua kalu saya mahuu..kuikui~

tak de iklan la pagi nih..

bellar0ssa said...

huhuhu...tabah2.. tu maksudnye kene ganti baru.lol