Cerita Lucu Saya

Tengahari semalam aku rasa pening gila kepala. Tapi azan zohor dah berkumandang. Dalam kepala fikir, nak pegi ke tak? Tau pergi apa? Pergi sembahyang JUMAAT. 

Biar pun pening kepala, aku gagahkan diri jugak pergi ke masjid. Malas nak pergi jauh, pergi la ke UiTM Shah Alam. Erk..ade ke masjid dalam kampus? Sebenarnya aku try & error je. Main redah je masuk UiTM tu. Kehulu kehilir aku cari. Tak jumpa2. Time tu jam dah pun pukul 1.50pm. Dalam hati, aku rasa sembahyang pun nak habis dah. In the end, aku decide nak balik jela. Lagi pun pening kepala aku makin kuat. Nak bukak mata pun rasa pedih. 

Dangg..fuh..lega sampai rumah. Telan panadol 2 biji. Pastu rehatkan badan. Melepas aku sembahyang JUMAAT semalam.

Hari ini bersamaan 19 Nov 2010, aku pun macam biasa. Santai2 lah kat rumah. Siap plan lagik nak pegi Sunway jap dalam pukul 2pm macam tu. Tengah syok mengadap laptop, tetiba abangku muncul di depan pintu. Dia tanya "Eh, tak pergi sembahyang Jumaat ke?". Aku konpius. Tp aku cakap kat dia hari ni SABTU lah. Siap gelak2 kan dia lagi. Kemudian aku tengok kalendar balik. ASTAGA! Hari ni JUMAAT bukan SABTU!!

Hahaha. Macam itulah jadinya apabila anda tak ingat hari. Jangan tiru macam aku~ jeng3. Adios.

Kucing ini sekadar iklan ^^

5 comments:

cintahati said...

bukan taktik x nak pi solat jumaat ke..?haha
gurau2...

CONNIE said...

kalau hr ni sabtu, semalam tak gi solat jumaat? ngee (solat tak leh buat main2)

::aMaD:: said...

cintahati: bukan lah =p

connie: bukan bukan bukan!! apela. org betul2 tersilap lah

Lia3003 said...

ya allah.. biar betik.. lambat betul anda nak sedar.. selepas sehari baru sedar.. haha

izfanora said...

eleh, taktik kotor r tue.. :P