HONEST REVIEW: Is Maxis Fibre Internet Good?

Well, I am typing this because I think this product of Maxis DESERVE to be talk about. Is it GOOD or BAD? OK. Here it goes. Before using this Fibre Internet, I used other Maxis broadband products. I can't really know what was the name, but I still remember that the shape was very BIG and it requires AC plug (not rechargeable). I paid RM98/month and the said speed was 3Mbps. It was SUCK actually as the connection always not stable. The model was so old, like using NOKIA 3310 (Google it) in this modern times.


Tadaaa! Finally after deciding for a long time, I moved to Fibre Internet. The said speed is 10Mbps for RM148/month! As before, I paid alone, but now I share with other 3 housemates. So RM148 divide by 4 equal to RM37 / month! It is a way GOOD saving. The performance? OK, we have been using it for 7 months and everything is EXCELLENT. All the time, the connection is fast and stable. Although we are using it for 4 persons, but SERIOUSLY no problem at all! Even I can still manage to download a file of size 1.0Gb in less than 30 minutes. So yeah it is worth!


Let me get it straight. This post is not an ad. I just want to post a review. Location wise, I am living at Shah Alam, Selangor. During installation, there is absolutely NO charges. Straight away pay for RM148 / month. But since Maxis install it in mid of month, so for the first bill, we pay just around RM70. Next month, RM148 and until now. LASTLY, the installation team come to my house about 2 weeks after the registration. As a conclusion, this is the ONLY best thing about MAXIS!

SENSASI: Dividen dan Bonus ASB 2013

Berita SENSASI kepada sesiapa yang mempunyai akaun di ASB. Tahun lepas, jumlah dividen ialah 9.00 sen seunit yakni pengagihan pendapatan sebanyak 7.75 sen seunit dan bonus 1.15 sen seunit. Tahun ini, jumlah dividen JATUH sikit kepada 8.70 sen seunit. Dimana pengagihan pendapatan ialah sebanyak 7.70 sen seunit dan bonues 1.00 sen seunit. Kepada yang mahu mengambil dividen ASB, kena tunggu 2 Januari 2014. Tempat nak ambil dividen ASB ialah di mana-mana bank berdekatan.


Kalau anda nak tahu tahsia disebalik dividen ASB ini, ada kawan2 pernah cerita, cara ASB nak memastikan imej diorang bagus, diorang perlulah tetapkan jumlah dividen yang hampir sama rata setiap tahun. Walaupun diorang UNTUNG besar (contohnya dividen 10.00 pun boleh bagi) dan walaupun diorang RUGI besar (contohnya dividen mampu setakat 7.50 je), diorang tetap cuba memastikan kadar dividen lebih kurang setiap tahun. Jadi sebenarnya tak rugi pun. Diorang untung, kita pun untung. Win win situation.

PEMILIK Telefon Berusia 40 Tahun!

Tahun ini, genap 40 tahun telefon bimbit berada di pasaran dunia. 3 April 1973 adalah tarikh rasmi dimana panggilan pertama dengan telefon bimbit dibuat. Ianya adalah panggilan yang dibuat oleh Martin Cooper – pencipta telefon bimbit, kepada lawan beliau di AT&T dengan menggunakan Motorola DynaTAC. Ianya adalah telefon pertama yang boleh dipegang di dalam tangan, tanpa memerlukan pek bateri yang besar seperti telefon bimbit yang sebelumnya.

Mr. Martin Cooper dengan telefon ciptaan pertamanya

40 tahun kemudian, kini telefon pintar yang digunakan seharian oleh pengguna mempunyai kuasa pemprosesan yang jauh lebih baik dari komputer yang melancarkan misi Apollo ke bulan, storan yang lebih besar (tetapi bersaiz lebih kecil) dari komputer desktop terawal, dan juga fungsi-fungsi yang tidak pernah diilhamkan oleh pereka telefon bimbit yang asal. Bayangkan 40 tahun akan datang - apa lagi telefon kita boleh buat?

SNAKE merupakan game paling popular zaman dulu
 
Credits: Yahoo!

INFO: Lokasi dan Waktu Operasi Cawangan LHDN

Bagi golongan pekerja, pasti tahukan perlu bayar cukai tahunan? Mungkin ada tercari-cari nak bayar cukai dimana? Atau daftar no PIN untuk online form di mana? Semuanya di pejabat urusan LHDN. Klik SINI untuk senarai penuh cawangan LHDN di seluruh Malaysia. Bagi warga Shah Alam, mesti Plaza Perangsang menjadi tumpuan.
 .
Terletak berdekatan SACC Mall, PKNS Shah Alam dan Plaza Alam Sentral


View Larger Map

Pejabat Lembaga Hasil Dalam Negeri Shah Alam
Alamat: Tingkat 9-13, Plaza Perangsang Persiaran Perbandaran
40000 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan

Nombor Telefon:     +603-55215200
Nombor Fax:          +603-55102328
Waktu Operasi:       7:30am - 5.30pm (Isnin - Khamis) 
                               7:30am - 12:15pm & 2:45pm - 5:30pm (Jumaat)

Credits: Link 1

Jadual Champions League & Europa League

Quarter-finals - to be played April 4 and 11

Chelsea v Rubin Kazan
Tottenham v FC Basel
Fenerbahce v Lazio
Benfica v Newcastle

Quarter-finals - to be played April 2, 3 and 9, 10

Malaga v Dortmund
Real Madrid v Galatasaray
Paris Saint-Germain v Barcelona
Bayern Munich v Juventus

the GREATEST anime YOU should WATCH

The greatest anime I ever watched is BLEACH! The story really influence my life a lot. I started to like it since my university period. The songs, the characters, as well as the story line I remember all of it. Sometimes I feels like I am like Kurosaki Ichigo (main character) and sometimes I yell BANKAI all of sudden! But the anime had already stopped. No more Bleach anime..


So people, just shared you some nice wall paper I saved for Bleach. Hope you like it. Meanwhile I know this is not a good thing to ask, but please open my new blog YELLOWCATCH. If possible please follows as well. I am more frequently update that blog. Thanks in advance!

KALAU bijak mesti dapat teka gambar ini!

Cuba anda perhatikan objek kuning di dalam gambar dibawah ini. Kalau anda berjaya memikirkan bentuk sebenar objek ini maka anda layak mengalahkan Albert Einstein. WoW!



Dapat ke? Ok lah kalau dapat memang si Einstein pun patut tabik sama loe! 

Kepada pembaca, silalah beralih ke blog baru di http://yellowcatch.blogspot.com Blog yang anda baca sekarang ini memang dah jarang update. Dan kalau berminat, silalah follow blog baru saya tu sekali ye. Thanks!