My Secret Admirer! @_@

Pernahkan korang menyanjungi seseorang atau senang kata "admire" lah? Baik mengaku. Mustahil yer tak pernah. HAHA. Orang yang korang admire itu tak tahu lah siapa kan? Maybe ayah, emak, kawan, tokoh politik, boyfriend, girlfriend and whoever. Tapi pasti lah yang paling baik, admire Rasul tercinta kita - Muhammad S.A.W.  Sesiapa yang admire Rasulullah.. Alhamdulillah.. =D

Tapi what about "secret admirer"? Haaa...mesti ada ni yang minat minah, mamat mana tah..tapi segan nak beritahu. Betul tak? Hik3..gimme five bebeh (tiba2). Pokok akar umbi yang nak diceloteh kan kali ini ialah mengenai satu ayat ini:

To the WORLD, YOU maybe a PERSON. But to a PERSON, YOU maybe the WORLD.

Ayat ini memang dah biasa korang dengar bukan? Tapi pernah tak memahami maksud mendalamnya? Atau mungkin pernah mengalaminya? Either you are admiring somebody or somebody are admiring you? 

Apa jadi kalau korang ialah "admiring somebody"?
Mesti korang hari-hari teringatkan dia. Mahu dia. Mahu kenal lebih banyak. Mahu dia juga tahu pasal anda. Dan kalau ada rezeki, mahu berjumpa dengan dia..opss..maybe dating disitu. Hahahaha. Tak dinafikan yer..dia sentiasa difikiran korang. Hmm..kadang-kadang reason admire tu bukan kerana "minat" kat person itu..maybe sebab lain. Contohnya dia pandai? What so ever the reason is, terutama bagi yang kes "minat" lah, saye rekomen korang pegilah bagitau dia! Sampai bila mahu secret-secret neh? Ingat secret recipe ke ape?

Apa pulak jadi kalau U ialah "somebody admiring U"?
Haa..ini memang best bangat. Terasa popular sekejap disitu. Haha. Konon nye Hot lah. Cehhh. Sepatutnya, kalau si admirer itu berniat baik, at least feedback lah. Maksud saye, contohnya kalau dia sms ke..reply lah. Tak baik sombong sombong tau..mak marah. Hik3~ Hmm. Kaitkan dengan peribahasa diatas, kadang kadang kita tak memahami ape maksud "You maybe the World". Sedih tau bagi mereka yang sangat admire kita tapi kita buat tak tahu je. Saye pon tak tahu nak explain macam mana. Tapi rasa macam faham lah sikit sikit lah ape maksud "You maybe the World" tu. Haha.



So antara kedua ketegori diatas, manakah kategori U? Dan sudikah U jadi secret admirer I? Nanti I bawak jalan jalan dengan Minicooper I. Hek3!!

Ok. Saye tahu yang post ini tak tahu lah best ke tak baca..tapi sebab dah tak update lama blog, so terpanggil lah seru supaya update. T__T Oh ye, saye tidak berada dimana mana kategori diatas. HAHAHA. Maybe in between kot.. (jangan tiru macam saya). Hihihi.. 

Ok lah..sekian saja kali ini. Tingkatkan prestasi kurangkan kontroversi. Zassss~!!

20 comments:

aBoi said...

aku penah admire sorang budak laki yang sangatlah tidak hensem tetapi sangatlah pandai.. haha

meera^da cute..*_* said...

sy ade admire sorg..tapi xtawlah die taw ke x...hehe...

mesti besh kalo sy ade S.A....wink2!!

~rukia_kuchiki said...

if you channel the admiration in a positive way,it will motivate you to do better. [i.e study harder, doing good deeds]
after all, yang baik itu datang dari Allah swt. *smile


p/s: "...saye rekomen korang pegilah bagitau dia! Sampai bila mahu secret-secret neh?.."

apelaa...kalo btau, dh x jd secret admirer lah.. kata secret, mana leh btau! ^^

::aMaD:: said...

aboi: pastu ape dah jadi skg?hik3

meera: die tau kot!haha.. mmg la best kalo ade S.A. =p

ima: first, yep.mesti lah nak yg positif kalo admire2 nih..tp depends kt diri masing2 lah kan. =D

p/s: rekomen tu sbb tak best la jd S.A. smpai bile2..hihihi..tp kalo xnak bgtau gak, as I said, depends kt diri masing2 lah. ^__^

THANKS FOR ALL OF YOU FOR DROPPING BY.

N A N I said...

heh!

ni macam ada udang disebalik rumpai je ni! HAHA. Ni mesti dah jatuh kedebuk dengan sesorang sampai keluar tajuk ni. ;D

tell me, tell me! nanti saya secret recipe kan...! hikhik.

Hehheh~
saya pun nak tiru jugak.
SAYA TENGAH-TENGAH!
muahaaha~!

SAISamal said...

Pernah admire someone yang sangat pandai, pandai main basketball, pandai main bola, pandai nyanyi, pandai azan, pandai3...
Hahahaaa...

Penah juga budak sekolah dulu admire kite katanya..
Oh, kami sekolah perempuan dulu..
Yang menggelikan, setiap kali ada event mesti tergedik-gedik nak duduk sebelah, kenyit-kenyit mata..
Aduhai, i straight ok, no belok2..
Peace!

♫yana♫ said...

sokong ima!
tahnyer.

motip da kate secret admirer,
bleh lak bgtau org tu.
gile tak kool -_-'

btw, bye! i nak balekkk.
sile jeles banyak2. :P

bulat said...

ermm..yg besh bler org suka kita lar..kita bt ap pun dy suka jer..tp jgn pulak kiter menkan ati dy..xbek tau..hehe

::aMaD:: said...

nani: ade udang disebalik mee lah! HAHA. jatuh kedebuk kat nani lah.sbb tu post psl S.A. neh!hihihihi..hah dah bgtau. sile wat secret yer. (apakah?)

mane bole tiru2. kan dah cakap awal2. tak syok aa same..ngeh3~



sai: sape yg sai admire tu?amad ke?wawawawawawa.. =p

ooo...takpe2.sy percaye kamu belok.opss..straight2.yer2.hahahaha.. ade gak ye duk kenyit2 mata..



yana: ape motif u sbnrnye ni? tak puas hati kat fb lah tu.hihihihi.. mmg la tak kool..skg kan musim panas?berpeluh2 neh.MUaHaHaHaHa.

i dah balik awal dr u lagi..tak jeles langsung!wekkkk! =p

kenwooi said...

i like the phrase.. very true, especially for the lovebirds =)

kenwooi.com

::aMaD:: said...

bulat: betol2...tak baik mainkan hati org.. =D

kenwooi: yes. it is. are u the "lovebirds" ? hope u r happy always! =D

pudding pie said...

kan bagus kalau org yg kita admirer pun admirer kite balik
hehehhe

Cik kEChiks said...

cik kicap tentulah pernah jadi yang pertama..tak tahu pulak yang ke dua. But for me, better berambos bila dah tak ada feedback sebab macam memalukan diri sendiri jek. Bagitahu pun tak ada guna.

♫yana♫ said...

wekkkkkk! dabel wekkk :P

Hapi said...

hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....

::aMaD:: said...

pudding pie: kan? =p

cik kechiks: betol tu..ade pengalaman ke?hihihihi

yana: erkssss!

hapi: thanks 4 visit..

ayien said...

hehehe..
i suke suke suke secret recipe tu..ahakz ;p

SAISamal said...

Errrr?
Amad tau ke kita admire Amad?
Alaaa, tak SA lagilah camni!
Hahahahaa...
(perasan betul)

Hello, saya straight!
No belok-belok!
Kenyit mata OK lagi.
Kalau siap stalk every petang balik sekolah tak ke kes parah tu?
:p

::aMaD:: said...

ayien: secret recipe best kek die je.lala~

sai: hahaha..ade org ckp td.dah kantoi.. mueheheheheh!

ouh..ok. saye mempercayai anda 5%. hik3..yer2 anda seteretttt!! =p

Adukzaria said...

Pernah..pernah.. always b secret 4 ever..