A must READ. Thanks. =D

This post is meant to tell u guys that I'll be in very busy mode recently and this will be continuously... that I don't know when will it end. The things that are making me busy is of course..academic stuff..

It's about 7 more weeks to go before I'll finish my studies at MMU..wahaha..CooL~

But it shall be the most deciding time for me as I need to focus harder than ever to my studies.. Amazingly, two subjects still keeping me busy as the assignments of both of the subject is..ahhhhhhh...damn banyak! Ditambah lagik dengan Lab report yang susah dan berjela-jela solutionnye.. T__T 

Wahh..busy nye saye!

Not to mention..the Final Year Project. I need to go to a company located at Alor Gajah.. but I only managed to go 4 times up until now..and all of those 4, really is nothing. Because I need  to collect more date, do more analysis and so whatever that requires me to go there frequently. But how am I suppose to go if there are lots of assignment to be done and submit?

Ok folks..sorry. Just to tell u that I'm busy. HAHA. Thanks for reading!

Kepantasan itu HOBI saya.

Gambar bawah ini? Cuba teka dimana! Tapi...ok..sebenarnya bukan nak cerita pasal gambar ni lah. Kali ni nak cerita pasal...teeettt..sila baca kat bawah ye. Terima kasih. ^_^

 Ahh.. It feel so good to be young!

Berlari...dan berlari. Memecut kehadapan. Itu lah salah satu hobi saye. HAha. Saye sukakan benda yang cepat, pergerakan yang cepat dan sebagai nya. Asalkan CEPAT. Contohnya, memasak. Oh ya. Saye suka memasak. Kalo memasak. Ape2 semua nak cepat je. Tangkas tangan menyambar telur untuk dipecahkan di tepi kuali dan memasukkan kedalam kuali. (opss..kantoi masak meghi saja disitu..hak3). 

Contoh lain, saye suka berlari atau pun senang kata jogging. Selain keluar peluh dan hirup udara segar, antara bestnya ialah release tension. Pernah dulu try nak masuk acara lari 1500m atau 3000m. Tapi tak cuba sebab ramai gak yang suka lari-lari nih. So, baik fokus kat pelajaran je. Hihi.. Tapi kalau acara sprint, tak suka. lak Memang tak berbakat. HaHA. Oh, cakap bab sukan neh. Dulu pernah lah menang silver acara lontar peluru. Kabooommm! (^__^) Yang manis nya, takde sesiapa expect saye dapat silver medal. Ada kelas gitu. Kan? Kan?

Oh ya. Saye suka jugak lompat-lompat. Lompat si katak lompat. Lompat lah tinggi-tinggi~ Sebabnya suka sangat lompat jauh dan lompat kijang. Ahaa..ade brann nak lawan sape lagi jauh? Muahahaha..

Tapi kalau jalan saye suka perlahan. Santai sket. Kalau makan pon, paling lambat habis. Ok ape. Penghadaman yang elok. Ngeh3~ Well..tak semua benda boleh handle laju-laju. Biasalah.. =D

Ok, Pokoknya, post ini agak biasa yer. Saja nak taip menaip melepaskan perasaan. Haha. Kepada sesiapa, terima kasih kerana sudi membaca. Kalau ada yang suka kelajuan itu, sila lah kongsi dengan saya. Tapi satu pesanan je.. Jangan bawak kereta laju-laju di Jalan Raya. Pesanan ini dibawakan khas dari pakcik polis traffic. Sekian.

p/s: motif gambar diletakkan? tak tau...hahaha

Blog saye dan baju corak petak-petak.

Salam semua.

STEP 1: PUT THIS PICTURE IN YOUR BLOG
Ok, benar tapi tak pelik, saye pon tak tahu ape yang lawa sangat di blog ini sampaikan dapat anugerah ini:


STEP 2: THANKS THE ONE WHO GAVE TO U
Wahaha...apakah anugerah ini?? Takpe lah.. sebab dah ramai sangat bagi, saye dengan hati yang tenang aman damai, menaip lah untuk kali ini untuk berterima kasih kepada yang bagi anugerah ini. Calon-calon nya ialah.. Cik Noney, Cik Sai dan Puan Jaja. Tenkiu2.. ku terima anugerah ini dengan besar hati.. 

STEP 3: GIVE TO 15 OTHER FRIENDS
Seterusnya, 15 orang yang saya nak bagi award ni...adei..sape lah yang bertuah tu yer. Yang terpilih ialah:

Muahaha..tak cukup 15! Adei..maleh la nak carik..suma blog lawa-lawa. So sape yang berkenan tu, letak jelaa.. nanti bagitau saye ok? Saye link kan.

STEP 4: SEVEN THINGS ABOUT U
1. Suka mencuba resipe sendiri dan makan sampai habis sebab sedap!
2. Suka berlari dan berjoging.
3. Suka cerita sports-type. Drama ke..movie ke..
4. Love ESPANA so much! Hola, como estas?
5. Love to play hockey. Tapi sekarang dah kurang..muahahaha
6. Sangat sistematik dan tersusun dalam kehidupan (wahhhh)
7. Love to play my guitar =D

Ok lah geng. Itu saja yer. Got a lot of assingments to be done. Dan trimas sekali lagi kepada yang menganugerahkan Award Berprestij ini. Walau blog saye corak nya berpetak-petak, jangan disangka itu baju corak kotak-kotak yer. Sekian~

Jom Berlari di Udara!

SkyTrex @ Taman Pertanian Malaysia, Shah Alam, ade sesiapa pernah pergi? Haa..saye dan rakan2 pergi ke situ pada 7 Mac 2010 lepas. Aktiviti ini telah dirancang sekian lame tetapi belum terlaksana. Jadi sempena cuti midsem, kami berpeluang menunaikan hajat itu. Yeay! Untuk SkyTrex ni, kami pilih extreme challenge. Nama pon dah extreme..mmg sgt extreme lah. Sape TIADA BERANI (penakut) jgn cuba yer. Haha.. Apa - apa pun, tengok gamba dulu..


Sebelum apa-apa, bergambar la dulu..haha

Yeahh! Bersemangat nih!!

 Seisi last bergambar sebelum beraksi! Hihi.

Wuuuuu!! Aksi pertama! Terbang bagaikan helang~

Antara banyak-banyak, yang ini lah titian berhalangan tersusah..

Banyak lagik ke cabarannye? Mak nak balikkkk

Ada beranikah anda?

Tidak sesenang yang anda nampak.. T__T

Alamak! Jangan terjatuh! Takde sape nak sambut..hik2

Oh, yang ini? Extreme amende lak neh!! Haha.. Ini lepas habis SkyTrex.
Bersantai-santai di rumah Encik Sapik (baju hijau).


Ok, lepas tengok gambar, macam yang dapat lihat lah, antara aktiviti SkyTrex ini ialah Flying Fox, titian berhalangan, titian seutas tali pon ada, panjat tangga yang tinggi banget dan macam-macam lagik. Jadi, ade yang berminat? Haa..kalo berminat, meh nak promote sket. Ada 3 Rate boleh pilih.

1 - Little Adventure (RM30/person)
   * Taraf: Baik pegi panjat pokok belakang rumah je. Pastu gayut dari pokok ke pokok.

2 - Big Thrill (RM40/person)
   * Taraf: Yang ini kene gayut dari pokok belakang rumah, ke pokok jiran-jiran berdekatan.
   * Maybe kena marah dengan jiran-jiran je.

3 - Extreme Challenge (RM45/person) 
   * Taraf: Lepas gayut ke pokok jiran-jiran, gayut ke pokok jiran kampung sekitar itu.
   * Konfem penduduk-penduduk beberape buah kampung disitu memarahi anda.
   * Maybe kena baling batu dan sebagainya. Baru EXTREME!

SkyTrex ini hanya dibuka hari Sabtu, Ahad dan public holiday only. Dari pukul 8.30 pagi sampai malam. Oh ya, sebelum pergi, kene BOOKING dulu. Dan had maksimum boleh booking ialah 25 orang. Berminat? Klik sini. Tapi perlu diingat, at least sediakan sedikit duit untuk entry fees dan  membeli kelengkapan sebelum  aktiviti bermula seperti sarung tangan. Enjoy your self!!

p/s: maaf, gambar semasa aktiviti dijalankan susah nak ambil.. harap anda terhibur!

Hebatkan?

Oh..lama tak update blog. Angkara midterm, lab dan final year project. Uhuh! Ni pon masih di mood malas nak menaip apa2..hua hua hua..Oh ya, sape bole ajar html sket?css n so whatever. Contohnye nak letak gambar kat background, buat 3 column, change header dan macam-macam lah yang berpatutan. Nak blajar sendiri malas! Hahaha.. Yang sudi ajar akan saye blanje makan Roti Boom panas2 kat kedai mamak berdekatan. Hik3~

A Song To Listen When It's Raining.

As the rain drops, I began to had a feeling of "jiwang-jiwang". Eventually, I starts to hear slow rock and love song. Ahh...what is going on in my head? Nah...just forget it. Now, presenting to all of you, one of my current favorite song. Maybe some of you had hear it before. Hear this:

TERRIFIED by KATHARINE MC PHEE.

You by the light
Is the greatest find
In a world full wrong you're the thing that's right
Finally made it through the lonely to the other side

[CHORUS]
You said it again my heart's in motion
Every word feels like a shooting star
I'm at the edge of my emotions
Watching the shadows burning in the dark,
And I'm in love and I'm terrified.
For the first time and the last time
In my only life.

This could be good
It's already better than last
And love is worse than knowing
You're holding back
I could be all that you needed
If you let me try

[BRIDGE]
I only said it cause I mean it
I only mean cause it's true
So don't you doubt what I've been dreaming
Cause it fills me up and holds me close
Whenever I'm without you






More Free Music at MP3-Codes.com

Played the music player? So then, are you interested in this song? Want it? Here goes the download link:  Katharine Mcphee - Terrified.mp3

Just for info, this song aired early on last year and the composer of this song is Kara (one of the American Idol judges) and the music set up by Jason Reese. After hear the song, I hope you will like it!!

Terbaik lah hari ini!

PANGGGG!! Aduhhh. Laptop ku!! Tidakkkk!!
Baru je nak masuk bilik..nak dijadikan cerita, tiba2 beg galas berisi laptop terjatuh. Panggg! Kuat sangat bunyinye. Waduhh...abes la hancur laptop gwe. Huk2.. Nah..bawah ni gambarnya..


Urghhh..ingat ke dah rosak. Alhamdulillah boleh hidup lagik laptopku. Semua software pon berjalan dengan lancar. Sound pon ok saja. Tapi kosmetik je la dah rosak...tak lawa dah.. Nak laptop baru lah!! Haha. Boleh trade in tak? Sape sudi? Please2...boleh laaaa...

Moral of the story: Bawak lah beg elok2 yer. Jangan tiru macam saya. T__T

Tapi flash back, sebelum sampai rumah, gwe sbnrnye didalam bus. Travel dari KL. Yang terbaiknya ialah bas ada masalah tengah jalan. MACAM NI... Mula2 bus tetiba bunyi macam meletop kat bawah. Gwe dah cuak dah! Tayar meletop ke!! Habis lahh... Ya Allah..tolonglah daku. Ingat dalam kepala, kawen pon tak lagik. Haduih.. tapi cek2 sebenarnya bukan tayar meletop, tapi ade penyambung air pressure ape tah kat bas tu tercabut..dan sebab masalah ini, bus tu tak leh gerak. Yang agak konpiusnya, gimana driver bus itu tidak reti membetulkan penyambung air pressure itu sedangkan salah seorang penumpang boleh membetulkannya. Wira lah bro itu! Syg sama kamu bro! Mwahhhh!! hik3..

Flash back lagik, tadi sempat rasa Pizza Hut baru! Yang berlapis2 itu. Agak sedap lah. Tapi memang tebal sikit dari yang biase. Makan memang tak abes...haha. Layan saja~

Foward flash lak (eh..ade ke?), gwe terpaksa membatalkan hajat bercuti panjang selama 1 minggu yang mana gwe telah pulang ke MMU terchenta hari ini. Asbabnya ialah 2 midterms, assignment, fyp yang kena pegi ke company kat Alor Gajah utk wat research dan lab seision yang harus akan mem-busy-kan diriku ini nanti..huahua...sob2.. Oh ya, untuk pengetahuan, MMU cuti midsem 1 minggu sekarang. Hik2..

Sekian, terima kasih kerana bersemangat sangat membaca. ^___^

Saya dan President Afrika Selatan!

I'm the MASTER of my PAIN
I'm the CAPTAIN of MYSELF

Such a wonderful says...

Hola people! Quote above is taken from a movie called INVICTUS. This story is a TRUE STORY about  the South Africa's President, Nelson Mandela. Before I proceed further, I just want to tell you that this movie is one of the BEST MOVIE EVER for me and I would like to rate it 4.3 out of 5 points. So as it is best, I want to recommend to you to watch it. And to make it "reader's friendly" I will type in Bahasa. =D

Ok, pernah dengar pasal Nelson Mandela? Dia ialah satu-satunya yang menghabiskan masa selama 20 tahun lebih didalam PENJARA sebelum menjadi President. Hebat bukan? Movie ini bermula dengan kejayaan Mandela memenangi pilihan raya untuk menjadi President pada tahun 1994. Dia yang sangat berwibawa dan berwawasan, terus memahami masalah rakyatnya ketika itu - APARTHEID. Yang belajar sejarah mesti tahu. Apartheid ialah dasar orang minoriti iaitu orang kulit putih (biasanya berhijrah dari negara lain) yang menguasai pentadbiran dan ekonomi sedangkan orang majoriti iaitu orang kulit hitam (bumiputera afrika) tidak mempunyai apa apa dan sangat ketinggalan. Oh ya, Nelson Mandela ialah kulit hitam.

Melalui pemikirannya yang tajam, dia dapat lihat bahawa sukan RAGBI dapat menyatukan rakyatnya berlainan kulit itu. Untuk menjayakan misinya itu, Mandela telah meminta bantuan daripada ketua pasukan ragbi Afrika Selatan ketika itu, Francois Pienaar. Untuk pengetahuan, Afrika Selatan akan menyertai RUGBY WORLD CUP 1995 dan merupakan pasukan belasahan. Tapi Mandela dapat melihat bahawa andai Afrika Selatan mara ke Final, pasti itu lebih baik kerana rakyatnya sudah pasti akan bersatu menyokong pasukan yang sama. Namun merealisasikan impian itu bukan mudah. Latihan yang gigih oleh pasukan ragbi diperlukan dan Mandela sendiri harus merancang statergi lain seiring dengan impian itu.

Rugby World Cup telah bermula..


Afrika Selatan yang dianggap underdog telah berjaya melangkah keperingkat suku akhir dan seterusnya final. Lawan di final ialah All Blacks (New Zealand). Sebenarnya berada difinal saja sudah pun melepasi jangkaan media dan pengkritik yang menjangkakan Afrika Selatan hanya bertahan di peringkat kumpulan. Dan pada waktu yang sama, rakyat Afrika Selatan telah pun mula bersatupadu sejak pasukan mereka layak ke suku akhir lagi. Tetapi bagi Mandela, ini tidak cukup kerana memenangi Piala Dunia itu akan menjadi lebih bermakna buat rakyatnya yang dahagakan kemenangan. Firasat Mandela menjadi kenyataan, Afrika Selatan MEMENANGI World Cup!!

Babak babak ketika pasukan Afrika Selatan memasuki suku akhir hingga memenangi perlawanan akhir lah yang akan membuatkan korang terharu+gembira. Agak susah la untuk menggambarkan perasaan ini Tapi pasti ramai lelaki yang akan minat cerita ini. Perempuan pun apa salahnya. Mesej yang cuba disampaikan itu cukup bermakna dan jelas - BERSATUPADU.

Several other infos about this movie:
Cast: Morgan Freeman (Nelson Mandela) and Matt Damon (Francois Pienaar)
Genre: Biographical, Politic, Sport, Human Drama
Screening Starts At : Dec 2009 (US), March 2010 (Malaysia)
Award: Best Supporting Actor - Matt Damon
Trivia: Invictus is based on book "Playing the Enemy"
More Info: Here
Trailer:


Panjang lak preview kali ni...maklumlah..best sangat ceritanya. Hihihihi.. Invictus tu sebenarnya POEM yang dikarang oleh Mandela sendiri dan nama lain skuad Afrika Selatan ialah SPRINGBOK. Emm..oklah. Setakat itu saje lah kali ini. Pastikan tengok yer cerita ini dipawagam berhampiran. Haha. Promote lak.. dah tengok nanti cerita kat sini best ke tak. ^__^

Chaulow Bettey~

p/s: adakah cerita ini ditayangkan sebab Football World Cup akan belangsung di Afrika Selatan Jun ini? Who knows~

My Secret Admirer! @_@

Pernahkan korang menyanjungi seseorang atau senang kata "admire" lah? Baik mengaku. Mustahil yer tak pernah. HAHA. Orang yang korang admire itu tak tahu lah siapa kan? Maybe ayah, emak, kawan, tokoh politik, boyfriend, girlfriend and whoever. Tapi pasti lah yang paling baik, admire Rasul tercinta kita - Muhammad S.A.W.  Sesiapa yang admire Rasulullah.. Alhamdulillah.. =D

Tapi what about "secret admirer"? Haaa...mesti ada ni yang minat minah, mamat mana tah..tapi segan nak beritahu. Betul tak? Hik3..gimme five bebeh (tiba2). Pokok akar umbi yang nak diceloteh kan kali ini ialah mengenai satu ayat ini:

To the WORLD, YOU maybe a PERSON. But to a PERSON, YOU maybe the WORLD.

Ayat ini memang dah biasa korang dengar bukan? Tapi pernah tak memahami maksud mendalamnya? Atau mungkin pernah mengalaminya? Either you are admiring somebody or somebody are admiring you? 

Apa jadi kalau korang ialah "admiring somebody"?
Mesti korang hari-hari teringatkan dia. Mahu dia. Mahu kenal lebih banyak. Mahu dia juga tahu pasal anda. Dan kalau ada rezeki, mahu berjumpa dengan dia..opss..maybe dating disitu. Hahahaha. Tak dinafikan yer..dia sentiasa difikiran korang. Hmm..kadang-kadang reason admire tu bukan kerana "minat" kat person itu..maybe sebab lain. Contohnya dia pandai? What so ever the reason is, terutama bagi yang kes "minat" lah, saye rekomen korang pegilah bagitau dia! Sampai bila mahu secret-secret neh? Ingat secret recipe ke ape?

Apa pulak jadi kalau U ialah "somebody admiring U"?
Haa..ini memang best bangat. Terasa popular sekejap disitu. Haha. Konon nye Hot lah. Cehhh. Sepatutnya, kalau si admirer itu berniat baik, at least feedback lah. Maksud saye, contohnya kalau dia sms ke..reply lah. Tak baik sombong sombong tau..mak marah. Hik3~ Hmm. Kaitkan dengan peribahasa diatas, kadang kadang kita tak memahami ape maksud "You maybe the World". Sedih tau bagi mereka yang sangat admire kita tapi kita buat tak tahu je. Saye pon tak tahu nak explain macam mana. Tapi rasa macam faham lah sikit sikit lah ape maksud "You maybe the World" tu. Haha.



So antara kedua ketegori diatas, manakah kategori U? Dan sudikah U jadi secret admirer I? Nanti I bawak jalan jalan dengan Minicooper I. Hek3!!

Ok. Saye tahu yang post ini tak tahu lah best ke tak baca..tapi sebab dah tak update lama blog, so terpanggil lah seru supaya update. T__T Oh ye, saye tidak berada dimana mana kategori diatas. HAHAHA. Maybe in between kot.. (jangan tiru macam saya). Hihihi.. 

Ok lah..sekian saja kali ini. Tingkatkan prestasi kurangkan kontroversi. Zassss~!!

Cursed by you.. please let me go..

Here I go so dishonestly
Leave a note for you my only one
And I know you can see right through me
So let me go and you will find someone