Berjuta RM dalam dalam 5 tahun. Mampukah?


Pada mulanya apa yang anda fikirkan mengenai gambar di atas? Rasa cemburu? Nak sikit? Kalau dapat 1 ikat pun cukup. 1 ikat tu ada 20 keping, jadi 1 ikat dah RM2000! Baru satu. Cukup ke? Kalau lima ikat? RM5000! Kalau 50 ikat? RM50 000! 100 ikat pula? Masya-Allah..

Inilah apa yang anda mungkin telah mengerti - dunia zaman sekarang semuanya guna duit. Makin banyak duit seseorang itu, makin selesalah hidupnya. Nak bayar bil elektrik, bil telefon, bil internet yang bergunung tingginya itu senang. Nak beli pakaian yang berjenama dan mahal pun senang. Nak makan sedap-sedap kat hotel 6 bintang (AL-Buruj), kat restoran Arab dan seangkatan dengannya pun senang. Nak pegi melancong ke Korea, Australia, UK, US malahan Mexico, Afrika pun senang. Apatah lagi kalau nak beramal - sedekah bina masjid, pergi umrah. Segalanya serba serbi mudah. Masya-Allah..


Mahukah kita hidup dalam kesenangan seperti ini? Mungkin ada yang mahukannya secepat mungkin. 10 tahun lagi nak ada simpanan berbiliion ringgit dalam bank. Atau mungkin 8 tahun lagi? Atau pun 4 tahun lagi! Jadi, kalau mahu semua ini, bagaimana?

Ok. Sebelum pergi lebih lanjut, I just want to tell u guys, this note is not about MLM ke, jual barang ke, atau ajak masuk itu ini. Takdelah. Note ni untuk motivate kan u guys only. Harap maklum. Dan akan dikarang dalam note seterusnya. Jadi silakan membacanya! ^_^

No comments: